Annons

Prunus tas tillbaka i produktion

För er som blev bestörta av gårdagens nyhet från Rörstrand, att man skapar nya retromönster, så kommer kanske här en betydligt roligare nyhet från Gustavsbergs Porslinsfabrik. De har beslutat sig för att återuppta Stig Lindbergs populära serie Prunus i produktion. Det är främst kaffe- och thegodset som kommer att tillverkas igen, på samma sätt som man gjort med flera av hans andra klassiska dekorer såsom Berså, Adam, Eva, Röd Aster och Blå Aster. Prunus var tidigare i produktion 1962 – 1974. Nu kommer den att tillverkas i benporslin med moderna slitstarka glasyrer som tål diskmaskin.

Foto: Auktionskompaniet

Kategorier:

Kommentarer

 • emmylish skriver:

  Min mormor & morfar har en sån servis, inte en hel men mattallrikar, djupa tallrikar och nåt uppläggningsfat. Dom använder det som vardagsporslin och har alltid gjort 🙂 Man får äta med andakt hemma hos dom, när det är så dyrt porslin.

 • Zarah skriver:

  YAY! Jag äääälskar den servisen! lycklig

 • Benita skriver:

  Åh, den är så fin. Vad kul!

 • Ida skriver:

  Underbart! Jag har två slitna djuptallrikar som jag gärna kompletterar med annat ur samma serie. Att de numera tål diskmaskin är ett stort plus!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.