Annons

Wegner hos Ebba

Jag såg en Y-stol av Wegner hos Ebba Von Sydow nyligen (undrar just om den bilden är fotad hemma hos henne tro?) och kände mig genast inspirerad att blogga lite mer om gamla designklassiker. Möbler som lever länge, i råmaterial som håller i evigheter och vars design man inte tröttnar på i första taget. Det är också en sorts miljötänkande, på ett långsiktigt vis. Y-stolen formgavs på 50-talet och finns att beställa än idag i bok, ek, ask, lönn, svartlack, valnöt eller oljad körsbär med snörflätad sits. Läs mer om stolen på Scandinaviandesign.
25594-1908
Foto: Scandinaviandesign.com

Kategorier:

Kommentarer

 • chaos skriver:

  Det är bra med möbler av kvalitet som håller länge. Nu för tiden har det varit för mycket slit och släng, kul att man äntligen tänker i andra banor!

 • Liza skriver:

  Vilka fina detaljer – ser ut som ett konstverk!
  KRAM!

 • Mia skriver:

  Underbar stol!

 • Jo skriver:

  Y-stolen är grym! Jag hade väldigt gärna klämt in en sådan eller två här hemma! Fast jag hittar hellre en original än en nyproduktion, det känns mer ”riktigt” så! 🙂
  Kul att du ska blogga lite mer om designklassiker!

 • Hanna-Sofia skriver:

  En underbar stol men ack så dyr.

 • Malin skriver:

  Det var en härlig stol! Några sådanna skulle inte sitta fel här heller..

 • Charlotta skriver:

  Åh, de är så fina Y-solarna. Riktiga favoriter som jag hoppas att jag kan köpa någon gång, men det får bli när sonen passerat kladdstadiet. Nu kör vi med ”sjuankopior” som är sköna att sitta på och avtorkningsvänliga.

 • Camilla skriver:

  Y-stolarna är fantastiska och man gillar dem år efter år. Håller med om att det är skönt att slit och släng mentaliteten börjar avmattas och vi ser ett kvalitetstänk som även är bra ur ett miljöperspektiv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.