Annons

Illums Bolighus och Ägget Limited Edition

Som väntat var det mesta i Danmark stängt över påskhelgen. En kul grej som gick att se ändå, trots detta, var utställningen med lappade Äggetfåtöljer i Illums Bolighus skyltfönster på Ströget. Fritz Hansens Ägget fyllde ju 50 år ifjol och för att fira detta togs ett antal specialmodeller och varianter på den klassiska fåtöljmodellen fram. Bland annat en serie om 50 stycken, tillverkade i lappteknik. Totalt finns det alltså 50 olika fåtöljer av olika lapptäcken som ska representera olika "personligheter". Fåtöljerna lanserades på Milanomässan ifjol och åker nu världen runt för att visas på olika gallerier och butiker. Några av dem kan beskådas på bilden nedan. Materialet till lapparna är också hämtade från en mängd platser. Bland annat från Istanbul, Berlin och New York liksom från second hand butiker i Danmark och urtvättade plagg hämtade på en kibbutz i Israel. Tal R som formgivit de 50 modellerna har tagit fasta på ryktet om Ägget som "Psykologstolen" (den unika skålformen kommer sig av att man ska känna sig trygg när man sitter i fåtöljen, så modellen används flitigt på psykologmottagningar) och har därför döpt några av modellerna efter Sigmund Freuds familj och vänner.

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Livet i byn skriver:

  Vilka häftig fotäljer, så kul att få vara i Danmark dessutom.

  ~Livet i byn

 • Anna J. skriver:

  Synd att de inte lagt ut schemat för turnén nånstans. Kommer de till Sverige?

 • Linas inredning skriver:

  Vad häftigt! Och så passande med ägget en dag som denna 🙂 Kram och glad påsk!

 • Frida skriver:

  Lina:

  Jag har inte sett något turnéschema, men kolla in Äggets egen fansajt – ett forum som bara handlar om modellen! Där dyker det säkert upp info:

  https://the-egg-chair.com/

 • Minna skriver:

  Går dessa att köpa?

 • Magdi skriver:

  Tänk om man kunde få ha en sån i vardagsrummet! Jag skulle mysa i den varje dag. De finns även i lobbyn på Clarion Sign i Stockholm.

  Glad påsk!

 • Lina i Umeå skriver:

  Så coola. Som mormors lapptäcken, i nytappning, fast på en designklassiker.

 • Sofia skriver:

  så coola fåtöljer! 🙂

 • purplerain skriver:

  Gillar när det är färg o form. Och det var det ju ingen brist på här.

 • Inspirera Mera skriver:

  Vilken rolig utställning!

  Kram Sandra

 • Anonym skriver:

  Ååhh såg dessa på utställning i milano förra året när jag var där under designmässan. det fanns många man ville ta med sig hem=)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.