Annons

Tidlös design

Bloggläsaren Elin hörde nyligen av sig till mig med en utmaning, hon har nämligen precis flyttat till en ny lägenhet och är på jakt efter en snygg väggklocka. Och behöver lite hjälp att leta reda på den. Helst en nytillverkad äldre modell, som liksom bläddrar fram siffrorna. Här är mina fem förslag på tidlösa designklassiker som funkar både idag och imorgon. Har du fler tips?

Uppifrån och ner: Bigflip är 43 centimeter bred och kostar 2900 kr, kan köpas via Joyofgiving. Georg Jensen har en enklare och lite stramare modell formgiven av Henning Koppel, med svart ram, finns på Danskdesign för för 2629 kr. På min egen önskelista står klassikern ”City Hall clock” av Arne Jacobsen. Finns också hos Danskdesign för 3695 kr. Bengt Ek har en liknande för 695 kr som kan köpas hos Designonline. På R.O.OM kan du köpa den här Flap Wall Clock för 1650 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Gillar allihop, men främst flap wall som ja kikat på länge nu..slå till snart kanske? 😉

 • Ida skriver:

  Alla klockor var fina, men min favorit är Georg Jensen! =)

 • den galna mamman skriver:

  du har en jättefin blogg med mycket fina saker och bilder, ha en bra dag mvh den galna mamman

 • Karin skriver:

  Oh älskar den svarta längst ned!
  Hoppas allt är bra med dig!

 • Anna skriver:

  Är själv på jakt efter en ny klocka till köket. Kan tipsa om att Åhléns har en vit snygg väggklocka med liknande visare som den från Georg Jensen, men betydligt billigare, 139 kr.

 • Sara skriver:

  Får man utveckla Elins utmaning? Är också på jakt efter en väggklocka, men skulle helst vilja ha en digital. Och helst inget lysande blipp utan lite mer stilrent 🙂 Tips?

 • elin.e skriver:

  tack för din hjälp

 • Lovisa skriver:

  Jag har själv sedan snart 5 år tillbaka klockan från R.O.O.M. Fick syn på den på väggen till ett gym när jag bodde uppe i Luleå, blev så förälskad att jag ringde runt och fick till slut tag på en inredare som avslöjade klockans härkomst. Min söta mamma i Göteborg fick då i uppdrag att köpa klockan.

  Den har sedan dess prytt hall, badrum och numera köksvägg. Får av nästan alla som kommer hem till mig för första gången positiva kommentarer om den. Såhär ser den ut på väggen hos mig just nu
  https://fromlovisawithlove.blogspot.com/2009/02/fredagsmys-o-tavelfix.html

  Jag gillar den skarpt, den blir som en extra familjemedlem med sitt charmiga brölande halv tolv och tolv, dag som natt!

 • Linda P skriver:

  Min favorit är Camp från David Design. Finns hos t ex urbanliving.se

 • Linda P skriver:

  Råkade länka till mig själv, men här är rätt länk till Camp från David Design..!

 • NATALIE skriver:

  Riktigt coola klockor tycker jag! 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.