Annons

På önskelistan: Ny kaffebryggare

Vissa morgnar går saker och ting inte riktigt som man hade tänkt sig och hjärnan jobbar osedvanligt långsamt i ren protest. Det enda som hjälper då (åtminstone för mig) är en stor kopp nattsvart kaffe i kombination med en kort mikropaus. Idag råkar vara just en sådan dag, vilket nyss påminde mig om att jag är i desperat behov av en ny kaffebryggare för ”fulkaffe” som komplement till min espressomaskin. Just nu har jag en billig modell som sjunger på sista versen. Ska jag byta får det gärna vara till en snyggare och bättre sådan, så en Moccamaster står därför höst upp på min önskelista. Eller har du något annat bättre tips? Vilken kaffebryggare är bäst på marknaden?

Foto: skärmdumpar från Moccamaster.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Nina skriver:

  Vi har en Moccamaster och jag ÄLSKAR den. Hade funderingar på en espressomaskin innan men efter att fått en Moccamaster har de planerna fallit i glömska. Min bästa födelsdagspresent någonsin!

 • Veronica skriver:

  Hej!

  Jag har en sådan kaffekokare och kan verkligen rekommendera denna!! Det blir ett super gott kaffe och jag delar detta omdömme med fler i min omgivning 🙂

  Ha en fortsatt bra dag!

  Kram

 • Anna skriver:

  sugen man blev på kaffe!!

 • Gunilla skriver:

  Kunde inte låta bli att le åt "fulkaffe". Jag brukar kalla det likadant….

  Jag skulle satsa på en Moccamaster eller en King of Coffee från OBH Nordica. Finessen med dessa maskiner är att de brygger vid en högre temperatur än de "vanliga" billigare modellerna. Det finns nog även andra märken (Melitta?)som har hög temperatur så kolla ute i handeln vad som finns. Men det är alltså den höga temperaturen som gör att även "fulkaffe" blir gott, och det är värt de extra kronorna för en sådan maskin.

 • Lina i Umeå skriver:

  Fulkaffe var det roligaste jag hört på länge! Ha ha ha!!

  "Poliskaffe" är annars en annan variant.

  Jag har läst i en tidningsintervju att Lotta Ahlvar på Moderådet har en Moccamaster hemma och hon har ju smak för det goda, i dubbel bemärkelse!

 • tina skriver:

  Vi har en sådan och den är jättebra!Hett gott kaffe levererar den….den dan vi köper en ny kaffebryggare,blir det en Moccamaster igen!Kul namn på "vanligt svart kaffe" =)

  tina

 • Kalle skriver:

  Jag kör en king of coffee, det brygger riktigt bra kaffe, men skulle såhär i efterhand kanske hellre valt en Moccamaster, mest för att jag tycker den är lite snyggare och har hört att kaffet är minst lika gott.

 • Stämningsfullt skriver:

  Hej!

  Jag skulle också vilja ha en moccamaster! vår kaffebryggare gör inte kaffet riktigt varmt och hur gott är det liksom?…

  ha enbra dag.

  Kram!

 • Proforma skriver:

  Fulkaffe…hm…

  Har hört att Moccamaster ska vara den bästa och det förstår jag av kommentarerna också. Ska själv köpa en ny framöver och då blir det nog en sådan.

  Sedan är det ju en himla skillnad vad man använder för kaffe också, just för smakens skull… men det är en annan historia…

 • Anna Johansson skriver:

  Snygg!

 • Malin G skriver:

  Jag tycker fortfarande att Rowentas "M-serie" av Jasper Morrison (2003) står sig högt på listan. Men Moccamaster är kung den med.

 • HH skriver:

  Nä, Moccamaster är bäst. Och snyggast! 🙂

 • silje skriver:

  Hei, hvorfor kjøpe en kaffetrakter når du kan kjøpe en enkel presskanne, fra Bodum feks. Antar du har en vannkoker fra før, da er presskanne absolutt det enkleste og den gir godere kaffe 🙂

 • Louise skriver:

  Siemens Porshe bryggare har vi – den brygger riktigt gott kaffe, det blir rykande hett och man kan ställa in "styrka" – plus att designen är snygg!

 • söt blogg & ha en super helg!

 • karola skriver:

  -en moccamaster ja…det vore inte fel. Men idag testar jag att sluta med kaffe…lite grönt te ska gälla ett tag (tills jag tröttnar…)

 • InneoUte-Malin skriver:

  Vi är väldigt nöjda med vår Moccamaster – så här kommer en röst på den. Vår är dock av en liten annorlunda modell:

  https://www.tretti.se/hushallsapparater/kaffe-espresso/kaffebryggare/moccamaster-cd

  Vi ville skilja oss lite från alla andra Moccamaster-ägare i kvarteret. 🙂

 • therese skriver:

  Moccamaster eller King of Coffee är bland de bättre. Det beror på att de, tillskillnad från enklare maskiner, har två separata värmeelement. Ett för plattan och ett för själva bryggningen. Kaffet ska nämligen ha en mycket högre temperatur under bryggningen än vad det ska när det står på plattan för värmehållning. Enklare maskiner låter vattnet gå ner runt elementet i plattan för att värmas där. På så vis kommer de sällan upp i rätt bryggtemperatur eftersom plattan då skulle behöva vara så varm. En annan fördel med de här båda maskinerna är att det är enkelt att få tag i en ny kanna, om man skulle vara väldigt trött en morgon och råka dänga den i diskhon.. 🙂 Personligen tycker jag dock att Moccamastern är snyggare.

 • Josefine skriver:

  Det finns nog bara tre alternativ för "fulkaffe"; moccamaster, perkulator (men räkna med lite sump) eller en santos-bryggare…

 • Minks skriver:

  Kan bara instämma med tidigare skribenter; Moccamaster eller OBH Nordicas King of Coffee. Vi har en OBH Nordica Chili och är väldigt nöjda med den!

  //M

 • Jessica skriver:

  För att tänka om helt så kan jag varmt rekommendera en Presso från Bodum!! Tar ingen plats och fulkaffet blir ändå supergott. Du har ju dessutom en kvarn så fulkaffet kan bli riktigt gott med nymala böner. Jag vet inte om du har tänkt ha denna nya maskin framme (antar att du har espressomaskinen framme på bänken) och själv är jag lite allergisk mot alla elektriska maksiner som ska stå framme i köket, så jag röstar för en Presso 😉

 • Anna skriver:

  Vi köpte en moccamaster till svärmor för ett tag sen som jag tror hon är nöjd med 🙂 De är ju så fina men tyvärr dricker jag så sällan kaffe att jag inte unnat mig en själv.

  Men det kan verkligen vara lönt att kolla priser innan köp det skiljer verkligen massor från affär till affär och ännu lurigare den finns i flera varianter.

 • Anna skriver:

  ps bilderna du kommenterade i min blogg ( tack 🙂 kul att du hittat till mig) är från dina hemtrakter. Vi har stugan bredvid botsmark! Norrland är ju som bäst nu innan myggen kommer!

 • Maria skriver:

  En apparat som står framme hela tiden får gärna se bra ut också. En fråga: Vad är det egentligen som gör kaffet godare i de här apparaterna? Alltså – smakar det mer, blir det mindre bittert eller vad?

 • Frida skriver:

  Maria:

  Bryggtid, temperatur och värmehållning av avgörande för att kaffet ska smaka bra. Alla bryggare kan inte hantera det.

  Kaffe innehåller 14% fett och efter 6 minuter (kontakttid) upplöses fettet ur kaffet. Kaffe som bryggs under längre tid innehåller mer fett vilket ger kaffet en bitter och härsken smak. Om tiden är mindre än 6 minuter får man inte ut de önskade smakaromerna kaffet innehåller. Kaffet blir svagt i smaken.

  Vattentemperaturen ska ligga mellan 92-96ºC när det träffar kaffet i filterhållaren. Är temperaturen för låg upplöses inte de önskade smakämne ur kaffet, som blir svagare och man måste överdosera för att få smak på kaffet. Om temperaturen är över 96ºC eller kontakttiden är längre än 6 minuter, upplöses för många bittra smakämnen och kaffet blir bittert och beskt.

  En hel vetenskap, som sagt! 🙂

 • Moccamaster är absolut bäst!

 • Blodgrape GBG skriver:

  Moccamaster är en modern klassiker och en levande legend inom kaffebryggningen. Har själv köpt min, väntade en månad pga förseningar etc. Men den är underbar. Har en större modell ISOMAC espressobryggare som jag annars använder. Moccamaster är värd pengen. OBS! Jag har exact den du visar på bilden, och det är den jag gillar främst.

 • mrsNilsson skriver:

  Eva Solo coffe maker , jättegott kaffe! https://www.evasolo.com/products-cafesolo.html

 • Speja skriver:

  Jag använder alltid min mocca-bryggare. En sådan där liten plåtsak som ställs på spisen. Blir godaste kaffet tycker jag – om man nu inte ska använda sin espressomaskin. Som tvåa kommer presso-varianten. Därefter perkulatorn. Enligt mig!

 • L I S A skriver:

  Vi köpte också en moccamaster för några månader sedan, mest för att den är så snygg att ha framme. Jag dricker mest te men sambon är helt klart en kaffekille å han älskar smaken. Vi har även en mjölkskummare av märket Nespresso som gör latten riktigt trevlig.

  Moccamastern har blivit något av en släktklenod nu, först köpte vi en till mina föräldrar, sen köpte min bror en när hans andra gav upp o nu vi..

  Helt enkelt underbar!

 • Maria skriver:

  Moccamaster!

  Det är den bästa. Vi har haft vår i två år, den varianten med två knappar. Vi kan varmt rekommendera den.

 • Maria skriver:

  Tack Frida för det uttömmande svaret! Nu blir jag verkligen sugen på att testa om det blir så stor skillnad på samma kaffe!

 • Therése skriver:

  Vår Moccamaster går varm för det mesta och är utan att tveka värd var enda krona. Brygger både snabbt och varmt och utan en massa onödiga funktioner. Reservdelar finns att köpa så bara för att man slår sönder kannan behöver man inte köpa ny kaffebryggare.

  Jag är även väldigt förtjust i Nespressos maskiner som är både smidiga och enkla att använda. De har kommit ut med en ny och förhållandevis liten maskin som är riktigt, riktigt fin till skillnad från alla mastodontespressomaskiner.

 • Pete skriver:

  Moccamaster är inte värt priset. Speciellt inte om du bor in en lägenhet med mindre bra vattenkvalité. En enkel och snygg kaffepress blir så mycket bättre, och du kan bestämma temperaturen själv.

 • eva skriver:

  Jag tycker faktiskt inte att det finns någon "vanlig" kaffebryggare som brygger bra kaffe. Inte ens en Moccamaster. Det blir ju inte riktigt varmt… nä. tacka vet jag en Perculator för att brygga "Fulkaffe"…det går snabbare o det blir godare…

  Sen har du ju din espressomaskin till det riktiga!

 • Daniel skriver:

  Jag har också en Moccamaster. Mycket nöjd både med utseendet och kaffet den gör. Rekommenderas varmt!

 • Catrin skriver:

  Instämmer med alla som prisar Moccamastern. Haft en i flera år och älskar den. Det är även lätt att köpa reservdelar om man någon gång råkar vara klantig med någon del…

 • Ännu en Malin skriver:

  Själv har jag en Moccamaster CD Clement Design och jag har varit mycket nöjd med bryggaren. Gott kaffe blir det! Rekommenderas!

 • Ellinor skriver:

  Måste bara få säga att vi har en OBH Nordica King of Coffee, och det är den sämsta kaffebryggare jag varit med om! Förstr inte att den blivit så populär. Fick den i present och kvalitén är superdålig! Måten på kannan syns inte längre, stämmer inte heller med måtten på bryggaren, häller man för fort med kannan rinner vattnet/kaffet utanför, så irriterade! Den är för hög, går inte att öpna vattenbehållaren utan att behöva dra ut den längre ut på bänken (slår i överskåp). Det blir kondens i locket ovanför filterhlalren, så när man öppnar där rinner äckligt kondensvatten ner i vattenehållaren, blä. Kan göra listan ännu längre. Köp inte!! Måste faktiskt säga att alla produkter vi haft från OBH-Nordica varit riktigt dåliga. har bl.a. en BigPopper där vi är inne på vår tredje för de två innan gått sönder efter bara nåra gångers användande. Köp definitivt INTE en King of Coffee!!

 • Elin skriver:

  Jag gillar vår moccamaster, jag har en av de billigare (?!) varianterna och nackdelen är att den saknar droppskydd vilket jag missade när jag köpte den. När det gäller kvarn för bönor så gillar jag vår från Dualit 🙂

 • johanna skriver:

  Jag är världens kaffemänniska trodde jag innan jag läste kommentarerna hos dej. 🙂 Haha, jag dricker nog bara sjuktmycket kaffe utan att ha någon koll på allt det andra.. Men lycka till med köpet!!

 • Sarah skriver:

  Moccamaster är det bästa som finns! Vi har en billighetsvariant av MM och när man har vant sig vid att den känns lite "ranglig" känns den som ett av de bästa fynden man kan göra. SUpergott kaffe och en riktigt snygg bryggare!

 • Caroline skriver:

  Jag gillar också moccamastern, köpte en av de enklare varianterna på Claes Ohlsson faktiskt, den var inte ens dyr! Har en espressomaskin från krups också som kostade mångdubbelt och det kaffet smakar blaj, så jag är mer än nöjd med mitt MM fynd.

  =)

 • pernilla skriver:

  Moccamastern är det bästa köp jag någonsin gjort! Köp den! Godare kaffe finns knappt, inte ens allt lyxkaffe behöver smaka bättre. =)

 • Lena Grön skriver:

  Du borde skaffa en sån som har timer och inbygd kvarn. Då kan du vakna till de underbara kaffedofterna och få alldeles färskt härligt kaffe till frukost varje morgon ! Jag kan visa mer om du kommer till butiken imorron.

  Kram!

 • Adam skriver:

  Ansluter till de som lovordar Moccamaster. Mycket gott kaffe och så är den ju såå snygg på köksbänken. Dock är det en funktion som jag saknar och det är automatisk avstängning. Det finns en variant utav Clubline-modellen (den du har på bilden) som har det, dock så saluförst inte denna i sverige. I finland och Norge finns den.

 • Heidi skriver:

  Vill bara berätta att Moccamaster Clubline finns med automatisk avstängning i färgerna svart, röd, vit, borstad aluminium och stone. Hemmabutikerna har en egen modell av Clubline silver med automatiska avstängning.

 • Peter skriver:

  Hej alla

  Finns det någon bra maskin med inbyggd kvarn ?

 • Peter skriver:

  Vad skiljer de olika Moccamaster emellan förutom attr en del har lite högre effekt???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.