Annons

En ode till Le Creuset

Jag som aldrig tidigare har varit särskilt intresserad av matlagning (utan mest levt på djuprfryst "plingmat" från micron) har blivit nästintill manisk i köksregionerna numera. Jag konsumerar plötsligt kokböcker som det inte fanns någon morgondag och testar modigt alla möjliga nya recept utan minsta rädsla för att misslyckas. Den gångna helgen blev det också en hel del roddande i köket tillsammans med Sara och min nya stekpanna i gjutjärn från Le Creuset. Den är helt fantastisk. Le Creuset kommer som namnet antyder från Frankrike och har tillverkat emaljerade grytor sedan 1925. Kvalitén är odiskutabel och jag är helt såld. Snygga är de också. Nej, jag kommer aldrig mer att låta en halvdan teflonpanna passera tröskeln i mitt kök ever again. Hett köptips alltså, om du är på jakt efter nya kokkärl och stekpannor. Finns bl a att köpa på Bagaren&Kocken.

Foto: kollage av pressbilder från Le Creuset

Kategorier:

Kommentarer

  • Jenny skriver:

    Hallå, visst gör det stor skillnad mot vilka redskap man har i köket! Sambon arbetar med köksinredning så jag har turen att ha mkt bra i köket =) ha en gó kväll!

  • Veckomatsedel skriver:

    Visst är det kul med bra grejor i köket. Det gör hela matlagningen så mycket enklare. Det är sällan så svårt som det kan verka när man läser receptet.

    Tidigare hade vi ett nyårslöfte om att prova ett nytt recpet varje vecka, men nu blir det faktiskt fler på grund av veckomatsedeln.

    Lycka till i köket!

  • Tack så mycket! Jag ska genast kolla in det!

  • Lina skriver:

    välkommen i köksträsket frida! det finns inget bättre än riktigt bra mat lagad på bra råvaror. sen allt man kan köpa för att arbete med, åhhh.

  • Har också en sådan och håller definitivt med om att teflonpannor är bannlysta.

  • Babysessan skriver:

    Le Creuset gör matlagningen så mycket roligare. Känns genuint och äkta.

  • Så härligt med nya recept och massa kokböcker. Jag tenderar själv att oftast ha kokböcker att TITTA på snarare än att läsa i! Är inte Le Creuset väldigt tunga?

  • Varför köpa köksprodukter i gjutjärn från Frankrike när det går att finna på hemmaplan: https://www.skeppshult.com

  • Bröllopsbloggen skriver:

    ser verkligen ut som gedigna produkter ja behöver mej en rejäl stekpanna så ska kolla in dom

    kram

  • Proforma - Irene skriver:

    Jag hade bara gjutjärn tills för några år sedan så nu har jag både och, alltså teflon och gjutjärn. Tycker det beror lite på vad man ska steka. Till viss mat fungerar teflonen bättre. Mina två gjutjärn från Skeppshult är minst 25 år och har bara blivit bättre och bättre med åren. Jag kan hålla med Josse ovan… varför gå över ån efter vatten…

  • Inspirera Mera skriver:

    Vad härligt att prova på massa nya recept!

    Kram Sandra

  • Anna Johansson skriver:

    Har aldrig hört talas om dem innan. Huh! Måste kollas upp. Pinsamt men sant.

  • Anna Johansson skriver:

    Har aldrig hört talas om dem innan. Huh! Måste kollas upp. Pinsamt men sant.

  • Nilla skriver:

    Vi trivs bra med våra grytor och stekpannor från Titan,Gastrolux. Vi har haft dem i ca 10 år nu.

  • Marija skriver:

    Den är verkligen kanonbra den där serien och det gör ju verkligen det lilla extra för oss som tillhör gruppen som inte är så intresserade av matlagning:)

  • HK skriver:

    Le Creuset är inte det samma som Skeppshult och andra gjutjärnspannor, utan de är emaljerade på både in och utsidan (även de svarta). Har använt Le Creuset i flera år och är mycket nöjd, de blir bara bättre med åren.

  • SK skriver:

    Skeppshults grejor kostar hälften och är minst lika bra som Creuset. Solida grejor! Välj en stekpanna, grillpanna eller traktörpanna med stålskaft så kan du utan risk använda grejorna i ugnen också. Mitt nästa inköp är en traktörpanna eller gryta från Skeppshult.

  • Linda skriver:

    Hejsan
    Vi har en rätt ny svart stekpanna från Le Creuset och direkt fick vi missfärgningar i botten. Är det nåt du känner igen från din panna?

  • Mia skriver:

    Grejerna ser verkligen rejäla ut. Hur orkar en liten tjej att laga 50 pannkakor i denna pannan?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.