Annons

Årets smartaste exjobb?

Just nu pågår alla designhögskolors, konsthögskolors och reklamskolors slututställningar runtom i landet. Exjobb ställs ut på löpande band och det blandas både högt och lågt vad gäller idéer och kreativitet. Min favorit alla kategorier är (precis som Linus) Berghsstudenten Maria Loohufvuds smarta spel som inte bara ska främja jämställdheten i de svenska hemmen utan också skapa vackra konstverk av de tråkiga vardagssysslorna. Spelet heter Komma lika och spelas i vardagen med kylskåpet som spelplan. I kartongen ingår en uppsättning färgade magneter och varje gång man gör någon tråkig vardagssyssla i hemmet; diskar, byter glödlampa, tvättar och så vidare får man en magnet med olika poäng. Tillsammans bygger deltagarna i hushållet ett mönster med varsin färg. När spelperioden är slut så är det, förhoppningsvis, balans mellan färgerna. Mönstret i vardagen visualiseras i ett mönster på kylskåpet. Så genialiskt att jag får rysningar. Varför har ingen kommit på detta tidigare? Tänk så mycket onödiga bråk det kommer kunna bespara framtida relationer och familjer.

Foto: pressbild Berghs

Kategorier:

Kommentarer

 • InneoUte-Malin skriver:

  Grymt cool idé!

 • Vad smart! Perfekt sätt att få alla att hjälpas åt om man har en stor familj! Väldigt kul!

 • KREATIVA DESAJNA skriver:

  Vardagssysslorna är tråkiga, så är det bara. Tänk om man bara gjort roliga saker hela tiden, då skulle man kanske inte uppskatta de där roliga sakerna. Är trött på allt tjat om jämställdhet, faktiskt. Kan man inte komma överens eller tycker det är orättvist på nåt sätt, då är det ju faktiskt bättre att bo på varsitt håll. en vardagsåsikt från DESAJNA

 • Ylva skriver:

  @KREATIVA DESAJNA: Man kanske gärna vill hitta en balans men tycker att det är svårt. Då kanske det är bra med ett sånt här snyggt och roligt hjälpmedel. 🙂

 • gud så smart!

  (och snyggt)

  det ska snarast införskaffas. (kanske efter flytten när vardagen återgår till det normala.)

  just nu sliter vi båda som djur. det hade snabbt blivit ett stort och fint mönster!

  //kollegan bakom ryggen

 • Anette skriver:

  Vilken häftig idé!

 • Malin G skriver:

  Rolig idé. Om inte annat så synliggör det tydligt vem som gör mest. Det är ju oftast det de handlar om, att båda tycker att just den gör mest. Roligt med snygga saker som gör nytta på ett annat plan. Me like.

 • Vilken otroligt bra idé. Det skulle jag vilja testa.

  [[Var med och bestäm om det ska bli namnbyte på bloggen. Gå in på Stylish-B.se och lägg din röst.]]

 • Maria skriver:

  Problemet är nog att få alla medlemmar i hushållet att spela spelet. Annars tycker jag att det är en toppenidé och skulle vilja införa det på stört!

 • smäm skriver:

  JAG VILL HA SPELET! GE MIG.

 • Lina i Umeå skriver:

  Åh så underbar idé! Var kan man köpa?

 • Peter skriver:

  …eller så många onödiga bråk det kommer bli när ingen vill förlora och det börjar diskuteras vad man ska få poäng för? Ha, fundera på det!

 • Ida skriver:

  Vilken bra idé! Finns det till försäljning någonstans i stockholmsområdet ännu? Detta spel vill jag absolut ha! 🙂

 • Emma skriver:

  En sådan vill jag ha! Smart idè… Jag blir mest avundsjuk på alla kreativa människor som kommer på sådana här bra grejor. Varför kan inte jag vara en sådan?

  Tack för en superbra blogg förresten! Jag är inne VARJE dag =)

 • Lindsan skriver:

  Ja, kan bara säga att jag körde precis detta (men med andra märken och då hemgjorda) med min make för ett antal år sedan. Inte blev fördelningen bättre och inte blev sysslorna roligare, och inte blev diskussionerna färre. Men visst, snyggt var det.

 • karola skriver:

  ja det var ju en kul grej…men såå påtagligt det kan bli ifall en gör mer hemma då känner jag…kanske fler argumentationer ???

 • Helen skriver:

  Verkar vara en kul idé!

 • Rebecka skriver:

  Vilken rolig ide, det skulle nog behövas här hemma ibland =)

  Vet du om det finns någon sida där man kan hitta fler ex-jobb som denna?

  Ha det jättebra!

  Kram Rebecka

 • Sara skriver:

  Shit vilken frän idé 🙂

 • Maria Loohufvud skriver:

  Vad kul att så många verkar gilla det!!! Jag planerar att få ut det i butik till hösten, håll ögonen öppna! Kom gärna förbi och kolla på utställningen på Berghs, Sveavägen 34, Sthlm, öppet fre-lör 11-19, sön 11-16.

  Maria

 • birgicio skriver:

  Sjukt fin å bra! De som förfasas över att det eventuellt genererar ännu fler diskussioner är så jävla roliga. Är det inte just diskussionen som är bra då? Om man är helt hookad på disk å städ och absolut inte vill ha jämställdhet. Fine! Då är det väl bara å hålla käften ärligt talat. Då kanske det här inte är spelet för dig. Jag bor i storfamilj och vi tävlar varje dag om vem som ska få flest poäng på vår lista. Med ett sånt här spel skulle kylskåpet se vackert ut också.

 • Anna Hybrant skriver:

  Underbart!

  Var skaffar man sig detta konstverksspel?

 • fantastiskt, ett sådant måste jag ha

 • Sofie skriver:

  Vill också ha… Fyra stycken, en för var familjemedlem… Snabba snabba på att få ut det i affär… Till hösten räcker inte =)

 • Haha, hemma hos oss skulle helt plötsligt tvätten tvättas fast den inte var smutsig, soppåsar bäras ut halvfulla och disken diskas fort som tusan! 😀 Otroligt rolig idé, bra jobbat!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.