Annons

Lyx eller budget: metalltrådslampor

Är inte de här två lampmodellerna lika som bär? Skamligt lika om du frågar mig. Båda finns i svart eller vitt utförande, med synlig glödlampa och är tillverkade av böjd metalltråd i vinklad form, som skapar en häftig skuggeffekt i rummet när lampan tänds. Vilken av dem föredrar du?

Lyx: Svenska Zeros lampa heter Three och kostar 3195 kr Budget: Ellos variant Nät kostar 499 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Zeros är helt klart snyggast i formen, men jag skulle inte betala så mycket för den 😉

 • Malin L skriver:

  Three ser helt klart bättre ut, den känns mer färdig än Ellos variant. Men med priset inräknat så är valet inte självklart…

 • Hur kommer det sig att man får göra så lika? Eller är den äldre än 75 år, för då försvinner väl nåt lagligt skydd som gör att det går att kopiera?

 • Lina skriver:

  nä det här är inte ok, de är för lika. jag tycker det är pinsamt med kopior oavsett hur dyrt originalet må vara så är det inte okej.

 • Siri skriver:

  Röstar även denna gång på budget! Tycker mig inte se någon skillnad…

 • Martina skriver:

  Skamligt lika!

 • I 9 av 10 fall så är ju alltid orginalet bäst. Blir lite arg när jag ser rena kopior!

 • Natalie R skriver:

  Visst är de ordentligt lika, men jag måste nog ändå säga att originalet i det här fallet var MYCKET snyggare! Ellos svarta variant påminner mest om en spindel tycker jag.

 • Matilda skriver:

  Givetvis finns det en anledning att ellos variant är billigare, bland annat att man inte har några designkostnader alls då den är helt kopierad. Känns fel att en sådan seriös och mycket bra blogg i övrigt gör reklam för kopior. En sak att inspireras, en helt annan att kopiera för att tjäna pengar på någon annans design.

 • Frida skriver:

  kopior är bra för såna som mig med lite mindre plånbok 🙂

 • Anna skriver:

  tycker lyx vinner men inte med mycket 🙂

 • Ida skriver:

  Jag förstår inte resonemanget med varför man som "serös" inredningsbloggare inte ska kunna rekomendera fina inredningsprylar som är snarlika designprylar? Jag tycker det är jätte bra Frida. Det öpnar upp dörrar för oss som inte har den bästa ekonomi. Även om jag föredrar orginalet så är det roligt och trevligt att få lite sådana här tips, fortsätt med Lyx/Budget! =)

 • dahlarna skriver:

  Verkligen nästan identiska! Tänk att det kan skilja så mycket i pris…

  Hoppas att du får en bra dag!
  KRAMAR!

 • Johan skriver:

  Till Ida:

  Kanske för att det fullständigt hämmar utvecklingen inom design och helt slår undan fötterna på kreativa formgivare, när budgetföretag som inte har några som helt utvecklingskostnader och inga egna inspel på designplanet medvetet och konsekvent tar fram IDENTISKA kopior på vackra produkter.

  Det är skrämmande att ett etablerat företag som Ellos ens tillåter sig sälja den typen av rena kopior.

  Jag undrar om Zero känner till det…

 • Malin skriver:

  Rent utseendemässigt skiljer det ju inte så väldigt mycket, så om plånboken får bestämma blir det budget. Däremot tycker jag det är illa och lite skamligt som du skriver att bara sno någon designers jobb rakt av. Vissa kopior blir man faktiskt lite irriterad på. Det är inte konstigt att man kan sälja billigare, när en fabrik i kina snor formgivarens idé och gör massvis med likadana lampor. Då skall ju ingen formgivare ha betalt…ILLA, men visst pengarna styr ju ofta tyvärr.

  Kram Malin

 • Har själv den från Ellos och tycker den är snyggare än originalet.. om det ens är ett original, tycker inte dem är så lika egentligen och jag förstår verkligen inte folks reaktioner, det är ju uppenbarligen lagligt så varför klaga?
  Kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.