Annons

Carl Philip lanserar mer för Mema GAB

I samarbete med silversmederna och hantverkarna hos Mema/GAB i Eskilstuna har Carl Philip Bernadotte tagit fram ytterligare ett par nya delar i sin egen handtillverkade bestickserie CPB 2091. Tanterna på Östermalm lär enligt rykten shoppa upp sig som tokiga. Och man kan ju förstå varför. När en ung stilig prins med formförmåga sätter sin signatur på något, får det inte bara uppmärksamhet i pressen utan också fötter i de fina butikerna. Och i tider som dessa, med stundande kronprinsessbröllop, blir hans alster säkert årets bröllopspresent till blivande överklassbrudpar. För direkt billiga är de ju inte direkt. Förutom tilläggen förrättsgaffel, förrättskniv och tårtspade har Carl Philip nu även tagit fram ett fint selterglas i äkta silver med samma karaktäristiska rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked. Inspirationen sägs vara hämtad från internationella storstäder och dess arkitektur, och hans alster finns redan representerade i Nationalmuseums formsamlingar. Vad tycker du om de nya delarna från Mema GAB?

Kategorier:

Kommentarer

 • Camilla K skriver:

  Hej Frida!
  Utseendemässigt älskar jag CPB-serien och selterglaset såg ju verkligen urflott ut till den dukningen. Gillar däremot inte känslan när man håller i de tunna besticken. Tror inte de är särskilt bra att äta med om jag ska vara ärlig. 🙁

 • Karoline skriver:

  Måste säga att jag inte är så överförtjust i dem. De ligger inte så bra i handen tycker jag. Själv samlar jag på Franska Liljan från GAB, lite mer gammeldags..

 • Karoline skriver:

  Gammelfransk tror jag iofs de heter

 • Lisa skriver:

  Jag tycker att de är jättefina, har faktiskt matdelarna, som lanserades förra året. Har ätit allt från Pizza till oxfilé och de går kanonbra att äta med, man känner inte alls av att det är smala skaft.

 • Erica skriver:

  Besticken faller inte mig i smaken, tycker de ser lite 80-talsaktiga ut i formen… Mina finbestick är Arne Jacobsens för Georg Jensen, smala och nätta i formen och väldigt goda att äta med 🙂 Och de är i rostfritt så man kan köra de i diskmaskinen också!

 • Andrea skriver:

  Ha, GP sågade ju besticken totalt – recensenten skar sig på dem och tyckte att de var hemskt obekväma. Hittar dock tyvärr inte artikeln på GP:s hemsida men det var iaf tydligt att det var helt ogenomtänkt design.

 • Anonym skriver:

  Jag tycker att det ser ut som att han har tagit inspiration av plastbestick(engångsbestick) när han designat sina bestick… 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.