Annons

Signerad textil

Signerad Textil var en satsning som gjordes 1954 i samband med den stora expansion som offentliga sektorn genomgick på den tiden. Genom att låta konstnärerna signera sina verk var tanken att höja textilkonstens status. Kollektionen består av totalt 21 mönster, varav många idag är svenska designklassiker. Inför Signerad Textil’s 50-årsjubileum tog Ljungbergs Textiltryck tillsammans med Tapetserarmästarna fram de efterfrågade tygerna igen. Ett tiotal av de populäraste tygerna är åter i produktion och säljs nu exklusivt hos NK Inredning samt hos STC-tapetserare. Här är två mönster. Just nu pågår en utställning i Falkenberg.

25594-1642
Foto: Signerad Textil pressbild

Kategorier:

Kommentarer

 • Beauty Princess skriver:

  Hejsan! Älskar din blogg men tycker att det har varit lite glest med pyssel och gör-det-själv på senaste. Blir så inspirerad av dina sådana inlägg, så jag ser fram emot fler snart. =)

 • Linna skriver:

  Ååååh vilka vackra tyger! Lite Sergels Torg över dem inte sant?

 • Linda skriver:

  Falkenberg säger du? Dit har jag inte många mil minsann.

 • Frida skriver:

  Beauty Princess:
  Det kommer, jag har bara så galet mycket att göra nu att kreativiteten sprungit och gömt sig i ett hörn tillsvidare. När uppsatsen är klar lovar jag att bjuda på pyssel i mängder!

 • Anne Rosenberg skriver:

  Hej,, såg tygerna idag,, och blev störtförtjust i den beiga i mitten,, vet du vart man kan hitta den???och om den finns som tapet??har letat runt,, men omöjligt,,, kanske du har ett namn,,, vore såååå tacksam för svar,,, ser att det är några år sedan, mvh Anne

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.