Annons

På önskelistan: Svartvita klassiker

Jag vet inte om det här har med min rådande sinnesstämning att göra, eller kanske alla de internationella inredningstidningar som jag plöjt senaste veckan (som alltid känns mycket mörkare än sina svenska syskon)? I vilket fall känner jag ett enormt sug efter svarta saker just nu. Jag vill gärna plocka in lite kontrasterande detaljer, som bryter av mot allt vitt som dominerat här hemma de senaste åren. Det är banne mig dags för lite kantigare och skarpare gränser till mina vita möbler. Här är en lista med svarta designklassiker som skulle få flytta in hos mig – när som helst.

Uppifrån och ner: Den klassiska bokhyllan Book Worm från Kartell 2650 kr på Rum 21, Arne Jacobsens lampa från Louis Poulsen 6500 kr, Dansk Design, Svanen från Fritz Hansen i svart läder 36 000 kr hos Vålamgasinet, sidobordet DLM (Don’t Leave Me) från HAY 1450 kr från Möbelvärlden, kuddfodral med Svenskt Tenns klassiska elefantmönster 740 kr/meter. Och sist men inte minst Kopje Kopje, coola dockskulpturer från nederländska designduon rENs. Finns hos Designista.

Kategorier:

Kommentarer

 • whynja skriver:

  Alltid snyggt med kontrasterna! Svanen skulle jag kunna ge min högra arm för!

  Tycker det är så bra att du skriver ut priser på produkterna i dina collage. Det är få som gör det i bloggvärlden.

  Tack för en bra blogg!

 • Just kombinationen svart och vitt tycker jag har varit tämligen välrepresenterat även i svenska inredningstidningar – för att inte tala om de danska där de hemmen är många. Jag tycker om svarta detaljer, men kanske inte i någon helt genomförd variant. Vi bor i ett helt vitt hus exteriört sett och då är det snyggt med svarta detaljer till i utemiljön.

 • Bodil skriver:

  Visst är det snyggt. Och lika lätt att fastna i som vitt. Här råkade det bli så mycket så nu saknar jag färger istället. (Misstänker att det kommer att se ut som en målarlåda om några månader med andra ord.)

 • Anna Johansson skriver:

  Coola skulpturer!

 • InneoUte-Malin skriver:

  Mycket fint – men Bookwormen är lite extra. 🙂

 • Proforma skriver:

  Tror att man går igenom olika faser vad det gäller inredning! Jag har haft mina vita år och började för några år sedan plocka in svart. Måste säga att det är just kontrasterna som skapar spänning i inredningen…

 • Annika skriver:

  Jag har Elefantkudden från Svenskt Tenn – med det svartvita tyget. Den är så snygg! Gillar den massor. Sidobordet från Hay är riktigt fint och skulle vara perfekt i vårt vardagsrum. Det är så läckert med handtaget.

 • tina skriver:

  Gillar det du visar,speciellt i kombination med vitt!Arne Jacobsen-lampan har finns högt upp på min önskelista!!

  tina

 • Lovisa skriver:

  Vi har aj-lampan just i svart. Då vi har rätt så vitt och avskalat så kommer d en snygga formen kommer fram mer när lampan är svart.

 • Hej Frida. Svart är jättefint! Då kanske du kommer att gilla en svart tapet jag har gjort hos Your Wallpaper till badrummen på Design Passion Stockholm. Öppnar den 16 april på Grev Turegatan 3 i Stockholm.

  Hälsningar Anna Björnström

 • Jag älskar tanken på en svart Svan i hemmet. Det är en av de vaackraste stolar jag vet.

 • Nora skriver:

  Jeg kjenner til suget etter svart for tiden, svart gir karakter til omgivelsene. Jeg foreslår en svart taklampe 😉 https://www.inneonline.se/index.php?act=viewProd&productId=367

 • Martina skriver:

  Mycket snyggt där! Mina favoriter är dlm och kuddklassikern! 🙂

 • Fyraihuset skriver:

  Book worm är så snygg tycker jag´. Vi har mycket svart hemma. Jag gillar det.

  /nina

 • Inspirera Mera skriver:

  Vilket härlig kollage du satt ihop!

  Kram Sandra

 • Jag har under 2 år nu plockat in en hel del svart i hemmet och min sambo tycker också om det! Kontrasten är mycket behaglig, inte bara för ögat utan också för hela rummets helhet. Det är som att man tillsätter ett djup!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.