Annons

En vägg av speglar

När vi sprang runt på IKEA’s varuhus i Shanghai idag fick jag syn på en smart idé som dekoratörerna hade monterat i ett av visningsrummen. På en målad fondvägg hade de fäst fyra stycken runda SÖRLI och två KOLJA som tillsammans bildade en annorlunda och billig dekoration. Totalpris 387 kr, som hittat! Och dessutom mer funktionellt än en tavla i hallen.
25594-1528
Foto: Montage av produktfoton från IKEA

Kategorier:

Kommentarer

 • Mammakatt skriver:

  Meh, vilken härlig idé! Så vill jag ha!

 • Mia A skriver:

  Vilken kul idé! =)

 • Youssi skriver:

  Allt sånt som är lite eget är underbart. Man får så många idéer själv också 🙂

 • Lotta skriver:

  Jag älskar IKEA!!

 • Kitchenbloom skriver:

  Var det inte du som satt speglar på en innerdörr, eller minns jag fel!?
  Man kan få mycket inspiration av att gå på IKEA. De är duktiga på att använda sina produkter till annat än vad de är tillverkade för. T. ex. kan man i Rebus (förvaring för skrivtillbehör) ha sina snygga servettbuntar på köksväggen. Man får dock stoppa ner något i botten på högsta facket, så att servetterna inte trillar ner…. Rolig idé om man som jag är tokig i snygga servetter:-)

 • Elenore skriver:

  Kul idé!! Vi som precis ska köpa ny spegel till hallen, kanske ska sno den där idéen då…

 • Frida skriver:

  Jodå, det var jag som hade satt speglar på innerdörren till toaletten 🙂

  https://husmusen.blogg.se/240206093525_tips_fr_innerdrrar.html

  Jag gillade den här idén till hallen, funderar på att göra en sån vägg i den nya lägenheten. Får nog överlägga med Herr Sambo när jag kommer hem.

 • Lina skriver:

  När jag går runt på Ikea får jag alltid inspiration till nya detaljer!

 • annie skriver:

  Det är just det Ikea är allra bäst på tycker jag, att ge ideer och inspiration.

  Tips, ny tidning för familjer…Family Living, om inredning och resor, kan bli jättekul tror jag.

 • Cilla skriver:

  Hej! Säger som många nadra: Vilken inspirerade blogg! Den/ du har fått mig att må bra en jobbig dag som denna! Nu har jag åter igen blivit idé rik, det var länge sedan så här många idéer strömmade i mitt huvud! Tack!

 • Elin skriver:

  Shiet vad geymt! Det hade jag nog inte kunnat komma på själv, även fast jag tycker att jag är idérik.. haha.. speglar på väggen blir mitt nästa projekt!

 • Linda skriver:

  Väldigt snyggt!! 🙂

  ps. du har länkat till sörli på båda två, så du vet. 😉

 • Isa skriver:

  Oj, vilken kul idé! Tror jag ska använda mig av den i barnrummet. Så kul!!

 • My skriver:

  Superfräsig idé!

  & tack för en fabulous blogg!
  Renoverar min nya lägenhet & har fått många bra tips härifrån. Jättebra, då jag är skitkass på inredning själv.. Så Tack!

 • Louise skriver:

  Snyggt, smart&billigt = perfekt!!

 • Therese skriver:

  Vilken kul idé. billigt också. Tycker du att IKEAs visningsrum skiljer sig åt mellan Sverige och Shanghai? I så fall på vilket sätt?

 • Frida skriver:

  Linda,
  Tack det måste jag ändra 🙂

  My,
  Tackar! Vore kul att se resultatet av lägenhetsrenoveringen sen 🙂

  Therese,
  De skiljer sig mycket. Väldigt mycket. Det är också en del i deras marknadskommunikation som vi studerar med den här uppsatsen. Ikea anpassar ju inte sitt bassortiment för de olika länder de väljer att etablera sig i men de ändrar desto mer i hur de skyltar upp produkterna, hur de presenteras i katalogen och marknadsförs i annonser. Här i Kina bor man smått, har förhållandevis dålig luft och kineserna sägs inte heller ha samma självförtroende och kreativitet som vi skandinaver när det kommer till heminredning. Därför säljer exempelvis inte öppna förvaringslösningar eftersom de är så dammigt och snabbt blir så smutsigt av den dåliga luften så Ikea hade av naturliga skäl satsat mycket på stängda sådana. I visningsrummen står skor, använda kläder och annat för att illustrera vad man kan ha i respektive garderob. Jag har aldrig gått på ett Ikea hemma och sett garderober fulla med kläder. Överlag var det mycket fokus på att visa lösningar, det hänger bilder vid produkterna som visar hur de kan användas och miljöerna känns väldigt annorlunda än hemma. Sen finns det massor med adra skillnader men det krävs en hel uppsats för att få med dem 😉 Sängarna är kortare, gardinerna puffigare (och kantade med spets) och de säljer pallvis med potpurri (?). En annan lustig sak är att de gula påsarna i butiken verkar vara en storlek mindre än hemma.

 • Eva (kramgo_72) skriver:

  Jag blir så sugen att åka på IKEA och få lite inspiration – det är ju så skoj att kila runt där och få idéer av allting de gjort.

  Kram

 • Michis skriver:

  De har visserligen pallvis med potpurri på IKEA i Sverige med, skillnaden är bara att de inte säljer lika bra som doftljusen.
  Kombinationen smarrig doft+prydnad+lite mer ljus är antagligen mer säljande i Sverige än bara doft+prydnad verkar vara.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.