Annons

”Ingmar-Bergman-kollektion” hos Malmsten

När Bukowskis höll sin omtalade auktion av Ingmar Bergmans bohag i förra veckan stod ett flertal möbler av Carl Malmsten uppradade för att gå under klubban. Bergman valde nämligen nästan uteslutande möbler från Malmsten när han inredde sina hus på Fårö. De möbler som mästerregissören handplockade är nu väl använda och delvis utsmyckade med personliga anteckningar och noteringar, bland annat ett fullklottrat sängbord om jag inte minns helt fel från de artiklar jag läst om auktionen. I vilket fall har Malmsten nu beslutat att några av de möbler som fanns Bergmans hem ska nytillverkas genom Malmstenbutiken. Under hösten kommer ett urval av modellerna presenteras i en egen ”Ingmar Bergman-kollektion”. Möblerna kommer att nytillverkas av de möbelsnickarmästare som finns anslutna till Malmstenbutiken. Kul!

Foto: pressbild Malmstenbutiken Stockholm

Kategorier:

Kommentarer

 • InneoUte-Malin skriver:

  Spännande! Malmstensmöblerna har ju börjat kännas heta ett tag nu och med Bergmans push lär ju inte intresset bli mindre. Känns lite skumt när man mest förknippar möblerna med farmor… Aldrig trodde jag väl att jag i smyg skulle vilja lägga beslag på hennes möbler. 😉

 • Jag hade gärna lagt vantarna på Bergmans Eamesfåtölj, den gick ju faktiskt för "ebart" strax över 100 000, vilket ju är billigt med tanke på vad andra småsaker gick för!

  Klart att de gör en Bergman-kollektion, smart drag!

 • Lizaloop skriver:

  Spännande!!

  Nu har jag fått tummen ur och ändrat i min favoritlista från husmusen till trendenser 🙂

 • Luned skriver:

  Så roligt! Hoppas något sånt här inträffar även om x antal år när jag kanske har råd med möblerna också. 🙂

 • Emma skriver:

  Intressant, men trist att du kopierar texten från Malmsten i princip rakt av 🙁

 • Nina skriver:

  Smart av dem!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.