Annons

Favoritmäklaren som skapar köplust

Via bloggaren Fridas Favoriter hittade jag till Göteborgsmäklaren Alvhem, vars objektsbilder är rena rama inredningsporren för en designjunkie som mig. De stylar så fint och tar så aptitretande bilder att man inte bara blir sugen på att köpa lägenheterna, utan också alla sakerna som syns på bild. Klicka in er här för att se mer av vad jag menar. Pallarna från franska Tolix är en av de produkter jag verkligen fastnat för efter att ha klickat runt i objektsbeskrivningarna på deras sajt. En sån skulle sitta fint i köket.


Foto: Alvhem, Fredrik Karlsson

Kategorier:

Kommentarer

 • Freja skriver:

  va fint!:)

 • Anonym skriver:

  Ursnyggt!!!!!

  Två sådana pallar fast i vitt har vi som sängbord! Jag bara älskar de!

  /Caroline

 • jenny skriver:

  visst blir man sugen!

  Pallarna var tuffa =)

 • Å, så mycket fint & inspirerande…

  Har lagt flera av bilderna i min inspirationsmapp!

  Måste nog rösta på dig i RIX FM`s bloggtävling!!

  =)

 • Anna Johansson skriver:

  Vilka drömboenden! Inte bara lägenheterna utan även jag är totalt såld nu! Ha ha!

 • Stämningsfullt skriver:

  Åh så snyggt!! I love Tolix!

 • Martina skriver:

  Håll i hatten vilken härlig inspiration!

 • Lina i Umeå skriver:

  Tolix hade jag inte ens hört talas om innan. Ser ut att vara fina lägenheter!

 • ZeAn skriver:

  Hej ! Vill du vara med och tävla om en ursnygg juldetalj i fönstret…nämligen en adventljustake?

  Gå in på min sida !

 • blogganalytikern skriver:

  Hissar, dissar och kommenterar bloggar. Kanske DIN blogg?

  https://blogganalys.blogg.se

 • lindaTS skriver:

  Visst har de underbara bilder. De tar dessutom sig bara an mysiga sekelskiftslgh.

  Du har väl inte missat att de i Linne har en inredningsbutik som är kontor också 🙂

  Perfekt kombination, kikar alltid lite extra i deras skyltfönster där inredningsdetaljer och lägenhets annonser samsas i trevlig kombination.

 • Petra skriver:

  WOW – håller med om att de där bilderna vara makalöst vackra och inspirerande. Man hittar ju massor av inredningsinspiration från bostadsannonserna =)

 • Karin A skriver:

  Ja, Alvhem är spännande! Så mycket snyggt! De har dessutom en inredningsbutik på en tvärgata till Linnégatan med produkter från Atmosphere (https://houseofatmosphere.blogspot.com) och en butik som heter Solgläntan om jag inte minns fel. En tolixstol (eller Eames) skulle passa fint vid mitt skrivbord…

  Ps. Nu är det nog vinter på gång igen (fast jag såg vårlökar sticka upp i rabatten).

 • Jag tycker inte att ni skall titta på lägenheter. Jag tror att norrlänningar trivs bättre i hus med lite "space" men vackra var de 🙂

 • Fridas favoriter skriver:

  Inte för att man ska falla för homestyling på Hemnet, men vi köpte faktiskt en av dessa underbara lägenheter i våras! 🙂 Tack för länkningen, kram /Frida

 • Annika skriver:

  Ljust och luftigt. Jättefint!

 • Ja det var väldigt fina bilder. Tack för din hälsning hos mig:)

  Kram Åsa

 • Jonna skriver:

  ÅÅÅÅH så mkt fint!!

 • Sara skriver:

  Tack för tipset! Har nämligen bara dreglat över tolixstolarna förut men tvekat på köp eftersom de känns kalla, men en pall är ju mkt mer anvädbar! I Älmhult kunde jag inte låta bli utan smet in på MAXI och gynnade Röda Korset med ett inköp av stakar… Perfekt till tv-mys ju 😉

 • Ja men då var det ju du som föreläste för oss! Jag tyckte att du höll i en jättebra presentation, väldigt inspirerande! Ganska sjukt ansiktsminne man har om man känner igen föreläsare man haft en gång för 4 år sedan men du får ta det som att du var minnesvärd 🙂

 • Broarne skriver:

  Jag är har blivit helt frälst på Tolix. Beställde till min butik på en mässa i Danmark i höstas, och de ska komma vilken dag som helst nu… Kan knappt bärga mig.

 • Broarne skriver:

  Jag är har blivit helt frälst på Tolix. Beställde till min butik på en mässa i Danmark i höstas, och de ska komma vilken dag som helst nu… Kan knappt bärga mig.

 • Broarne skriver:

  Beställde Tolix till min butik på en mässa i Danmark i höstas, och de ska komma vilken dag som helst nu… Kan knappt bärga mig.

 • Amy skriver:

  Wow! De kanske har lust att flyga till Philly och styla lite i mitt hus? Hmmm… Allt är ju bara så fint!

 • Åh, så fint. Och en tolixpall vore kanon. Bra att Broarne tagit in dem!

 • Maria skriver:

  Ni kommer säkerligen lyckas att ta bättre bilder på månen. Bara att gå ut och testa när månen vuxit till sig lite. Fast det kanske är svårare från stan med allt störande ljus. Jag bor ju så gott som på landet (även om vi faktiskt har nyinstallerade gatlyktor på vår grusväg …).

  Mäklarbilder har för övrigt verkligen betydelse för hur man uppfattar ett hus eller en lägenhet. Det är verkligen skillnad på de som anlitar professionella fotografer och de som tar amatörbilder själva.

 • Emma skriver:

  Det ser så vakcert och enkelt ut, men ändå som ett hem. Otrolgit fint

 • Vilka underbara bilder!

  Kram Sandra

 • Annika skriver:

  jag är en hemnetjunkie som flera gånger i veckan slinker in och kikar på härliga lägenheter i stockholmstrakten för inredningsinspiration och drömmar.

  en sak som dock retar mig är att allt fler lägenheter är professionellt stajlade. visst, lägenheterna blir skitläckra och säkert får fler upp ögonen för dem, men blir det inte lika tråkigt i längden att se samma stolar, samma lampor och inte minst samma handtvål (jag har inget bevis, men efter egna efterforskningar verkar det som att alla homestylingfirmor använder samma franska pumptvål som heter något i stil med Savon Marseille – håll utkik efter den!) i alla lägenheter?

  visst är det grymt snyggt och inspirerande, men det känns lite falskt på något sätt.

 • Smurfen skriver:

  Jag klippte en stjärt i två stycken jobbiga fiskhattar. Så nu har vi många tunnlar under diamantens nystan av musik. Glömde att nämna min gran av tenn så jag gör inte det nu utan jag går och stjäl lite mjölk på yxfabriken i falun.. men nej vänta nu ska bara skicka lite kungar på pannkakor utför skeppets stora mössa. Åttorna fingrar efter mig men jag säger nej men jag sa ja en gång i tiden när alla makrillar dansade med zebrorna som om det inte fanns några fåtöljer!

 • Hem och Lycka skriver:

  Jöss, det där måste jag ju kolla in mer. Känner igen namnet men har inte riktigt fått koll på dem ändå..

 • Hem och Lycka skriver:

  Visst ja, nu vet jag varför jag känner igen namnet – känner tjejen som har Atmosphere som samarbetar med dem! (lite onödigt vetande 😉

 • Anonym skriver:

  Oh där har jag köppt mkt fint genom åren skall jajg säga dig. Synd att lägenheter är så dyrt jag är 17 och har börjat leta.. men icke sa nicke.

 • Caroline skriver:

  Nästan så att jag blir sugen på att flytta – ända – till Göteborg!

 • Iris skriver:

  tack för tipset! har kollat in sidan och sparat hur många bilder som helst till min "inspirationsmapp", helt fantastiska bilder! Synd att man inte letar lägenhet i göteborg.. 🙂

 • Kattis skriver:

  Snyggt! Väldigt inbjudande bilder.

 • sadia skriver:

  väldigt fint du 🙂

 • Frida skriver:

  Jag är überförtjust i Alvhems lägenheter och inte minst i deras fotografs sinne för detaljer. Jag tycker de gör helt rätt i att visa närbilder på golv, dörrar, lister, handtag och annat som man kanske missar att kika på eller glömmer bort i allt annat när man är på visningen.

  Visst går det trender i homestylingen, men det gör det ju också i vår personliga inredning hemma, så jag tycker inte det är konstigt att mäklarna väljer att satsa på fräscha möbler som ligger i tiden även om det riskerar att bli lite upprepning ibland.

 • Johanna skriver:

  Jobbar själv på en annan mäklarbyrå och tycker Alvhems bilder är inspirerande och kul men många säger ju inte så mkt om själva lägenheten, det är därför så få tar sådana bilder. Det får inte bli mer fruktskål än lägenhet liksom. Men visst är det inspirerande!! Mvh Johanna

 • hanna skriver:

  Och jag är fotograf och vet av kollegor att de här fotograferna som arbetar med mäklarbilder ofta är ruskigt dåligt betalda. De får ofta slav-arvoden rent ut sagt, långt ifrån rekommenderade arvoden enligt Svenska fotografers förbund. Nu vet jag inte om det är så i det här fallet – men när ni nu uppmärksammar mäklarfotografi och hur mkt det för för försäljningen så tyckte jag det var viktigt att få med detta. Bättring, mäklarfirmor!!!

 • Cecilia skriver:

  VIlken fantastisk lägenhet – tack för tipset! Jag har gått och funderat över vad för pall som skulle kunna passa i vår lilla hall – kanske blir det en tolix!

  /Cecilia

 • ML skriver:

  Inspirerande bilder har dom men jag håller med Johanna att man inte riktigt får rätt bild av själva lägenheten utan bara inredningen. Dessutom tar dom hutlösa arvoden!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.