Annons

Nyheter från Kosta Boda

Igår hade Kosta Boda pressvisning i Stockholm där de lanserade sina nyheter för våren 2009. Jag pratade med Stefan Nilsson, som var på plats och spanade in allt fint som kommer släppas i butik inom kort och fick en liten spaning av honom per telefon och mail. Min favorit bland alla bilder som Stefan skickade var dem på Åsa Jungnelius serier, som fortsätter att utmana. Skålserien Diva hämtar inspiration från olika sorters stenar. Kan glas likna sten? Skålarna finns i lila, svart och en marmorerad variant som ska föreställa ”marmor”, ”granit” och ”ametist”. Allt började egentligen med hur Åsa gick in i en gammal kyrka och såg hur man marmorerat trä, där fick hon inspiration att skapa dessa fina skålar. Åsa fortsätter också med sin populära make-up-serie i glas. I vår släpps ett coolt rött läppstift.


Foto: Jonas Lindström, pressbilder Kosta Boda

Kategorier:

Kommentarer

 • lina skriver:

  Verkligen apsnygga. Fick mig att tänka på mormor, men jag vet inte alls varför, hon var inte alls grå.

 • Ellinor skriver:

  Min första tanke var "Åh, hjortron – men konstig färg"

 • Susanne skriver:

  Oj oj, så det kan bli.. Hur som helst, jättefin färg!!

 • Emma skriver:

  Snygga skålar!

 • Lina skriver:

  Vad fina! De ser ut att vara perfekta för karameller. Grattis till nomineringen föresten, det förtjänar du verkligen!

 • elli & ella skriver:

  Åh vilka snygga ! sådana hade jag inte tackat nej till, inget man tröttnar på direkt.

  ha en bra dag Kram elli

 • Johanna skriver:

  Har en liknande vas från Pentik som är kanonfin! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.