Annons

Pocketslukarnas favorit

Det blev prat om bokläsande i helgen och hur konsumtionen av böcker i pocketformat har ökat de senaste åren. Och de böckerna är ju för all del nätta och lätta att bära med sig, men inte alls lika snygga i standardbokhyllan. Att kasta böcker vill jag däremot aldrig göra och pockets kan ju vara roliga att spara för att låna vidare eller läsa om. Om man samlar dem tillsammans kan de kulörta pärmarna ge ett ganska häftigt intryck. Om du liksom jag har samlat på dig absurda mängder av den varan som du inte vet vad du ska göra av, missa inte hyllan Pocket – som är framtagen just för det standardiserade pocketformatet. Helena Allard & Cecilia Falk skapade den till sitt projekt TownHouse på Bo01 i Malmö och hyllan togs kort därefter i produktion av företaget Iform. Finns i svart, vitt och oljad ek och kostar 1240 kr styck. Ett par sådana åker genast upp på min privata önskelista till ett kommande gästrum, den dagen det är dags.

Foto: pressbilder Scandinaviandesign.com

Kategorier:

Kommentarer

 • Mrs. b skriver:

  Den hyllan var fin! Tack för inspirationsbilden – nu fick i alla fall jag en ny idé att lägga i idébanken. Vi får ser om den realiseras 🙂

 • Snygga hyllor, men slitna pocketböcker är ingen hit !!!

 • Veronica skriver:

  Åh, vad snygg den var! Perfekt för mig som är bokälskare – jag kan ibland ha 15 olästa böcker hemma bara för att kunna välja och vraka när jag väl är klar med den jag håller på med. 🙂 Den här hyllan skrivs upp på min önskelista också!

 • Nilla skriver:

  Vad fint! Ha det bra.

 • karola skriver:

  snygga! bra om man vill ha en färgklick 🙂 annars tycker jag om att ha böcker inom stängda dörrar också….. ha det gott

 • Tess [Flutur.se] skriver:

  Riktigt fin hylla.

  // Tess.
  (fd. stylish-b.se)

 • Alabama skriver:

  Fan, perfekt ju. Fast man gör ju hellre en själv än att punga ut tusen spänn för en träbit.

 • Fiddelie skriver:

  Jättefin, men skulle aldrig betala det priset.
  Den lär vara enkel att bygga själv däremot.

 • Anonym skriver:

  Snygg! Perfekt att bygga i mdf…

 • Siri skriver:

  Riktigt snygg! KAnske i dyraste laget,men den går ju att bygga själv…

 • [room] by sofie skriver:

  Håller med, kul att inreda och arangera bokhyllan i färg! Tyckte hyllan var sådär…

  Ha en bra vecka!
  SOfie

 • Solåkra skriver:

  Vilken otroligt snygg bokhylla. Så rätt i proportionerna. Har själv nyproduktionen E-hyllan från Malmstensbutiken som jag älskar.

 • Madeleine skriver:

  Till och börja med är pocketböcker lika mkt böcker som andra böcker. Mina pocketböcker bor i en bokhylla precis som vilken annan bok. Bokhyllans hyllplan är anpassade efter böckernas storlek.

  Hyllan är jättefin. Har den i oljad ek. Den är inhandlad på Designtorget 2003 tror jag. Kanskeär dags att skaffa en vit med.

  Min man reagerade precis som någon av dem som kommenterat här ovaför. -Fin, men fyra plankbitar kan man väl fixa ihop själv.
  -Bygg en till mig då, sa ja.

  Det hela slutade med att jag fick den i julklapp. Från Designtorget. Och jag blev väldigt, väldigt glad.

  Fast den är inte fylld med böcker. Några böcker, sen annat.

  Nu blev det långt.

 • Anna skriver:

  snygga men inte värt sitt pris. HÅller oxå med om att dom ser väldigt lätta ut att göra själv (ännu lättare om man har en man som är snickare) 🙂

  Annars är ju string oxå en ganska bra pockethylla. Jag har flera hundra pocket böcker och själv tycker jag det är snyggare i bokhyllan än inbundna böcker som bara är stora och fula .)

 • Åse skriver:

  Som den tvättäkta bokmal som jag är, oavsett omslag, så skulle jag älska att ha de där hyllorna hemma hos oss (var vet jag dock inte) Våra Billy-hyllor tar all plats!

 • Materielltjej skriver:

  För en som inte är förtjust i bokhyllor så är denna heeelt OK

 • Proforma - Irene skriver:

  Snygg i all sin enkelhet! Lite dyr bara. Kan ju inte vara så svår att göra själv!

 • Karin skriver:

  Jag har lagt en beställning hos min hobbysnickrande pojkvän så förhoppningsvis kan jag få lika fina hyllor men till ett mer rimligt pris. De är verkligen kanonfina och skulle verkligen passa in i planen jag har för min lägenhet. Just nu har jag alla mina böcker i en ful gammal Expedit och det ser så konstigt ut med pocketböckerna eftersom de bara fyller upp lite mer än halva utrymmet i höjdled.

  Ps. Mina inbundna böcker har en tendens att bli slitna betydligt snabbare än mina pocketböcker…

 • Kattis skriver:

  Så fruktansvärt snygg den är – VILL HA!!!!!!!!!!! Och helt perfekt för alla mina härliga pocketböcker är den förstås. trånar Då är det bara att bestämma sig för om det är värt pengarna då, djup suck! 🙂 Tusen tack för tipset!

 • Ninelin skriver:

  Snyggt. Jag gillar pocketböcker 🙂

 • Janina skriver:

  Enkel och fin hylla, min uppmärksamhet drogs dock mer åt de vita stolarna. Är det ngn som vet vad de heter och var man kan hitta dem?

 • Johanna skriver:

  En sån måååste jag ha. 🙂
  Tack för tipset nu är det bara att ge sig ut och spana..

  Kram
  //Johanna

 • Lou skriver:

  Superfina, men uja, vilket priset. Kanske man kan snickra ihop något liknande.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.