Annons

Lyx vs. budget: Fåtölj med fotpall

Som jag sagt tidigare, den här kategorin skulle lika gärna kunna heta ”lika som bär”. Här kommer ytterligare ett exempel på en billigare produkt, som är nästintill oförskämt lik en älskad designklassiker. Swedeses klassiska Lamino med tillhörande fotpall för 8575 + 3290 eller Haléns dito 1495 kronor.

Kategorier:

Kommentarer

 • Elin skriver:

  Hoppas det är bra med Dig, Frida! Vi har varit på Expo en sväng och köpt några klappar, och det kändes som att julruschen kommit hit till norr nu också. Det är ju över en månad kvar till jul…
  Vi har kopian från Haléns, med ljusgrått fårskinn, och trivs jättebra med den! Snygg är den!
  Kram

 • Anna-Karin skriver:

  Även om Haléns variant ser skön ut så säger jag i det här fallet – Lyx, lyx och lyx!

 • Anonym skriver:

  Kan du inte kalla det för "Orginalet vs Kopian", för det är ju så det är. Då kanske folk tänker sig för lite innan de köper kopian.

 • Annie skriver:

  Lamino är lamino, allt annat ser ut som kopia. Men ibland räcker plånboken bara till kopian.

 • Martina skriver:

  Tråkigt när det blir alltför uppenbara kopior.. Fast på ett sätt är det väl bra också, alla har ju inte råd med original..

 • Ida skriver:

  Jag tycker faktiskt bättre om budget varianten den här gången, fotpallen var mkt snyggare!

 • Malin L skriver:

  Lyx! Lamino är en gammal favorit som jag aldrig slutar längta efter. Linjerna är mycket finare i Lamino än i kopian, priset är inte tillräckligt för att väga upp.

 • Åse skriver:

  Jag måste säga att jag tycker att fomen är mycket finare på orginalet, tänk om man hade mer pengar.

 • Proforma - Irene skriver:

  Visserligen lika men inget går upp mot originalet! Gissar att den också är skönare för ryggen. Nej, jag tror man tjänar på att köpa originalet i detta fall… och vem vill ha fuskpäls!?

 • Och jag som aldrig skulle sätta mig på en riktig päls säger kopian, eftersom jag har en själv.

 • Monnah skriver:

  Jag har drömt om en Lamino i hela mitt vuxna liv. Linjerna är snyggare på originalet, men det är något som de flesta säkert inte tänker på. Vill ändå lägga min röst på originalet i det här fallet.

 • Camilla K skriver:

  Jag har haft min Lamino i 18 år och än har jag inte tröttnat (skulle dock valt en annan färg idag!). Jag tycker den är betydligt snyggare än Halénskopian.

  Kramar från Camilla i Motala

 • Sara skriver:

  "Lika som bär" bra tänkt! Kör säger jag.. själv har jag funderat på att kalla den kategorin för "Samma färg fast grön" 😉

 • Skönt Hemma skriver:

  Själv håller jag på sparar ihop till originalet som jag tycker är snyggare och säkerligen är av mycket bättre kvalité. Det är ju trots allt en riktig klassisker som slår kopiorna! Tog själv upp den i ett lyx vs budget inlägg för ett tag sedan och läsarna var rungande överens om att det är originalet som gäller.
  https://skonthemma.blogg.se/2009/august/lyx-eller-budget-designfotolj.html#comment

  Ha en fortsatt trevlig helg! 🙂

 • Vardagsglamour skriver:

  Laminon är ju en riktig klassiker, och otroligt vacker att se på. Mina föräldrar har två såna fåtöljer och de pryder ju sin plats i vardagsrummet MEN de är ju ingen höjdare att sitta i, tycker jag. Hellre en stor gosig soffa som man kan krypa upp i… 🙂

 • C skriver:

  vi fick en lamino i inflyttningspresent och ja, jag älskar den. tycker den är grym att sitta i när det vankas tidnings-läsning, och den är fantastiskt snygg. ingen tvekan om vilken av dem som gäller för min del, alltså.

 • johanna skriver:

  Stilfulla att se på. De ser riktigt bekväma ut oxå.

 • Helena skriver:

  Skulle vilja provsitta. Lamino passar inte alls min rygg.

 • limpan skriver:

  Det där är bara tråkigt likt, typiskt stora kedjor som Haléns osv att nästintill kopiera rakt av och sälja som sin egen produkt. Lamino är snyggare, men fotpallen till budgetvarianten såg nästan bättre ut.

 • Kalle skriver:

  med tiden ser man skillanden i detaljrikedom så enkelt på lyx/budget. jag är mer för en dansks syn på det där. köp en riktigt sak i tag, strunta i enkla saker bara för att man ska fylla upp. skippa 4 kastruller från ikea. köp en fin istället. sen bygga upp med tidlös fin design genom åren 😀

 • InneoUte-Malin skriver:

  Här har man missat mycket i helgen. 🙂

  Härlig nätkonst. Verkligen coolt. Misstänker dock att våra barn skulle tycka att det var en utmärkt leksak – så passa på säger jag. 🙂

  Fin kudde – och självklart ska det vara en RIKTIG lamino även om det inte är något jag längtar efter. 🙂

 • Bruttanbecka skriver:

  Jag håller mig till budgeten haha 🙂 Men tråkigt när det blir så kopierat!

 • Anette skriver:

  Nån gång ska jag äga ett par Laminostolar, den äkta varan!!!

 • Annette skriver:

  Originalet så klart! Har själv införskaffat en älskad Lamino med fotpall. Glädjs varje dag = väl värt vartenda öre. Blir bara vackrare för varje år. DET tror jag inte kopiorna blir…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.