Annons

IKEA Art Event 2

För ett par år sedan genomförde IKEA ett lyckat projekt i samarbete med ett utvalt antal konstnärer som tog fram verk i limiterad utgåva. Tavlorna av bl a Ernst Billgren sålde slut på ett litet kick och blev sedan föremål för Blockethausser och var ett hett byte hos samlarna under en tid. Nu är det dags för en uppföljning. IKEA Art Event 2 går av stapeln redan nu i höst. Men den här gången är det inte upplagan som är begränsad, snarare tiden de säljs. IKEA Art kommer att säljas från och med augusti 2010 till och med februari 2011. Kollektionen innehåller verk av fem svenska konstnärer: Jens Fänge, Helene Billgren, Niklas Seglevi, Roger Andersson och Roger Metto och priserna varierar mellan ca: 300 kronor och 1 000 kronor. Många är riktigt fina! Tur att man har drygt 6 månader på sig att bestämma vilken man gillar bäst.

IKEA Rascals av Roger Andersson & Shine in a Town av Niklas Seglevi pris ca 500 kr. Via Elle Interiör.

Kategorier:

Kommentarer

 • Josefin Ambring skriver:

  Bilder från Konstfacks utställning! Hos mig. Känns som om detta är nästa generation för Ikea kanske? Vem vet 🙂

 • Maria A skriver:

  Hej! Jag älskar din blogg och blev jätteglad när jag såg att du deltar i Panduros concrete challenge tävling. Det ska bli jättekul att se dina betongsaker! Lääängtar!

 • Isabell N skriver:

  Tack för tipset maria! Har just kollat Panduros blogg och wow! Kul med betong! Ser också framemot Fridas betong!

 • Isabell N skriver:

  Jag tänker förresten lägga upp en egen blogg hos panduro. Kika in på isassida!

 • Jag tycker det ä rintressant att IKEA tänker bredare.

 • Det här tycker jag är en fantastisk idé, en eloge till IKEA och konstnärerna som erbjuder sina fantastiska alster till en bredare publik till ett pris som fler har råd med.

 • Jag är lite kär i tavla nr2 faktiskt.

 • Well, that was a bright idea. I never guess it before. But, can be counted as good solution to our -problem right now. I try to conclude a lot of things with a good things to try.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.