Annons

Färgglada nyheter från Finland

När jag öppnade Finnishdesignshops senaste nyhetsbrev var det som att kika rakt in i en färgstark godispåse. Kulörta prylar all over the place. Ett ganska vanligt fenomen såhär i lågkonjunkturstider, när tillverkarna hellre tycks satsa på nya färgversioner av sina storsäljande klassiker än de lanserar något helt nytt och oprövat. Här är några exempel. Origo kommer i ny färgställning våren 2009, en mashup av alla mönster man hittills gjort. Magis Puppylove kommer nu i blankt hallonrött, Marimekko lanserar nya textilmönster i vår här är ett färgstarkt exempel, Eeero Arnios flatlight i glada färger. Ljuslyktan Kivi i knallgult liksom glödlampslampan från Muuto.


Foto: kollage från Finnishdesignshop

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  åhh vilka härliga på morgonkvisten.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Tjusigt värre! 🙂

 • Jannice skriver:

  Hoppar in här för att önska dig en trevlig och skön helg.Kram kram Jannice

 • Inspirera Mera skriver:

  Den nya äppelgröna färgen på kivilyktorna är jag helt förälskad i, blir nog inköp inför flytten upp till Umeå. Glödlampslampan såg inte helt fel ut den heller 🙂

 • Jag föll lite för Origo, får jag erkänna…

 • Sussi skriver:

  Gillar Marimekko för färgen, formen och mönstrenas skull!

 • Janne skriver:

  Finland är väl lite mer färgglatt överhuvudtaget! Någonting måste de ju göra för att väga upp det tunga sinnet. Finnarna, skulle jag vilja påstå, har väl aldrig riktigt adopterat den skandinaviskt ljumma stilrenheten.

 • Nina skriver:

  Härligt med mycket färg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.