Annons

Söndagsbrunch och Milanoplaner

Idag blev det brunch med amerikanska pannkakor som jag lagade med ett recept hämtat från den här Pannkaksboken (finns bland annat att köpa på Designtorget). Jag kan rekommendera den för receptens skull, men en liten varning måste utfärdas för bilderna som lämnar rätt mycket övrigt att önska. Nåväl, nu ska jag dricka en stor kopp kaffe och läsa reseguider. På onsdag åker jag nämligen till Milano på möbelmässan för att trendspana åt Beckers Nya Hem. Det ska bli riktigt kul. Milanotips någon?

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette skriver:

  Så avis jag blir på första bilden!

  Du måste upp på taket på Duomokyrkan, har för mig man kan välja på hiss eller gå i trappor, billigast att gå o det var inte så jobbigt…

  O så självklart gallerian precis brevid, så vacker med massa fina lyxiga butiker o caféer (Galleria Vittorio Emanuele II) men antar att dessa två saker redan finns på din att göra lista 😉

 • Helen skriver:

  Vad smaskigt det ser ut!

 • Inspirera Mera skriver:

  Näee vad roligt! Ser verkligen fram emot din trendrapport. Kram Sandra

 • Skoj med Milano! Jag ser fram emot rapporter!

 • Erica skriver:

  Ett mattips i milano: ät på små trattorior, familjeägda, de ligger ofta på små paralellgator från de stora stråken. betydligt godare mat o bättre service o priser än större restauranger där man ofta får vänta minst en timme på att få in beställningen, o ofta saknar både maten o personalen charm! Lycklig resa!

 • Diana skriver:

  Så läckra pannkakor!

 • Lindsan skriver:

  Duomo är fin så den bör man se. Galleria Vittorio Emanuele II är mycket vacker så den måste man också fotografera (se min favorit från besöket från en månad sedan: https://inthemakingdesign.blogspot.com/2009/03/back-project-52-week-11.html). Dock ska man undvika att äta eller fika på restaurangerna där – svindyrt. På en bakgata bakom gallerian finns det dock ett hål i väggen som gör världens godaste friterade mackor: Panzerotti. Ett besök på La Rinascente kan kanske också vara kul om man gillar varuhus typ NK.

  Nere vid Porta Genova längs Navigli grande finns en restaurang som heter El Brellin. De har supergod mat med klassisk milanesisk touch och en riktigt mysig miljö.

  En superupplevelse är också att se fotboll på San Siro. Det är en superhäftig byggnad och även om man inte gillar fotboll så mycket är stämningen helt underbar och man kan ju alltid heja på Zlatan … 😀

  Ett besök i Como kan också vara värt det om du har möjlighet. Vem vet, kanske George Clooney dyker upp?

  Vet inte var du ska bo men jag hade undvikit området kring centralstationen. Det är skitigt med mycket skumma typer och kriminalitet. Kan rekommendera https://www.watttredicihotel.com/eng/index.html om det är ok att bo en bit från de riktigt centrala delarna (ca 10 minuter med spårvagn till duomo).

 • Martina skriver:

  åh, nu blev jag avis!:) både på Milanoresan och pannkakorna;) har tyvärr inga Milanotpis att dela med mig av.

 • Lina i Umeå skriver:

  Gud så gott det ser ut!

 • Caroline skriver:

  Ursäkta mig, men är jag den enda som tycker att starbucks är gryyyymt överskattat? Jag har nog inte druckit en enda kopp kaffe där som INTE smakat skit. Blaskigt och alldeles för hett. Jag har till och med haft deras kaffebönor hemma i min espressomaskin och det slutade med att dom hamnade i en vas som dekoration. Bläää!

 • Mia skriver:

  Tjoho, vad roligt med milano=) Väntar med spänning på bilder då=) Kram M

 • Åh, så kul att få kommma till Milano-mässan. Ska bli spännande att följa Din rapportering!

 • Malin Björling skriver:

  kolla in lite snygga Italienska män som spelar fotboll med rakade ben ?!? på San Siro-stadion, så kanske du börjar blogga på Italienska så småningom… skojar bara. Arrivederla, Malina

 • Malin Björling skriver:

  kolla in lite snygga Italienska män som spelar fotboll med rakade ben ?!? på San Siro-stadion, så kanske du börjar blogga på Italienska så småningom… skojar bara. Arrivederla, Malina

 • Anonym skriver:

  vi upptäckte att i Milano hade många ställen, två menyer, en för turister och en för infödda. Jäklgt irriterande, se upp för det!

  Och området kring centralstationen är inte värre än i andra länder. Men eftersom det är en knutpunkt är det klart att det finns en del skumma typer. Att åka spårvagn är roligt i Milano, och inte dyrt.

  Milano är dock inte den mest fantastiska italienska stad jag besökt.

  Och vad gäller Panzerotti, undvik när italienarna äter lunch det är 50 m kö.

  ha en fin resa.

 • Magdi skriver:

  Milano låter jätteskoj, hoppas att det blir riktigt bra och att du får mycket inspiration. Jag är grymt imponerad av de hjärtformade pannkakorna. Gör du dem på fri hand eller har du en hjärtformad pannkakslagg?

 • Tekla skriver:

  Pannkaksbok, låter ju helt fantastiskt. Måste genast lägga till det på önskelistan för kommande födelsedag.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Du verkar vara en riktigt finsmakare. 🙂 Låter grymt kul att åka till Milano.

 • Isabella skriver:

  Hej Frida!

  Åh, jag ska också till Milano och trendspana (fast bara till mig själv :)) Så kul att du också ska dit. Kommer säkert se massa fint här på bloggens om jag själv missar. Har varit på mässan en gång förut och det är ENORMT mycket att ta in. Men himla häftigt!!

  Ha en riktigt härlig resa och njut av all design, god mat och god dricka. Det ska jag 🙂

 • Hemlängtan skriver:

  Känns som du lyxar till det lite på helgerna och lägger ner lite tid på en härlig frukost/brunh. Önskar att jag också gjorde det.

  Ha det så bra i Milano.

 • Så roligt att åka till Milano. Jag hoppas du tar massor av bilder och lägger ut på bloggen!

  Tävling på min blogg för de som vill pröva lyckan!

 • Anna skriver:

  Sjukligt fin kopp! 🙂

 • Anna-Karin skriver:

  Ha det underbart i Milano. Jag sitter hemma och drömmer mig dit istället 🙂

 • Fia skriver:

  Armani Casa måste ses. Ett helt hus med Armani.. och inredning.. Lycka till och ser fram emot bilder.//Fia

 • Maria skriver:

  Oj spännande med Milano! Tycker absolut du ska kolla in designmeckat 10 Corso Como (på den adressen), de har både mode och design att dregla över. Och är du modeintresserad också och gillar Marni kan jag varmt rekommendera deras outlet på 3 Via Tajani Filippo.

  Det är ganska kul att äta på Dolce & Gabbanas restaurang också, https://www.dolcegabbanagold.com/.

  I övrigt, åk upp till takterrassen på La Rinascente och sitt i solen och ät glass med taket på Duomo inom räckhåll! =)

 • karola skriver:

  Milano så trevligt…enda jag sett där (på en tågluff för åår sedan var alfa romeo museet….min resekamrats krav för att resa…hm)

  Men du fick ju bra tips här ovan:)

  Ha det så trevligt!

 • maria skriver:

  En glass på Chocolat i Cadorna (t-bana) och en pizza på Princi Bakery (designad av Claudio Silvestrin) ligger i närheten av 10 corso como (också ett måste) som någon tidigare tipsat om. På kvällen aperitivo på bar Straf (designhotell no1 som ligger runt hörnet på Duomon) Och såklart Zona Tortona som är nästan viktigare än självaste mässområdet! Konst/kultur områden Brera lever upp på kvällarna med mysiga uteserveringar/antikhandlare/gallerier.. Spazio Rossana Orlandi ett måste för designälskare! Lycka till o trevlig resa önskar designer med 2 års Milanostudier i nacken 🙂

 • lina skriver:

  jag säger, hyr bil, åk 45min nord väst om milano till gattinara och köp på dig riktigt goda och prisvärda viner. de har oxå den godaste glassen som finns på denna jord. och när du ändå är där, åk till lago di orta. mina paradis på jorden 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.