Annons

Konstrunda och påskfirande i Skåne

Jag har inte bara varit i Danmark de senaste dagarna, jag har faktiskt hunnit med en sväng till Skåne också. Där var det inte bara strålande vackert väder utan också start för årets Konstrunda. Idag gjorde vi därför ett stopp hos keramikern Bissa G Segersons galleri i Hovs Hallar. Bissa gör fantastiskt fina skålar, vaser, karaffer och fat som finns i flera olika färger och har en slät, matt utsida och högblank insida. Jag som passande nog behöver fylla på mina skåp efter flytten tog tillfället i akt och shoppade två stora skålar, två saltpuckar och en jättefin kanna i blekgrått. Och jag är supernöjd! För mig som ser så mycket inredning och designprylar att jag nästan storknar ibland är det extra kul när jag hittar något med personlighet, som är så fint att hjärtat stannar upp en liten stund. Nu längtar jag verkligen efter att få laga och lägga upp mat i fina fat. Bor du i Skåne? Kolla in hela förteckningen av konstnärer och öppettider här. Hinner du inte dit i vår finns Bissas keramik även hos Blås&Knåda i Stockholm.

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Jättefina skålar, och fantastiskt fina foton som vanligt! Jag önskar att jag kunde få till mina bilder så där, får fortsätta att öva…

 • Malin Björling skriver:

  jag är helt kass på att dreja och det är rätt synd för det är vad jag skulle vilja ha som jobb i framtiden… tough luck Malin !

  I övrigt ska jag gå in och kolla på hennes hemsida, hennes grejer föll mig i smaken. Bye.

 • Keramik, precis i min smak också. Vad härligt att hitta så fina brukssaker.

 • Nettan skriver:

  Hejsan & tack för titten hos mig !

  Hoppas du haft en hälig & solig Påskafton =0)

  Kram Nettan

 • Karin skriver:

  Hej! Jag har köpt en ny klänning, kika gärna in och kommentera vad du tycker om den!:)

 • Pia Andersson skriver:

  Vilka ljuvliga skålar! Helt i min smak!! Jag gillar att de passar i varandra sådär. Finns det någon webbshop?

 • Nilla skriver:

  Underbart vackra skålar, fina färger och struktur. Jag har varit i Skåne på Konstrunda för några år sedan. Det är verkligen vackert där. Österlen är så mysigt!

  Ha en fortsatt skön påskhelg!

 • Speja skriver:

  Så vackert. Och konstrunda i Skåne – det vill jag också göra. Fortsatt glad påsk, Frida!

 • Så härligt du verkar ha det, hälsar DESAJNA

 • Ja det är verkligen fina saker =)

 • Lina i Umeå skriver:

  Vilka fina saker. Synd att man bor i Norrland!!!! Inga såna konstrundor här inte….

 • mamamekko skriver:

  Hej!

  Tack för jättebra tips ang. Vit design. Tänker själv i samma banor att det krävs lite mer inspiration för att ge köplust, har haft som idè förut att ta in lite mer miljöbilder m.m. Så jag har lagt detta som förslag till killarna och jag tror definitivt att det är något de kommer att suga åt sig.

  Hoppas Danmarkstrippen och påskhelgen varit bra.

  kram kram

 • Johanna skriver:

  Visst är det kul med "äkta" hantverk som kontrast till allt nytt och välfriserat fabriksskräp som pumpas ut på marknaden varje säsong. De där föremålen kommer du älska för alltid.

 • Lovisa skriver:

  Ååå vad fina! Älskar snygg keramik. Hoppas att vi kan ses snart! Kram.

 • S skriver:

  Hej vännen! Hoppas att du har det riktigt bra i Skåne. Det verkar i alla fall som om solen har skickat några riktigt ljusa strålar på dig mellan de mörka molnen 😉

  Kramar i massor

 • Livet i byn skriver:

  Vilken underbar keramik. Jag kan ju tänka mig att du fick en start på våren där i Skåne. Hos oss i norr är det verkligen full vinter.

  ~Livet i byn

 • InneoUte-Malin skriver:

  Visst har vi varit på konstrunda i de krokarna…. https://inneoute.blogg.se/2009/april/fredagsmys-paskfirande-med-familjen.html

  Missade dock Bissa – det får vi ta vid nästa besök. Ha en fortsatt Glad Påsk!

 • kattis skriver:

  Nu har du chans att bli veckans blogg hos mig. Allt du behöver göra är att skicka en kommentar i min blogg så är du med och tävlar om att bli en av dem fem finalisterna. (: Lycka till!

 • Rickard skriver:

  Konstrunda i Skåne låter som den perfekta påskaktiviteten, fina skålar!

 • Bea skriver:

  Verkligen ljuvliga…jag har paus i mitt drejande just nu, men blev sugen på att studsa in och dreja ett litet saltkar nu. 🙂

 • Camilla skriver:

  Hih.. nä, det var lite lurigt allt va 😉 Tänkte att det var dax med en blogg, vilket gör allt mycet enklare också 🙂

  Underbara saker du köpt på dej. Typiskt sådant som stannar livet ut eller så länge det håller, och som man alltid kommer älska. Kannan föll mej i smak riktigt mycket.

 • Linnea skriver:

  Vilka super fina bilder ¨!

  Har du haft en bra påsk?

 • tess skriver:

  underbar serie!! hoppas du haft en underbar påsk och tar vara på guldkornen i tillvaron . de är viktiga!kramis

 • Emma skriver:

  Superfina skålar! Jag gillar keramik som ett avbrott till så mycket annat som är massproducerat och felfritt. Själv testade jag på drejning för första gången i helgen och kan säga att jag fick blodad tand. Svårt? Javisst. Men otroligt roligt!

 • lina skriver:

  verkligen fina. känns som västkusten för mig även fast de är från skåne 🙂

 • Frida skriver:

  Visst är de jättefina! Och visst är det synd att man inte ser mer av de unika sakerna i alla populära TV-program och inredningstidningar som finns i Sverige. Jag tycker att det är "samma lika" porslin och bunkar som visas upp i de flesta matlagningsprogram och inredningsmagasin nuförtiden.

 • Mie skriver:

  Gud, vad snygga!! Ungefär vart ligger de prismässigt?

 • smam skriver:

  forstar att du foll, verkligen jattefina!

 • Frida skriver:

  Priserna ligger på den här nivån:

  Skål 650 kr

  Kanna 600 kr

  Saltpuck 140 kr

  Faktiskt riktigt billigt för att vara hantverk, jämfört med ex. Mateus.

 • johanna skriver:

  Tack för din hälsning hos mej. 🙂

  Hihi, såg du att jag hade tipsat om din blogg i tidningen jag var med i? 😀

  Vad himla fina keramiksaker!

  //Johanna

 • Anna skriver:

  Jättevackra skålar, jag bara älskar dom. Jag har ett par liknande skålar som vi fick i bröllopspresent. De skålar jag har är gjorda i Bjuröklubb, så även om man inte bor söderut finns det liknande att få tag i.

 • Nina skriver:

  ÅH SÅ FINA!!! Jag vill också ha de 3 skålarna. Vad kostar ett set?

 • Frida skriver:

  Nina, priserna på skålarna är följande:

  Skål – stor 900 kr

  Skål – mellan 650 kr

  Skål – liten (ex. den med salt) 140 kr

 • Designtjejen skriver:

  Gud vad härligt med konstrunda! Jag har varit på skördefestivalen på öland flera år och det är fantastiskt. Alla konstnärer öppnar upp sina gallerier på kvällen och natten.. jätte mysigt!

 • Hella skriver:

  Ljuvlig keramik!

 • Stina skriver:

  Hej tack för påskhälsning! Själv snubblade jag över den perfekta friggeboden när jag egentligen skulle ha insupit konst på Österlen, så dina bilder fick bli min dos av konstrundan. Jättefina!

  Nu ser jag bara fram emot att få visa hur jag (?) bygger ihop själva friggeboden under Kristi himmelsfärdshelgen. Det tar bara ett par timmar, sa farbrorn. Så jag lär väl hinna måla, tapetsera, inreda och allt innan helgen är slut. Hm. Vi får väl se.

  Ha det bra, hoppas allt går bra med jobb och annat.

 • Inspirera Mera skriver:

  Ärsch att man inte bor eller har vägarna förbi skåne!

  Kram Sandra

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.