Annons

Lyx eller budget: elipsformade bord

Ibland när jag letar uppslag till kategorin lyx eller budget springer jag på inredningsprodukter som är så snubblande lika att jag nästan blir upprörd. Här är ett sådant exempel. Ett elipsformat bord, som ligger i gränslandet mellan snarlik och kopia. Vad tycker du? Avgör själv. Prisskillnaden skäms då inte för sig.

Lyx:
Fritz Hansens klassiska superelips Pris 17 200 kr. Budget: Ellos vita elipsformade bord. Pris 1999 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Hanna skriver:

  Oj, det var väldigt likt! Är det inte minst 3 detaljer man bör ändra när man inspireras av andra?

 • Lina skriver:

  Tycker att dom var fasligt lika! Väljer nog därför budget även denna gång. 🙂
  Kram

 • Lena J skriver:

  Visst é borden lika, men material och detaljer gör ju att orginalet är 100 gånger snyggare. Skulle aldrig gå och köpa ellos-bordet om det egentligen är superelipsen jag vill ha. Då drömmer jag hellre och sparar i sisådär 70 år, hahaha…//Lena J

 • Julia skriver:

  På Silvan köpte jag ett elipsbord med 4 stolar för 1200:- Smidigt om man mer ser det som än trend än en bord man tänker ha hela livet.

 • Skönt Hemma skriver:

  Oj, likheten är otrolig! Kan tänka mig att kvalitén på originalet är hundra gånger bättre än kopian, så jag skulle nog satsa på originalet.

 • Februari skriver:

  Det finns många liknande budgetalternativ, just det från Ellos skulle jag aldrig köpa pga fula ben, men andra alternativ med snyggare ben har jag inga problem med.

 • Malin Björling skriver:

  hej, vi har den äkta Superelipsen modell större (konferrensbord) och det är så massivt och tungt och stabilt MEN det blir sååå himla lätt märken i bordsytan och i kanterna (fasningen). Men det är vackert där det står och det är kul att duka på det när det är så stort.

 • Proforma - Irene skriver:

  Finns många varianter på det bordet men det finns inget som slår originalet… vilket står högt upp på min önskelista! In my dreams desvärre…

 • Anonym skriver:

  Håller med om att benen på kopian är fula, de är för taniga och bordet landar inte. Men som konsumtionsprodukt gör ju priset sitt till.

 • Anna skriver:

  jag tycker egentligen inte nått av borden är speciellt snygga om jag ska vara ärlig…och med tanke på hur ombytlig jag är så hade jag aldrig lagt 17000 på ett bord hur snyggt det än var (om jag inte var jäkligt rik vill säga). så jag hade lätt köpt budget 🙂

 • Kattis skriver:

  Oj! Det var verkligen en bra kopia!! Bra att veta.. 🙂

 • Djävulen. skriver:

  Budget, helt klart 🙂

 • Jag tycker att det är toppen att det finns kopior för de/oss som inte alltid har råd att köpa den äkta varan, men som tycker om designen och formspråket. Har själv äkta myran men skulle inte tveka att köpa en kopia om jag gärna ville ha men inte hade råd. Dock, sparar jag gärna till just det speciella jag vill ha oavsett om det kommer från min granne Vålamagasinet eller Indiska!

  /Caroline

 • Materielltjej skriver:

  Någon som kan det där med mönsterskydd och var gränsen går? Måste ju vara helt hopplöst idag! Men samtidigt tacksamt för många

 • sabina skriver:

  Oj! Så lika, men jag antar att kvalitéen inte är riktigt lika mellan borden! Själv skulle jag nog köpa ellos-bordet för min plånbok blir nog aldrig så tjock att jag har råd med det dyra.

 • Ja du, lika är dom nog allt! Mio har också en liknaden variant, plain tror jag det heter.
  Rösta gärna på min blogg hos vi i villa denna månad!

 • Sandra skriver:

  mm. Det kan egentligen inte vara lagligt det där… Själv skulle jag bli asförbannad om någon kopierat något som jag gjort och sen kalla det för sitt eget. Meen, å andra sidan har vi precis inhandlat Mios Plain för hur mycket vi än skulle vilja ha originalet skulle vi ALDRIG ha råd med just det originalet.

 • limpan skriver:

  Lyx av de där. Ellos och Mios osv ser rätt taniga och billiga ut, däremot hat Ilva en hel del lite mer rejäla ellipsbord, t.ex Dakota där man även kan lägga i iläggsskiva.

 • Fredrik skriver:

  17.000 för ett matbord?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.