Annons

Måndagsfrukost med nya muggar

Så var det måndag igen. Ny vecka, nya möjligheter. Och idag startade jag med en rejäl frukost. Nybakat bröd och nya temuggar. Dessa från Mölle Krukmakeri låg nämligen i en av de många påsarna på bilderna som jag visade i det förra inlägget. Jag köpte även ett par i svart/grått, så att man kan blanda lite när det ska drickas te. Jag försöker lära mig av med att allt ska vara perfekt och prydligt matchat hela tiden och det tar sig. Så sakteliga. Frukostbrödet kan för övrigt rekommenderas. Enkelt att baka, supergott att äta och det håller sig saftigt hur länge som helst. Receptet hittar du här.

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • sara skriver:

  Snälla Frida, du tar så himla fina bilder, och jag vill såå gärna lära mig hur, så hur har du gjort?? Kurs eller finns det ngn sida på nätet som du hittar inspiration i, eller det är bara "ögat" som gör det…jag har mkt ideer men inte kunskapen, därför frågar jag dig.

  Vilken kamera har du? Är du nöjd?

  Tack på förhand // Sara

 • Vimsingen skriver:

  Vilka snygga muggar. Hoppas din frukost var lika god som den såg ut att vara.

  /Vimsingen

 • Terese Alvén skriver:

  Vilken mysig frukost. Veckan kan ju inte starta på bättre sätt 🙂

 • Ljuvligt Hemma skriver:

  Vilken underbar mugg!

 • Frida skriver:

  Hej Sara:

  Jag har en Nikon D300 och den här bilden är fotad med ett enkelt 50 mm objektiv. Finns bland annat att köpa på Cyberphoto. Här har du ett bra paketpris – annars kan du köpa lösa delar (objektiv och kamerahus) efter egna önskemål:

  https://www.cyberphoto.se/?https://www.cyberphoto.se/info.php?article=NiD30018300pac

  Vad gäller kurser kan jag inte rekommendera någon eftersom jag inte gått någon själv. Det finns dock på Medborgarskolan och ABF, men också på webben. Själv har jag läst böcker och testat mig fram, och jag lär mig nya saker hela tiden. Kolla också in Moderskeppet.nu och bloggaren Whopsie Daisys webbaserade redigeringskurser om du vill lära dig Photoshop.

  Lycka till!

 • Linruz skriver:

  Åh vad mumsigt det där såg ut.

  Muggarna var verkligen jättefina.

  Har samma problem med att allt ska matchas. Tycker det är grymt snyggt och charmigt hos andr nr man blandar, men hamnar alltid i samma spår hemma och allt matchar.

  Ha en fin dag

  kram kram

 • Sanna skriver:

  Vilken fin start på dagen, bakade också ett hurtbullebröd i förra veckan och det är hur gott som helst. Som sagt mycket saftigt och lätt att baka. Hoppas du får en fin dag!

 • Jag håller med Sara, du är väldigt duktig bakom kameran (även framför att döma av de fåtal bilder jag sett!).

  Själv har jag en D80 och älskar 50mm-objektivet, som jdu svarade till Sara att du hade använt till dessa bilder.

 • Stämningsfullt skriver:

  Mums det ser jättegott ut! Snygg mugg också!

  Ha en bra dag.

  Kram!

 • Idéverkstan skriver:

  En av de vackraste muggar jag någonsin sett! Det är en speciell känsla att köpa keramik direkt från en verkstad. Känner igen mig i att allt måste matcha.. Som exempel, när lill-tjejen var lill-liten matchade jag alltid ihop hennes muggar, lock med mugg. Kunde liksom inte låta det vara omatchat. Så en dag bestämde jag mig. Det SKA gå lika bra utan! Nu har jag vant mig – rätt brefriande 🙂

  Kram

  Lisa

 • Lizaloop skriver:

  nästan samma recept som brödet jag brukar baka så jag förstår att det är gott, men jag hackar inte hasselnötterna, de går så lätt isär när man sedan skär brödet!!

 • Lina i Umeå skriver:

  Men OJ så gott det ser ut!

 • Nina skriver:

  Gillar muggarna!! Ha en skön dag!

 • Marianne Emilsson skriver:

  Jättefina muggar du hade köpt i Mölle. Vet du möjligen om de finns att köpa i någon vanlig affär, hos typ Cervera eller Duka. Jag bor i Örebro och har ingen möjlighet att ta mig till Mölle. Men jag skulle jättegärna vilja få tag på dessa.

  Hälsningar

  Marianne Emilsson

 • Anna Johansson skriver:

  Undrar som Marianne om det finns en webbshop som sljer dem?

 • Sara skriver:

  Ang. kameratipsen tidigare ; Tack Frida, du är fantastico!!! 🙂

 • Marielle skriver:

  Jag har bakat detta bröd för några månader sen och det är jätte gott, men ett ninus är att det lätt blir lite för bränt.

  jag tycker verkligen om kopparna jätte fina.

  Jag har en fråga, skulle du kunna blogga om tips på födelsedagspresenter det är svårt ibland att hitta något bra, stirrar sig blind ibland

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.