Annons

Lördagsfrukost och servisfunderingar

I helgen har jag två Umeåkompisar på besök och här är en ögonblicksbild från dagens lördagsfrukost. Och vad skymtar där om inte Hurtbullen. Jag missar aldrig en chans att promota årets bästa bröd. Idag experimenterade vi med hackade aprikoser och extra mycket nötter i, riktigt gott och som sagt lätt att baka. Nu ska vi bege oss ut på stan och NK’s porslinsavdelning. Jag ska nämligen köpa koppar som komplettering till min Ostindia-servis, men kan inte bestämma mig för om jag ska köpa den här, eller den här modellen. Den ena varianten har lite större blommor (vilket jag gillar) och den andra är lite nättare. Hm. Svåra beslut. Vilken skulle du ha valt?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Gott de såg ut!

 • Lina skriver:

  köp ett gäng av båda 🙂

 • axelina skriver:

  Den lite nättare med mindre blommor tyckte jag är finast:)

 • Jag dricker inte kaffe, men de som dricker ur de första små nätta kopparna gillar dem alltid. Jag har dem och gillar dem bäst.

 • Yvonne skriver:

  Självklart ska du köpa de med små blommor. Det är ju "ursprungsmodellen" och det klassiska ostindia mönstret! Ett tips är att leta på loppis efter denna modell. Tycker bara det är charmigt om de är lite slitna. bra blogg, förresten. Tittar in då o då. Yvonne

 • Margareta skriver:

  Inget svårt val för mig. Koppen med de små blommorna är min favvo.

 • Ida skriver:

  Jag röstar likt de andra på den första modellen med mindre blommer! =)

 • Anna-Karin skriver:

  Då går jag mot strömmen och röstar på de med större blommor. Kan bli väldigt fint att blanda med båda kopparna.

 • Stämningsfullt skriver:

  Gud så gott bröd! Måste bakas någon gång 🙂
  Jag gillar nog koppen med stora blommor bäst men det blir nog fint om du blandar också.
  Hoppas att ni får roligt på bloggträffen! Jag hade så gärna velat följa med men kan tyvärr inte 🙁
  Kram!

 • Helena skriver:

  Det brödet är det bästa genom tiderna! Jag brukar blanda i rivna morötter och olika sorters nötter, supergott 🙂 Jag röstar på kopparna med små blommor, jättefina!

 • Brödet ser verkligen supergott ut! Jag undrar varifrån skärbrädan kommer, ser väldigt praktisk ut, för visst är det som en behållare för smulorna? Trevlig helg!

 • Malin Inspiration & design skriver:

  Hej!
  Vad smarrigt brödet ser ut. 🙂 Jag röstar för kopp nr 2. 🙂

  Ha en fortsatt bra dag med vännerna!
  Kram

 • Anonym skriver:

  Vilken fin skärbräda! Var kommer den ifrån? 🙂

 • Camilla K skriver:

  Jag skulle ha valt den nättare modellen med små blommor. Anledningen att jag tycker kaffet är godare ju tunnare kopp man har!

  Även jag vill veta var skärbrädan kommer ifrån! 😉

  Kramar från Camilla

 • gagga skriver:

  Utan tvekan; de med stora blommor!!! De andra känns mesiga i vämförelse. De med stora blomman känns fräscht nytänkande med klassiska rötter, precis som nya versionen av de kongelige danske Musselmalet i blåvitt.

 • Sofie skriver:

  Om jag inte tar fel så kommer skärbrädan från Sagaform? Snygg som attan är den iaf….

 • InneoUte-Malin skriver:

  Ser ju grymt gott ut! Älskar allt med nötter i. 🙂

  Jag röstar på kopp nummer två. Lite gammalt och nytt i en härlig kombination. 🙂

  Vad blev det?

 • Linnéa skriver:

  Jag skulle köpt den större varianten, men jag är ju ingen kaffedrickare heller. Kanske några av varje?

 • Anna skriver:

  Den sistnämnda tycker jag var skitsnygg! lycka till med ditt inköp. ps du är en stor inspiration. ds.

 • Leena skriver:

  Hej!
  Jag skulle nog ha valt den större modellen. Den har fler möjligheter, tror jag. Soppa, te, sallad, choklad, kräm, efterrätter osv. oxå var den finare. Lite ovanligare.

 • Nilla skriver:

  Småblommiga kaffekoppen hade jag valt!
  och jag hade nog valt den högre smalare modellen till kaffe. (17 cl istället för 16 cl).

 • Katarina skriver:

  Jag väljer den stormönstrade. Den kombinerar klassiskt och nytänkande på ett smakfullt sätt, tycker jag.

 • Elin skriver:

  Jag hade valt den med stora blommor, dels för att den är större men även för att den helt enkelt är snyggare och inte lika vanlig som den småmönstrade.

 • Sofia C skriver:

  Underbar blogg du har!!
  Såg brödet förra gången du "promotade" det på din blogg och har bakat det 2 gånger redan! Underbart gott!!

 • Jenny skriver:

  NEJ, nej! Köp inte någon av de kopparna, kaffet/tet blir kallt med en gång. De finns numera även mer muggliknande koppar i serien, även de i olika alternativen stora eller små blommer. De har dessutom snygg form. Ta dem istället!

 • Cecilia skriver:

  Hejsan!
  Tänkte slänga in en liten kommentar och fråga om skärbrädan på bilden, är det något som kan finnas ute i affärerna måntro?
  /Cecilia

 • AnnaJ skriver:

  Stora blommor helt klart! Blir en fin konstrast till tallrikarna (för det såg ut som du hade de småblommiga). Känns även lite modernare.

 • Materielltjej skriver:

  Tycker lätt de stora med de större mönstren

 • Josefine skriver:

  Hej,

  Jag är lite nyfiken på vart du har köpt den fina skärbrädan till brödet. Den är ju både praktisk och snygg nog att ha framme.

 • C skriver:

  jag har de med stora blommor, de är grymma! men har du små blommor sedan innan skulle jag kört på samma.

 • Nilla skriver:

  Tack för bröd-tipset! Jättegott!

 • Lotta skriver:

  Bjöd på brödet på jobbet, det godaste de hade ätit ibröd väg på ett frukostbord..

 • Eva skriver:

  Båda modellerna är fina, men har du redan allt annat i den klassiska mönstret tycker jag att du ska fortsätta med det. Om du redan har en blandning tycker jag att det lite större mönstret känns lite nyare och piggare (och dte lite mindre känns mer tidlöst och klassiskt). Jag känner inte dig så valet måste ju bli ditt :-))
  Dock tycker jag att du är lite dum om du köper dem på NK, passa på att åka på utflykt ut till Gustavsberg och köp dem med 30-50% rabatt (fortfarande förstasortering) på fabriksaffären där (finns även i Lidköping vid Vänern). Trevlig utflykt samt ekonomiskt rätt 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.