Annons

Nationalmuseum öppnar sommarbutik i Gallerian

Under juni, juli och augusti öppnar Nationalmuseums en tillfällig butik i Gallerian, Stockholm. Sommarbutiken kommer att ha ett sortiment som är inspirerat av museets samlingar: designföremål, konstreproduktioner, vykort, böcker, smycken, leksaker och mycket annat. Många samtida konsthantverkare och formgivare är representerade liksom kända klassiker och verk ur samlingarna återgivna i varierande format – både i form av reproduktioner och som tryck på olika produkter från brickor och servetter till tändsticksaskar. Hela sommaren kan du också köpa ”Kobratelefonen” till specialpris, 495 kr (ord pris 595 kr). Originalet ser du i utställningen Den moderna formen i museet på Blasieholmen. En rolig satsning som jag verkligen vill kolla in nästa gång jag är i huvudstan!

Foto: Hans Thorwid/Nationalmuseum

Kategorier:

Kommentarer

 • Proforma - Irene skriver:

  Synd att man aldrig är i huvudstaden. Allt roligt händer där! Många år sedan jag var där.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Verkligen en kul satsning! Om inte folket kommer till muséet får muséet komma till folket. 🙂 Känner också starkt att det är dags för en helg i kungliga huvudstaden snart. 🙂 Skåne må vara bra – men Stockholm har oundvikligen mer att erbjuda en inredningstoka.

 • Anna skriver:

  Tänk om de hade kunnat ha en ambullerande shop på hjul istället, som åkte runt i landet. På alla landets campingar kanske??!! Trött på att allt är stockholmscentrerat!

 • Axelina skriver:

  Jag gick förbi där igår. Stod och höll i kobratelefonen. De har ju mycket fina saker och kul idé att ha det i gallerian…

 • Dennis Eriksson skriver:

  Vill bara upplysa: Nu finns memoryspelet "Memories of the capital Stockholm" hos Nationalmuseum. Ett spel för dom stilmedvetna och dom som vill pryda sitt hem med vackra Stockholm.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.