Annons

Höstens mässtema – Formex 2006

Igår avslöjades höstens tema för Formexmässan och Textilmässan som går av stapeln mellan den 31 augusti – 3 september. Efter vårens dominerande inredningstrend med inspiration från naturen går höstens Formex i lustens förtecken och trenden präglas av sensualism och lyx. I höst är det helt rätt med sidenlakan och kristallkronor. Sydeuropa är en stor inspirationskälla, men tolkningen är skandinavisk. Det kan vara dekadent svulstigt som nybarock, men också nordiskt sparsmakat. Vanliga material kommer vara siden och sammet, marmor, sten, mörkt trä, putsade ytor och gnistrande mosaik. Färgskalan är fortfarande dov, med schatteringar i brunt, men vi ser också nya färger på paletten som mörkgrönt och mörkblått. Den svarta färgskalan lever kvar med matt och blankt svart. Metallic-nyanserna får ett uppsving; brons, silver, koppar, pärlemor och mönstren på textilierna går gärna ton i ton med bottenfärgen.

25594-1635

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda V skriver:

  Okejokej, det här var väl intressant, MEN VI VILL VETA hur det var i Göteborg! 😀

 • Lilla Spöket skriver:

  Åh, vad härligt! Det blir en riktigt romantisk inredningsstil! Hääärligt!

 • Frida skriver:

  Linda:
  Bra fråga, nästa 🙂

  Skämt åsido, det var jättebra. Inspirerande och intresant. Vad som händer härnäst är ännu oklart.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.