Annons

Konsten att förbereda ett påskägg

Jag har fått många frågor om hur man snabbast tömmer ägg på dess innehåll, utan att för den skull knäcka skalet, nu när man ska måla dem i påsk. Enklast är att slå ner en liten nål i toppen och botten av ägget och picka ur två små öppningar i skalet. Sedan blåser man försiktigt i ett av dem tills dess att allt innehåll har åkt ut via den andra sidan. Ett tips för att det ska gå snabbare är att först sticka ner något vasst föremål, exempelvis en stoppnål, i ägget och veva runt lite för att ha sönder gulan innan man börjar. Då går det genast lättare! Fler tips? Hur gör ni?

25594-1899
Foto: Frida Berglund

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Pillrigt men möjligt… Får se om det blir seriöst påskpyssel eller ej.. Glad påsk

 • Vicke skriver:

  Tack för tipset!

 • chaos skriver:

  tack för dina bra Påskpyssel tips! Glad påsk!

 • Elina skriver:

  Precis så, när man väl kommit på tricket så går det lysande. Dock går det lättast att blåsa om man ”pressar” ner luften med kinderna, istället för att tokblåsa nerifrån lungorna 🙂

 • Mia skriver:

  Om man inte orkar blåsa själv med munnen kan man använda ett verktyg som ser ut som en liten handblåsbälg. Vet inte hur jag ska förklara men jag har en sån hemma som jag brukar använda. Funkar bra när man blir yr i bollen av allt eget blåsande =)

 • Perlan skriver:

  Åhh det är nog inget jag ska ge mig in på.. Alldeles för pillrigt för mitt tålamod! haha

  Må så gott och en riktigt ~Glad Påsk~ till dig och dina kära.

 • Michael skriver:

  Tack för tipsen. Trevlig påsk!

 • Anna skriver:

  Glad påsk, Frida!

 • mamsenlina skriver:

  Ahh, måste ju göra hålen stora för att det ska fungera…men tack tack för tipsen! Att göra hål på gulan innan gjorde det lättare!

 • Sofia skriver:

  Gör hål i båda sidorna. Veva sönder gulan precis som du sa. Och SKAKA ägget. Då kommer allt ut i ett nafs. Sedan spola lite vatten i ena änden, medan du håller för det andra hålet. Då fylls ägget med lite vatten, skaka ägget igen. Blås ut vattnet. Rent och tomt ägg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.