Annons

Trendenser på väg: Vykort från Malmö med mera

Efter de lata dagarna på Österlen gjorde vi en avstickare till Malmö och tog in två nätter på det nya femstjärniga hotellet Renaissance, den amerikanska Marriot-kedjans första steg in i Sverige. Alltid kul med nya hotellkoncept, även om det här inte imponerade särskilt efter en närmare prövning. Servicen var förvånande usel, för att inte säga obefintlig, men rummen var okej och inredningen kontinental vilket var en rolig kontrast till de senaste dagarnas mer Skandinaviska dito. Men något besök rekommenderar jag alltså knappast, om ni inte får tag på ett riktigt bra pris-/paketerbjudande som kan matcha vandrarhemsnivån på städningen och frukostservisens nonchalanta matbespisningsattityd. Ett litet plus ska de dock få för häftiga ljusspel och rostemat som plockades hem i allt från mattor till väggdekorationer.

Malmö har massor att erbjuda för formgivningsintresserade. Både vad gäller butiker och gallerier. Dessutom har de initiativet Form & Designcenter som ligger lättillgängligt, mitt i centrala stan. Bara ett stekast från hotellet vi bodde på. De har både intressanta utställningar i flera plan och en jättefin butik längst upp i byggnaden. Totalt huserar de över tre våningar i ett gammalt vackert stenhus och i anslutning till verksamheten finns ett café där du kan njuta av en kopp kaffe till alla intryck.

En bit utanför stan finns också ett riktigt guldkorn för dig som gillar ”köpenhamnsstilen”. På E6:an ner mot Falsterbo och Skanör svängde vi in på en liten avtagsväg till Vindåkra gård som bakom en ganska anonym fasad döljer ett paradis á la Urban Shabby Chic. Förutom inredning från DAY Home, HAY, Giving & Living, Jaye Niemi, Tadé och Tom Dixon säljer de kläder från bland andra DAY, Ti-Mo, American Vintage, Soul Made, Ra-Re, Nolita och Campo Maggi. Dessutom har de ett mysigt café på innergården. Ett stopp du måste planera in om du kör förbi med bil! Tipstack till Niklas kollega Kristian.

Det behövdes dock inte mer än 48 timmar bland butiker och turistmyller förrän vi började längta tillbaka till andra sidan igen. Så nu är vi åter på Österlen. Imorgon ska vi äta pizza på hypade och omtalade restaurang Friden i Södra Mellby. Äntligen, skulle jag vilja säga för vet ni vad? Vi har nästan fått vänta i en hel vecka (!) för att få ett bord. Hur många pizzerior inne i storstäderna kan bräcka det? Jag säger tack och godnatt för idag med en bild på vår sommarvackra utsikt över de Skånska landskapen.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se / Vingåkra gård

Kommentarer

 • sara skriver:

  Ser flott ut, men trost med servicen. Är det liksom inte den man betalar för när man bor femstjärnigt?
  Men det är alltid lite sâ i Sverige, det är därför man blir sâ förvânad när man kommer utomlands, kanske i synnerhet utanför EUropas gränser.
  Men sängen där skulle jag gärna byta till mig… 😉

 • Anderssonskan skriver:

  Härliga bilder och toppentips!! Tack!

 • ugg boots skriver:

  https://www.bootsame.com
  [url=https://www.gainbling.com]tiffany and co [/url] and new accessories, a few good-looking jewelry in our store, and like it can come to our store, will certainly find you like jewelry in our store, and we also now have sales [url=https://www.bootsame.com]ugg boots [/url] and [url=https://www.comfortoes.com]mbt shoes [/url], and like all can come to our shop!

 • Lili skriver:

  Så mysigt ni verkar ha det… Hotellet såg fint ut, stor skillnad från de andra hotell som finns här i Sverige 😛 men trist med servicen, de är ju lite de som är hela poängen med att bo på hotell… Vingåkra gård skulle jag gärna besöka med.. Ha de så bra och hoppas resten av resan blir toppen 🙂

 • Sanne skriver:

  Jag säger bara…….pizzan med stora räkor och avocadoröra…..mums
  Sanne/Kung Karusell

 • Milla skriver:

  Vilken härlig resebeskrivning…nu vill jag med åka dit genast fast jag checkar nogin på ett annat hotell, skratt.
  Hoppas pizzan var god..eftersom ni fick vänta så länge;))
  Kram Milla

 • Isa skriver:

  Kan ni inte ta en rutt förbi piteå och hämta upp mig? Ni verkar vara på en sån himla härlig resa! Fortsätt njut av sommaren! Kram isa

 • Camilla skriver:

  Malmö borde man åka till, om så bara för att hämta hem en olle eksell kakoaffisch från form & designcenter!

 • Molly skriver:

  hej!
  tack för din kommentar på min blogg 🙂

  vilken bra blogg du har, många bra tips och fina bilder. hit kommer jag igen 🙂
  ha det fint

 • Anna-Karin skriver:

  Ska bli spännande att höra vad du tycker om Friden Frida. Vi hann aldrig med ett besök där och nu förstår jag att vi inte ens hunnit få ett bord under våra dagar på Österlen.

 • Martina skriver:

  härliga tips du kommer med, och vilka underbara bilder, tjusigt! 🙂

 • Proforma - Irene skriver:

  Och jag är i Malmö just nu, passerar Vindåkra imorgon och ska absolut stanna för en titt!
  Tråkigt med så dålig service på ett femstjärnigt hotell!

 • Emm skriver:

  Vindåkra har jag gett några chanser men 🙁
  Rekommenderar verkligen Da Aldo i Skanör. Gott italienskt ställe och där hittar man underbar service förutom gott kaffe, smaklig pasta och helt underbar glass. Missa inte detta!
  Friden får man nog testa:-)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.