Annons

På önskelistan: Pilaster

Pilasterhyllan formgavs av John Kandell 1989 och tillverkas sedan dess av svenska Källemo. Idén fick John av en boktrave som växte sig allt högre på golvet och med det som utgångspunkt skissade han fram en enkel, men funktionell hylla som snabbt fick epitetet ”modern skandinavisk designklassiker”. Formen har sedan dess kopierats in absurdum. Men, orginal är alltid orginal och därför står just den första från Källemo högt på min önskelista. Helst i vitlack (till det facila priset av 5300 kr). Jag fick tipset av Annika som hälsade på hemma hos mig tidigare i höstas, eftersom jag saknar en bra plats att förvara alla mina designböcker. När jag sökte inspirationsbilder på nätet var det däremot nästan helt omöjligt att hitta några riktigt bra som visar Pilasterhyllan i sitt esse. Det finns mest frilagda foton, och det är ju inte riktigt samma sak. Men, de här kommer från Oscars Mäkleri, Hus&Hem och från Weronicas kök. Me like. En liten fråga bara, är det någon som vet hur man gör om man bor i en äldre lägenhet som har golvlister modell större? Kan man fästa hyllan kloss an mot väggen ändå?

Foto: Oscars Mäkleri.se, Emmas designblogg, Hus&Hem och En mammas dag Weronica.

Kategorier:

Kommentarer

 • Mia skriver:

  Ja den är lovely, en vit till mig tack:) Ha en fin fortsatt helg, kram Mia

 • Finns så mycket man vill ha, så mycket fint. =)

  Jag är just nu och reser runt i Australien och det är minsann stor skillnad på hemmen här.

  Hoppas du haft en bra helg, snart sängdags här.

 • Lena skriver:

  Jajamensan, släng upp den kloss på väggen bara. Behöver inte ha stöd i golvet för att vara stabil (även om det är snyggast enligt mig).

 • Mrs. b skriver:

  Pilasterhyllan är fin! Jag gillar funktionella möbler och den här är både funktionell och estetiskt tilltalande. Den ligger på min önskelista med, men jag kommer aldrig kunna övertala maken till ett inköp (då han ser möjligheten att kunna tillverka en själv).

 • Inspirera Mera skriver:

  Jag håller med, de är snygga!
  Kram Sandra

 • Lotta skriver:

  Visst är Pilaster hyllorna fina. Vi har en i den härliga färgen blå. Dessvärre syns dammet hela tiden på den. Vi har hyllan i entrén så det blir att damma hela tiden eller så blundar man för lite damm 🙂

 • Maria skriver:

  Jag har en svart Pilaster med mina alla fina inredningsböcker i, jag älskar den :)'ä!
  Det är 15cm utskuret i bak längst ner på dem för att klara listerna,men äldre lägenheter kanske har högre lister än så?

 • Hanna skriver:

  Jag har en i björk sen några år tillbaka. Höll på att vela hit och dit om jag skulle köpa den, den kostar ju trots allt en del. Men jag har aldrig ångrat mig, den är så himla snygg! Och perfekt nu när vi fått barn då de lätt når sina böcker i den. Så köp en, du lär ha glädje av den resten av ditt liv, för den funkar ju precis överallt!

 • Frida skriver:

  Visst är den tjusig! En sån ska jag bara ha.

  Och Maria tack snälla för ditt svar om måttet! Nu har jag farit runt som en iller med måttbandet längs golven här hemma och det verkar funka. 15 centimeter är lugnt med andra ord. Tack!

 • Lollo skriver:

  Det är bara att mäta och skära in en liten bit i hyllan (tag hjälp av en sticksåg eller dylikt), motsvarande djupet på listen. Det ser ut som att det är precis det som de gjort på en av bilderna du lagt in. Så länge listen inte är väldigt djupt borde det inte bli några problem.
  Lycka till!

 • Den är jättesnygg och praktisk. Men jag fattar inte varför den ska vara så dyr. Men å andra sidan är det ju tidlös design som man troligtvis har hela livet sedan.

 • Är det bara jag som tycker den är urful och ger ett rörigt och oorganiserat intryck? Jag antar att smaken är som baken!

 • Sofie skriver:

  Håller med! Pilasterhyllan är verkligen en snygg designklassiker. Själv har jag en i björk som jag är oerhört nöjd med. Skulle gärna ha ett gäng till, men som sagt, den kostar ju en slant… 🙁

 • Åsa skriver:

  Jag hade dragit mig för att såga i hyllan.
  Hade hellre lagt till en liten kloss under. Det blir ju en skarv, men ger ändå intryck av att hyllan når ända ner.

 • Josefine skriver:

  Jag tycker Pilasterbokhyllan är jättefin, speciellt i vitlack.
  Dock undrar jag om du har gjort en lyx vs budget av den, eller om du vet något mycket bra budgetalternativ till den? Skulle gärna ha en budgetversion av den i köket!=)

 • Nilla skriver:

  Snyggt! En sådan skulle jag ha i mitt kommande nya kök…
  Ha det så bra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.