Annons

Lyx eller budget: Designade shoppingkorgar

När Design House Stockholm lanserade sin kombinerade cykel- och shoppingväska med spetsmönster för drygt ett år sedan föll jag pladask för det moderna greppet på en gammal produkt. Och fler med mig. I vår har jag sett massor av sådana korgar ute på shoppingrundor på stan och längs cykelstigarna när jag varit ute på morgonpromenader. Lösningen att kunna kombinera en snygg cykelkorg med en smart shoppingväska är inte så tokig. Jag kan förstå att konkurrenterna hakat på. Här kommer därför en jämförelse på temat. Jag förespråkar i vanlig ordning "orginalet", men kan inte låta bli att visa upp alternativ som är alldeles snarlika. Vad väljer du, lyx eller budget?

Lyx: Shopping- och eller cykelkorg från Design House Stockholm: 365 – 799 kr  på NK (finns i fler färger, samt även med cykelhållare), Budget: Rustas nya shoppingkorg pris 99 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag väljer lyxen, tyckte den är finare. Vanliga cykelkorgar är alldeles för tråkiga, hälsar DESAJNA

 • Sandra skriver:

  Originalet är absolut finast!

 • Sussi skriver:

  Det snyggare originalet, till förvaring av saker är Rusta ett bra alternativ, 🙂

 • Lina skriver:

  Jag har orginalet i svart och använder den mest när det bär ut på picknick i det gröna. Den är dock lite ostadig, när temosen är full och kakburken tung, så de ordentliga handtagen på rustas hade varit bra. Varför inte en av varje – både lyx och budet – förvaring kan man ju inte ha nog av.

  Kram

 • nina skriver:

  inte alls dumt faktiskt. blev sugen på en såndär nu

 • InneoUte-Malin skriver:

  Jag är som du – förespråkare av original. I synnerhet när inte originalet är dyrare heller.

 • Inspirera Mera skriver:

  Jag fastnade för orginalet just för att budgetalternativet såg för plastig ut. Kram Sandra

 • Katrin skriver:

  Orginalet absolut! jag tycker budgetvarianten är alldeles för lik en vanlig kundkorg på ica, är det meningen att man ska bära runt på den i stan? nej, orginalet vinner överlägset! 🙂

 • charlotte skriver:

  Kopian från Rusta var definitivt för blek. Den får duga som shoppingkorg på deras varuhus. Hemma vill jag den äkta varan.

 • Magdi skriver:

  Lyx, helt klart! Jag är också en förespråkare av originalprodukter. De är ofta både snyggare och av bättre kvalitet, vilket stämmer bra i det här fallet. Axelbandet till originalkorgen ger en mycket lyxigare känsla än budgetvariantens plasthandtag.

 • Malin skriver:

  Originalet "vinner" lätt i den här omgången.. Kopian ser mer ut som en varukorg i affären, om än med lite roligare sidor än vanligt. Jag är ingen "korgmänniska" utan skulle hellre bära picnic eller shopping i en vanlig väska än en plastkorg. Poängen med originalet är ju att den funkar både som cykelkorg och att bära grejer i utan att se ut som om den egentligen är något annat.

 • ✿ Perla ✿ skriver:

  Absolut originalet! Superfin!

 • Hanna skriver:

  Form och finish på originalet är på en annan nivå tycker jag. Jag har en vit shoppingkorg, som är för vek för att ha som cykelkorg (det finns ju två olika varianter) men den gör sig jättebra med några blommor i på balkongen. Somrigt!

 • Camilla skriver:

  Orginalet är nog svårslagen.. Men jag tycker matvarubutikerna ska ta en titt på Rustas. För den hade ju varit kanonfin att gå i affären med, istället för de där knallfärgade korgarna som är stöpta i samma form.. 🙂

 • FURNISH.etc skriver:

  Utseendemässigt definitivt lyx, men om plånboken får bestämma – budget 🙂

 • Designtjejen skriver:

  Rustas var faktiskt inte så dålig.. men jag har den andra och jo.. lyx tycker jag nog ändå 🙂

  Hoppas att du får en härlig lördag och att det går bra med projekt och jobbsök 🙂

 • Anna skriver:

  jag tror jag gåt på budget här, den är för billig för att gå bort sig på orginalet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.