Annons

Köpenhamnstips någon?

Nu är det bokat och klart. Delar av min påskhelg ska spenderas här, på Hotel Fox i Köpenhamn. Det ska bli riktigt kul att äntligen få möjlighet att besöka detta designhotell som jag hört så mycket bra om men aldrig haft tillfälle att bo på tidigare. Jag har ju redan gjort en liten Köpenhamnsguide här på bloggen, men är det någon ny butik eller bra restaurang jag har missat att ta upp där som jag absolut måste testa nu när jag åker dit igen får ni hemskt gärna skicka tips. Bildrapportering och designbloggande från Danmark utlovas, givetvis.

Foto: pressbilder Hotell Fox

Kategorier:

Kommentarer

 • Annika Knober skriver:

  Smörrebröd på Ida Davidssons? Ha en härlig påskhelg!

 • Annette skriver:

  Glad for at høre at du vil en tur til København 🙂 Jeg vil give dig et tip til brunch. Stedet hedder Café Charlottehaven og har en god pris og en super cool stil. Check linket i min URL.

  På min blog ligger også en post om Hotel Fox, hvis du kigger under "Hotels" i min Label-roll.

  God tur til København!

 • nina skriver:

  ja va bra med köpenhamnguide. dit ska vi nog åka snart i vår lilla familj. trevlig resa du!

 • Linas inredning skriver:

  Åh vad det ser härligt ut, hoppas du får det riktigt trevligt! De gånger jag varit i Köpenhamn går jag alltid in på Systrarna Grenes butik längs med Ströget, men den känner du säkert redan till 🙂

 • Så trevligt med en Köpenhamnstripp. Jag har bott på Hotel Fox två gånger. Den första gången var inte så länge efter öppningen tror jag, kanske två år sedan…? Då var vi jättenöjda och njöt av alla roliga och snygga smådetaljer vi upptäckte överallt. Hela frukosten serveras i glas, vilket är ett roligt koncept.

  Men andra gången, som var i somras, blev vi tyvärr lite besvikna, det kändes som att hotellet hade blivit slitet. Eftersom alla rum är specialanpassade är det nog svårt att hålla efter, och jag kan tänka mig att det skiljer mellan de olika rummen. Det rummet vi bodde i då hade ett specialsytt, enfärgat överkast – och det hade behövt bli uppdaterat. Sen var det mitt i juli och jättevarmt och kvalmigt, så det påverkade kanske intrycket också – och det var ju knappast hotellets fel! 😉 Däremot åt vi den absolut godaste glass jag någonsin ätit, helt ekologisk och egentillverkad. Det låg nere vid Nyhavn, om man följde kajen till höger och hette Isobar (https://www.aok.dk/shopping/isobar). Jag rekommenderar verkligen ett besök där för en energikick mitt i all designshopping!

  Hoppas att jag inte förstör dina förväntningar alldeles för mycket nu… 🙂 Jag önskar dig iaf en väldigt väldigt trevlig Köpenhamnshelg!

 • Inspirera Mera skriver:

  Åh så underbart med designhotell! Jag har tyvärr aldrig varit där så jag hoppas på en liten rapport sen på bra affärer 🙂

  Kram Sandra

 • Restaurangtips: Kom ej ihåg vad den heter, men underbar mat OCH annorlunda, vad säjs om kängurukött eller krokodil. Efterrätterna är helt otroliga, prova den !!! Den ligger mittemot THE SQUARE HOTELL vid rådhusplatsen, inte entrén mittemot rådhusplatsen utan sidoingången. Diskret på utsidan, men nåt alldeles extra på insidan. Servicen var suverän. OM du provar den så hoppas du blev lika nöjd som jag, jag vill tillbaka iallafall. Ha en skön påsk, Frida. Påskkramar från DESAJNA !

 • Martina skriver:

  Köpenhamn är så mysigt! Hoppas du får en härlig helg!

 • Annika skriver:

  Åh, nu blev jag avundsjuk! 🙂 Så härligt med en helg i Köpenhamn. Här i Umeå har vi fortfarande en hel del snö. Längtar så efter att få sitta på en uteservering med en latte. 😉 Ser fram emot dina bilder från resan. Hoppas att du får en superhärlig påskhelg!

 • Purple Area skriver:

  Jag har en shoppingrunda Köpenhamn på min blogg – klicka in och läs den. Den har något för alla!

 • Caroline skriver:

  Fint! =)

 • Härliga Köpenhamn och Fox hotell – vilken påskhelg det blir:-) Ett restaurangtips är Karriere Bar (http://www.karrierebar.com) som ligger i slakthusområdet. En trendigt restaurang/cocktailbar där hela´restaurangen är en konstform (enligt dem själva). Snygga lampor och en rå känsla – och så klart god mat. En liten detalj är att servitörerna backar runt i lokalen. Garanterat en snackis!

 • Du får inte missa HAY´s nya showroom/butik vid Östegade 61 nere vid Illum! Trevlig påsk!

 • Malin - tjusigt skriver:

  Har hört att det fiina vädret ska hålla i sig!!! En kompis rekommenderade en sightseeing by bike i Köpenhamn…kanske kan vara något??

  Ha det så himla skönt!

 • Mia skriver:

  Bodde på hotellet för 2 år sen o redan då var det ganska slitet tyvärr. Skulle hellre bo på hotel Guldsmeden bakom centralen om jag vore dig. Härlig hotellfrukost med vaniljyohurt som är to die for! Eko- tänk generellt!

 • Jojjo skriver:

  Jag och min sambo bodde en helg på Hotel Fox höstas. Tyvärr blev vi riktigt besvikna. Dels för att det var smutsigt och slitet, men främst för att servicen var under all kritik när vår rumsdörr gick i baklås första kvällen. Fick spendera natten i ett annat rum utan att komma åt våra tillhörigheter. Som tur var hade vi våra plånböcker på oss och kunde köpa linsvätska och toalettartiklar på ett nattöppet apotek. Någon låssmed var de inte beredda att ringa efter mitt i natten. Katastrof tycker jag. Synd på ett hotell som ger ett så bra intryck på sin hemsida och som har ett jättebra läge.

 • Lena skriver:

  Testa en dansk "kokosboll" (flödeboll) utan kokos men med en överraskning i botten. Summerbird, har flera butiker i city. Och nästa gång kan du testa designhotellet Front, off Nyhavn. Bodde där en natt för drygt två år sedan när det var nyöppnat. Mycket dejligt.

 • Lindsan skriver:

  vi ser alltid till att ha tid med en cocktail i baren på hotel St Petri – Köpenhamns bästa!

 • M skriver:

  Ta in på Hotel front superfräsht och kul hotel.

  https://www.front.dk/booking.htm

  spis på https://www.madklubben.info/ og ta drinker på

  https://www.aok.dk/restauranter-cafeer/umami

  Ha en super påsk !

 • Mimmi skriver:

  Kommer inte ihåg om du bodde på Skt Petri förra gången, men annars kan jag previs som Lindsan rekomendera deras coctailbar. Det största "felet" man gör som besökare till Köpenhamn är att man utgår från Huvudbangården och sen tar sig via Ströget till Nyhamn. Men. Vi kliver alltid av vid No/örreport och tråcklar oss in mot Ströget etc. En massa små roliga butiker (ink Room) springer du på på den sträckan. Njut och må väl i Köpenhamn. Vädret i Skåne är idag helt underbart!

 • ellen skriver:

  Jag har 2 tips som absolut är värt ett besök.

  Butiken Superlove som ligger på Nørregade 45. Dom säljer både inredning och kläder.

  http://www.superlove.dk

  Sen finns en trevlig secondhand interiör butik som heter Wiingaard boheme interieur. Dom säljer tex gamla bokstäver som suttit på husfasader.Stilen är annars lite shabby chic..

  http://www.wiingaard-bi.dk/

  Hoppas du får en riktigt härlig påsk i Köpenhamn 🙂

 • Anna (Juniform) skriver:

  Nu var det tyvärr alldeles för länge sedan jag var i Köpenhamn så jag är rädd att alla de butiker jag var i då inte finns längre (och så har jag förresten glömt namnen på dem).

  Mitt tips är Glyptotek som är ett museum i närheten av Tivoli. Ingen ny design men otroligt vackert. Jag minns beöket för tio år sedan som om det var igår.

  Ha en skön helg!

 • Tidsmästarinnan skriver:

  Du verkar ha bra koll på sköna Köpenhamn, hoppas du får härliga dagar! Det finns en kanonbra vietnamesisk restaurang på Vesterbrogade: https://lele-nhahang.com/

  Jag blev helt förälskad.

  Kram!

 • Caroline skriver:

  Ett annorlunda men ack så viktigt tips är att kolla öppettider eftersom det är påsk. Danskarna kan ha mer stängt än svenskarna då!

 • Designtjejen skriver:

  Åh, vad härligt och så många dunderbra tips du har fått! Hoppas att du får en härlig påsk!

  Kram

 • karola skriver:

  Så trevligt med köpenhamntripp!!

  ..jag kanske skall skicka över min kompis som bor där…för lite party… ? (han förväxlades med Brad Pitt sist han var ute och reste motorcykel genom afrika….hihi….kul historia)

 • Stina skriver:

  Missa inte Strædet – mysig mindre gata parallellt med Strøget, kanske har du redan hittat den? I vilket fall som helst – jag var där och fönstershoppade (det är DYRT i Danmark för oss stackars svenskar nu) häromsöndagen. Bilder finns på min blogg – titta gärna in!

  /Stina.

 • Erica skriver:

  Ett måste om man är arkitetk- och designintresserad är ett besök på nya hotellet Nimb i Tivoli, det ligger precis över gatan från hovedbangården och innefattar ett eget mejeri, grym delikatessbutik och en restaurang som har två internationella stjärnor. När du ändå är där kan du ju gå in i Tivoli o ta en tur i den gamla berg- och dalbanan Rutschebanen. Har du tur står jag o säljer foton från turen efteråt också 😉

 • Erica skriver:

  Hoppla, glömde ju länken till Nimb, https://www.nimb.dk

  🙂

 • Fia skriver:

  Straedet är ett måste, liten mysig gata, helt annat än Ströget. Mysiga små butiker, mkt Rice och liknande. Bodde på Fox i somras, vi blev ganska besvikna. Det var väldigt slitet på rummet, fläckigt och smutsigt på den fasta inredningen. Men visst, ändå en upplevelse, att se alla olika dörrar och bo i ett annorlunda rum. Ha det så trevligt!

 • Bodil skriver:

  Var i Köpenhamn förra påsken och bodde då på Hotel 27 som ligger mitt i centrum nära Ströget, snyggt är det också. Glöm inte kolla butikernas öppettider bara, de har ju inte samma som oss. Har för mig att de hade stängt både på långfredagen och söndagen. Jag brukar besöka Systrarna Grene, en allt i allo-butik och H.Skjalm P på Nikolaj Plas som har allt för köket när jag är där.

  Åker du bil får du inte missa ett besök på Ilva, antingen innan du åker över bron eller i Danmark.

  Glad Påsk och trevlig resa!

 • Annika skriver:

  Hej!

  Jag har ätit jättegott och trevligt på Sticks´n sushi på Nansengade. Det är två år sen så jag kan inte säga hur bra det är idag och nu ser jag att de har öppnat flera restauranger men då var det i alla fall helt suveränt.

 • Annika skriver:

  länken också ja..

  https://www.sushi.dk/

 • Daniel skriver:

  Det där gröna bordet vill jag ha!

 • Lisa skriver:

  Hoppas du får en trevlig resa!

 • Alex skriver:

  Shit vad mysigt det ser ut att vara, hoppas du får en trevlig resa!

 • Cicci skriver:

  Fantastisk god och prisvärd lyxmat får du på Cofoco (https://89.221.175.146/index.php).

  Mindre billiga men inte desto mindre goda drinkar får du på Ruby's, ingången är ganska diskret i en uppgång vid en ambassad, mycket hippt och fantastiskt trevligt (https://www.rby.dk/)

  Ha så roligt!

 • malo skriver:

  Jag har varit i Köpenhamn flera gånger de senaste åren och en gång bodde vi på hotell Fox. Jag gillade det inte. Läget är iofs bra men rummen känns lite som yesterdays news och att sitta i de där plastmöblerna i foajen utan fönster och äta frukost var ingen höjdare. Goda drinkar i baren dock! Jag missar aldrig Stilleben och så gillar jag Jazzhouse på kvällarna. Om du kommer ut från entrén och går vänster direkt vänster och sen går längs den gatan finns där massvis med små roliga affärer + ett jättebra bageri.

 • M som i Mari skriver:

  Jag bodde i den fantastiska staden Köpenhamn i ca två år. Och varje gång jag åker tillbaka är den enastående resturangen RIZZ RAZZ ett måste!!

 • Pyssellisa skriver:

  Hej! Hoppas Fox är bättre än alla kommentarer om det motsatta, var där för typ tre år sen då var det kanon. Kan verkligen rekommendera UMAMI (https://www.restaurantumami.dk/)supergod mat, fantastiska drinkar och jättemysig miljö!

 • Britta skriver:

  Montan. Konstsilverbutik på Bredgade som jag alltid besöker when in köpenhamn. De har även ett galleri, men det är konstsilvret jag vill åt. Du kommer att hitta mängder av inspiration, trust me on this one. 🙂

  http://www.montan.dk

 • Sidsel skriver:

  God tur. Don't miss stilleben.dk. I Iaederstraede hvor du ogsa finder groenlykke.com og creme de la creme alla edgard og casalinga.dk

 • GedAvavenague skriver:

  sKRqaR ZSwbRrjXHUy

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.