Annons

Sökes: tips på bra loppisar & antikaffärer i norr

Jag har sökt som en fördärvad på nätet efter bra tips på antikaffärer och loppmarknader här i Norrland. Men Sköna Hem, Residence och andra inredningstidningar med sådana guider tycks bara lista butiker i södra Sverige. Kanske beror det på bristande kunskap, kanske på bristande intresse. I vilket fall tycker jag att det är synd. Så, alla ni bloggläsare som bor uppe i norr och har tips på bra smultronställen där man kan fynda retroklassiker får mer än gärna hör av er till mig! Antingen i här kommentarsfältet eller på mail husmusens(snabel-a)hotmail.com så sammanställer vi en egen tipslista!

Illustration: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Josefin skriver:

  Den enda antikaffären i Luleå som i mina ögon är värd att besöka är en antikaffär som ligger vid Floras kulle, nära järnvägsstationen. Där har de möbler, porslin, prydnader mm. Jag minns inte namnet på butiken, men där finns en i alla fall.

  Sen har jag hört att det ska vara en loppis som återkommer varje lördag i badhusparken i Piteå, men själv har jag aldrig varit där.

  Hoppas det hjälper om du någon gång tar dig hit upp!

 • Frida/Husmusen skriver:

  Josefin: Tack! Jag är i Boden just nu så jag rör mig i trakterna. Stort tack för tipsen. De ska jag genast kolla upp. Nu jädrar ska vi göra en bra sammanställning av alla guldkorn som finns här uppe i norr. Är som sagt så trött på att bara hitta tips från södra sverige när man bläddrar i nationella inredningsmagasin De glömmer ju halva Sverige!

 • Livet i byn skriver:

  Du har väl en antikaffär mitt emot Djurkliniken i Öjebyn. Den har fika och lite annat med.

  ~Livet i byn

 • Fjällämeln skriver:

  Är du i Boden måste du kolla in Norrbottens Antik! https://www.norrbottensantik.dinstudio.se

 • Livet i byn skriver:

  Kom just på att Magasin 14 i Boden också har endel antikt – tror jag!

  ~Livet i byn

 • Frida/Husmusen skriver:

  Stort tack för alla tips! Mera, mera! 🙂

 • Anneli skriver:

  Bra initiativ!! Ser fram emot din lista, har dock inga egna tips att bidra med.

 • MissStorm skriver:

  Vad bra att du tar tag i det här stora problemet! 🙂 Har själv letat efter shoppingmöjligheter i närheten av Söderhamn idag utan framgång… Söderhamn går väl inte direkt att jämföra med Boden… Men inte tillhör Hälsingland södra Sverige heller…

  ps: Tack för din snälla kommentar.

 • Anna skriver:

  Hej!

  Jag kollar alltid på http://www.svenskaloppisar.se

  Nu har jag inte specifikt hunnit kollat just ditt område, men kanske får du napp!

  Varma sommarhälsningar från sörmland

 • Sandra skriver:

  Jag man tipsa om loppisen i Badhusparken som går av stapeln varje lördag. Kram Sandra

 • Frida/Husmusen skriver:

  Anna: Visst är Svenska Lopisar ett superbra alternativ men tyvärr verkar det inte finnas några registrerade norr om Dalälven. I alla fall inte i närheten av Umeå och Boden där jag har sökt. Kanske är de som har antikt och loppis däruppe inte så bra på att registrera sig på sådana sidor ännu. Idén i sig är ju kanonbra!

 • Lina i Umeå skriver:

  Myrorna kan också vara en riktig guldgruva i norr. Där sätter de inte ockerpriser på grejorna som i södra Sverige!

 • Har tyvärr inga bra tips, men du verkar ha fått en del tips. Så du ska på loppis? Va skoj!

  Kul att du vill se macrobilder, för det nya objektivet används flitigt kan jag tala om. =) Har flera macroinlägg på gång, så antagligen kommer du få se ett imorgon.

 • Madelene skriver:

  Om du gör en sökning på "antik" på http://www.visitumea.se så får du upp en hel del trevligheter i Umeåtrakten!

 • I Badhusparken (Piteå) är det loppis varje lördag.

  Kika in på deras hemsida för mer info vetja!

 • Maria skriver:

  Ser att flera andra tipsat om Badhusparken i Piteå varje lördag hela sommaren. Det är nog en klassiker vid det här laget. Jag läste också tidigare på en blogg om ett ställe i kyrkbyn i Gammelstad i Luleå som hade antikt, men minns tyvärr inte vad stället heter…

 • Jonna skriver:

  Min mamma lyckas alltid fynda retrogrejer när hon kikar in på Veckans Allehanda på Kungsgatan 14 i Boden och på Återvinningen. Till mig har hon hittat flera av mina teakmöbler där. Jag vet inte om dem har semesterstängt nu men det kan man ju kolla 🙂

 • Cherry Blossom skriver:

  En bit utanför Umeå (Sikeå) finns ju andra varvet – en typ av sommarloppis, dit alla kan köra sina gamla grejer, också säljer de åt en. Jättehärligt ställe ute på landet. Jag fyndade just en Arabiaskärbräda från 50-talet där! Annars finns även Mattex Antik i Umeå. Jag ser fram emot listan! Lycka till.

 • Annika skriver:

  Visst e han söt min lilla Alfred 🙂

  Glöm inte Bohagen som finns i Lillpite. En riktig guldgruva. Där finns både loppisfynd å antikgrejer. Där kan man rota omkring ganska länge. Kika in på: https://www.bohagen.nu/

 • Lizaloop skriver:

  hmm… antikt i hjuken, halva priset på allt, kan göra fina fynd där ibland!

 • Lina skriver:

  Hej hej Frida!

  Kul att du träffat min mamma och gillade hennes butik! 🙂

  Toppenbra initiativ, att sammanställa en lista för oss som gillar second hand i norr!

  Detta är inte mycket att komma med, men det är de smultronställen jag kan komma på just nu:

  Piteå:

  Bohagen / Vischan i Lillpiteå – De har öppet 11 – 18 alla dagar i juli.

  Loppis i Badhusparken – varje sommarlördag.

  Reprisen i Öjebyn – som jag tror drivs av renhållningen i Piteå

  Klenoden – Storgatan 31, intill Rådhustorget.

  Antikt – Vet inte vad det heter mer, men det finns en antikhandlare som ligger efter Rågrindsvägen i Öjebyn och jag vet att han har sommaröppet.

  Boden:

  Veckans allehanda – Privatpersoner får hyra bord utan att själv stå och sälja på plats. Kungsgatan 14

  Antikboden – Drottninggatan 16, som även håller i auktioner på helgerna en bit utanför Boden.

  Överkalix:

  Vippabackens Fritidsområde – Där finns antikt, loppis och restaurang.

  Kalix:

  Gårdshuset – hemsidan: https://www.gardshuset.nu/scripts/omoss.asp

  Blå Huset – Köpmannagatan 26

  Såja, det var mitt bidrag. Vi höll faktiskt på att ta en tur till Kalix och Överkalix idag, men vädret blev ju så bra att någon långtur i bilen inte alls lockade värst mycket längre. Hur mycket jag än gillar second hand… 🙂

  Kram från mig

 • Anna skriver:

  I Boden hittar du:

  Återvinningen

  Veckans allehanda

  Röda Korset + kupan (har dock stängt till någon gång i augusti)

  Norrbottens antik

  sen är det loppis på skolan i svartbjörnsbyn i boden den 30/7 med aktion också.

  I luleå finns det en återvinningsmarknad på kronan men den har sommarstängt till 27/7

 • P skriver:

  Rekommenderar återvinningen starkt!

 • Anna-Maya skriver:

  Hej! Såg att du varit i Orrbyn… de hade loppis 22-23 juli, men du kanske missade den precis?

 • Maria skriver:

  Utanför Umeå. i Brännland, finns Opal Antik & Auktion, och i Vännäs finns en affär i centrum som jag inte minns namnet på som säljer mycket antikt.

 • Livet i byn skriver:

  Härligt att du åkt dit efter mitt tips :0)

  ~Livet i byn

 • Anna skriver:

  I Brunflo en liten bit utanför Östersund finns "Antikt & Begagnat", dock vet jag inte så mycket om den butiken.Jag har för mig att det har haft rykte omsig att vara lite sådär, men det var å andra sidan år sedan jag var där och tittade.

 • Anonym skriver:

  Tack för en bra blogg!!!

  Bohagen/Vischan i Lillpiteå är verkligen en favorit, mycket grejer och en trevlig utflykt. De har allt. Finns även ett fik där.

  I Piteå finns det även en loppis mellan Badhusparken och Rådhustorget. Tycker dock att de är lite dyra och svårt att pruta. Huvuddelen av sortimentet är porslin, glas och böcker.

  I norra Persön, Luleå finns även en favorit bland loppisar i Piteå- och Luleåtrakten. Vet dock inte om den håller öppet längre, tror det men de har bara öppet på söndagar, åtminstonen i fjol. Har inte besökt den sedan dess.

  I närheten av Byske finns ju loppisen som ligger alldeles vid E4an, det röda bostadshuset som har haft loppis så länge jag kan minnas.

  Det finns även en stor loppisaffär ännu längre söderut mellan Skellefteå och Umeå som också har funnits länge, tror avfarten är vid osthyvlarna. De har verkligen mycket grejer. I området finns även ett fik/restaurang som åtminstone för några år sen var trevligt med gott fika.

  Siv

 • Linnéa skriver:

  I Hej ca 10 mil rakt väster om Piteå har de loppis hela sommaren lö-sö och onsdagar. Billig o god fika har de också. De annonserar i Norra Västerbotten emellanåt. Här kan man iaf fynda det mesta. Bra prisnivå eftersom de ligger mitt ute i ingenstans. Möbler, glas, porslin… 50-60-tal, allmoge, retro. Gamla radioapparater mm. De köper en del dödsbon bl.a.

  Om det inte vore för att jag snart ska flytta skulle jagåkt dit en vända i sommar. Är ju inte helt nära då jag bor i Skellefteå…

  Ser fram emot en norrlandsloppisguide framöver!

  Ha en underbar helg!

 • jenny skriver:

  Kom ner till skåne, för här finns det hundratals loppisar att välja på 🙂

 • J. skriver:

  Bothnia i Vännäs har bra grejer (det är nog den som Maria ovan syftar på). Mycket 50-tal, Stig Lindberg, Marianne Westman mm. Bothnia har även ett bra antikvariat (främst facklitteratur). Se https://www.bothnia.se/index.asp?knapp=1&sida=hem

  Antikhuset i Rödånäs har ibland också fina grejer. Lite blandat utbud. Samma sak med Mattex antik, utanför Umeå. Det som är något att ha tenderar dock att vara ganska dyrt på Mattex.

 • Anonym skriver:

  Vilket jättebra initiativ. Jag ser verkligen fram emot listan!

 • lolo skriver:

  I Västerbottens inland, fyra mil norr om Lycksele längs Blå Vägen, svänger man av mot Norrbyberg. I Rusele finns Lapplands Antik i gamla skolbyggnaden. Tre vånigar med gamla grejor till hyfsade priser. Man hittar flest fynd där i april-maj.

  …och för all del, glöm inte att fika där. De har hembakat fikabröd till mycket humana priser. Våfflor kan man också få, med grädde och riktig hjortronsylt.

 • Jannice skriver:

  Man ska inte heller glömma bort små loppisar & Kupanbutiker som finns på de flesta orter, även små inlandskommuner som Dorotea, Strömsund osv. Där kan man verkligen hitta roliga och orginella fynd, även om man kanske får leta lite och gå igenom mkt trist 80-tals porslin medans man letar, men det är väl det som är charmen =)

 • Fredrik skriver:

  https://www.epokantik.com/

  Finns i Umeå, brukar även ställa ut i Stockholm. De har specialiserat sig på 1700-tals möbler. Kalle Möller känner du säkert igen sen Uminova Innovations tiden…

  Ses snart!

 • Zassi - Sara skriver:

  Bra idé!!

  Ö-vik: Westmans Antik har en sommarloppis i ett av saltmagasinen vid gästhamnen. Annars har dom en liten antik i stan.

  Bjästa: Litet loppis mittemot Statoil.

  Just nu: Entrehallen som skolungdomar har – annars är dom i "Hålan" snett mittemot Sibylla (Bjästa).

  Billsta: Saris Antik. Öppet lörd-sönd.

  Trehörningsjö: Loppis vid campingen Kerstins Udde. Lördagar, men även en dag i veckan.. vet dock inte vilken.

  Återkommer ifall jag kommer på fler 🙂

  //Z

 • Vicke skriver:

  I Niskanpää vid polcirkeln ett par mil norr om min hemby Övertorneå finns det ett supergulligt Loppis hemma på gården hos en kvinna i hennes uthus. Superhärlig miljö:D

 • Kristian skriver:

  Hej,

  Har suttit och pillat in lite kartor på svenskaloppisar och hade samma tanke som någon tidigare i kommentarerna att alla Loppisar låg i den nedre halvan av Sverige 🙂

  Så jag har suttit och gjort en sökning av nätet efter loppisar, har lagt in många av dem som nämnts här, men även några som inte nämnts ÄN här, så kolla igen så hittar du kanske lite fler loppisar att gå på, bland annat många pingstkyrkan och myrorna har jag hittat…

  Ha det gott! och hittar ni fler så lägg gärna in dem på Svenskaloppisar.se oxå, så fler hittar loppisar även i den norra delen av vårt avlånga land!

  /Kristian

 • Lillemor skriver:

  Bothnia antik i Vännäs brukar ha en hel del smått och gott,mycket Lisa Larson bland annat. Sen finns ju Opal antik i Brännland mellan Umeå och Vännäs. Sedan i Vännäsby finns returcentrum, som visserligen kan vara väldigt ojämnt kvalitetsmässigt men man kan hitta en del godbitar där riktigt billigt, speciellt för mig som älskar pressglas och liknande!

 • sus skriver:

  i kyrkbyn luleå/gammelstad finns hoven droven, där kan det vara värt att kika in även om jag tycker det kan vara lite dyrt… på myrorna på storheden kan man fynda riktigt fina gamla tyger.

  Kram /sus

 • Nettan skriver:

  VECKANS ALLEHANDA I BODEN

  Helt underbar affär där privat personer får hyra bord och sälja sina saker man bara prismärker grejerna och lämnar in dom. Finns både gammalt och nytt.

 • Lasse W skriver:

  Josefin…….överst på denna lista. Den där antikaffären bredvid Floras kulle i Luleå skulle jag nog akta mig för……… Likaså en som ligger vid "gamla posten" i boden.

  går inte i detalj in på orsaker.

  Tyvärr vet jag ingen antikaffär i övrigt i Luleå och det saknar jag. Var tog den på kungsgatan vägen?

  De bästa fynd har jag funnit på återvinningsmarknaden boden samt en antikaffär som ligger i "LillPite" tror jag det hette.

 • Carina skriver:

  Hittade din efterlysning om affärer som har retrodesign till salu. Denna affär ligger i mellansverige och har två avdelningar. Den ena delen säljer antikt/retro med inriktning på 50-70-tal och den andra delen har nyproducerat i form av Pappelina, Marimekko, Greengate, Roberts radio ( ursnygg retro aradio) mfl. De har en webbshop för det nyproducerade men ta kontakt med tjejen som driver affären så kan du nog få saker skickade till dig.

  Affären heter FÖRR och ligger i Skövde.

  http://www.forr.se

  blogg.forr.se

  Hoppas du hittar något du gillar där!

 • Anonym skriver:

  Hittade din efterlysning om affärer som har retrodesign till salu. Denna affär ligger i mellansverige och har två avdelningar. Den ena delen säljer antikt/retro med inriktning på 50-70-tal och den andra delen har nyproducerat i form av Pappelina, Marimekko, Greengate, Roberts radio ( ursnygg retro aradio) mfl. De har en webbshop för det nyproducerade men ta kontakt med tjejen som driver affären så kan du nog få saker skickade till dig.

  Affären heter FÖRR och ligger i Skövde.

  http://www.forr.se

  blogg.forr.se

  Hoppas du hittar något du gillar där!

 • Undrande? skriver:

  Försöker finna i närheten av Luleå någon ÄRLIG antikhandlare som köper upp saker…..Inte den vid Floras kulle och inte den som heter Blå Huset i Kalix!!!!!!!!! Vill som sagt ha någon som är justé och köper direkt………Vill inte bli lurad mer.

  Vet någon detta skull vi bli väldigt tacksamma!!!!!!!

  Helst i Luleå som sagt!

 • Till "Jonna" skriver:

  Ja – har också funnit underbara fynd på Återvinningsmarknaden i Boden. Är man student och ändå boende i luleå så har vi lyckats möblera en hel lägenhet med enbart prylar från Åetervinningen boden. Allt från Stig Lindberg till "äkta" retro och inga fantasipriser utan nästan skamligt billigt.

  Senaste fyndet ett bord som fanns i "Antikdeckarna" och vågar nästan inte skriva hur billigt vi fick det för…….Mycket under 1000-lappen kan jag lova.

  en lampa som kostade multum på en antikaffär i samma stad fick vi för 100 kr…………Inte illa!

  vi åker dit jämnt!

 • Linda skriver:

  Luleå auktionsverk har fina auktioner!

 • Britt-Marie skriver:

  På bohagen vichan i Lillpite finns det mesta som en sakletare kan behöva
  Massor med möbler och kuriosa trevlig personal helt klartvärt att besöka
  Öppet hela året och finns även mat och fika i samma lokal
  Har köpt massor med saker varjegång jag besöker detta ställe.Färdbeskrivning finns på hemsidan

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.