Annons

Välgörande design

Konstfackseleven Maria Johansson tog med sin stengodsmugg hem förstaplatsen i en designtävling som arrangerades tillsammans med Röda Korset ifjol. Sedan början av december förra året har muggen funnits att köpa på ICA-butiker runt om i landet. Hittills har de fått in 1,8 miljoner kr bara från försäljningen av muggen och totalt tre miljoner från alla de välgörenhetsobjekt som finns ute i handeln. För varje sålt par av muggarna går 47 kr till Röda Korset. Mer välgörande design hittar du på deras nätbutik.

25594-139625594-1399
Foto: Joel Wåreus

Kategorier:

Kommentarer

 • Eva (kramgo_72) skriver:

  Muggarna såg ut att vara sköna att hålla i!
  Har inte hittat dem på någon av våra ICA härikring, men ska kolla vidare om jag kommer till nån annan butik.

  Kram

 • FinaM skriver:

  Grymt snygga! Jag har inte heller sett några…

 • Husmusen skriver:

  Mäh, jag har ju till och med sett muggarna på lilla sketna Ica Ålidhem i Umeå 🙂 De stod vid charkdisken av någon outgrundlig anledning. Kring jul, vill jag minnas 🙂 Keep me posted om ni hittar dem.

 • AnnicaB skriver:

  Till och med i vår ”kvarters-ICA” fanns de i juletid. De stod lite rakt upp och ner i ganska fula kartonger – inget man tittade 2 ggr på – tyvärr. För muggarna är både snygga och sköna. Att pengarna går till bra ändamål – ja de är ju faktiskt som ett riktigt Kinderägg 🙂 hehehe
  Just muggar finns ingen plats för i mina köksskåp.. .har massor.

 • Camilla skriver:

  Ja, jag har sett dessa både på Maxi och i lilla ica-butik här i hålan..

  Har ngn testat muggarna? Dom är jättefina.. Men dom verkar så tunna. Är rädd att man kommer bränna fingrarna av sej om man har kaffe eller te i dom.. med tanke på att Filippamuggarnas överdel blir brännheta.. Det är det värsta med muggar utan öra >_

 • Elin skriver:

  Jag tittade på muggarna när de var på mitt ica före jul, jag vet inte om de hade fått en dålig sändning, för de var av sånt där sunkit porslin som ser billigt ut, om du fattar hur jag menar, men som sagt, de kanske hade råkat ut för en dålig batch av dem, lit trist på en fin formgivning!

 • M skriver:

  Vad är det för pris på dem då?

 • Frida skriver:

  Vi har två sådan muggar hemma. Min pojkvän dricker alltid kaffe i sin. Jag provade att dricka te i en för ett tag sen. Den blir varm utanpå först men går snart att hålla i. Skönt för frusna fingrar en kall vinterdag som idag. Tror att de kostade 99 kr för två.

 • Frida skriver:

  oj tre var inte meningen internet krånglade

 • Moa skriver:

  då det att få tag på nu också?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.