Annons

Mitt första inredningsfynd i Kina

Döm om min förvåning då det första inredningsfyndet i Kina gjordes från en gatuförsäljare idag, och inte från någon av de små designbutikerna i French Concession som vi hade åkt för att besöka. Efter en stunds letande i den här cykelvagnen fann vi nämligen ett avlångt fat från Baum Brothers Tea leaves Collection som jag lyckades pruta ner till 30 kronor. Det kommer att passa fint mot de pudrigt vita champagnetryfflarna från favoritcaféet Scmäck.

25594-1496
Foto: Baum Brothers

Kategorier:

Kommentarer

 • hannahsthlm skriver:

  åhh..det var ju superfint=)!Vilket fynd!

 • Hedgehog-Sara skriver:

  åh – så himla fint!!!

 • gagga skriver:

  Det skulle jag också ha köpt. Älskar lövmönster, älskar grönt. Du kommer nog att ha övervikt när du lämnar Kina 🙂

 • Hillevi skriver:

  WOW Coolt… Du kommer köpa så mycket att du inte vet hur du ska få hem det sen *ler*

 • Camilla skriver:

  Så fint!! Vilket fynd! 😀

 • jenny skriver:

  vilket kap och så snyggt! 😀

 • Rebecca skriver:

  Kina blir mitt nästa resmål! (Efter göteborg nästa vecka) 😉 Var designbutikerna i French Concession något att ha?

 • Johanna skriver:

  Hoppas du har packat lätt för du kommer Fynda ihjäl dig i detta land!

  vad du än gör ät inte deras glass…den har jag hört är mkt äcklig…

  kram

 • Fancy Desire skriver:

  Oj vad fint, ett riktigt fynd!

 • Camilla skriver:

  Oj vilket fynd! Hoppas du hittar många andra lika fina och billiga prylar.

 • Maza skriver:

  Wow, vilket kap! Grattis.
  Kan inte låta bli att önska att jag också var där. Pysslar ju en hel del med pärlor och stenar och Kina är ju pärlornas Mecka när det gäller sånt. Ser du mkt pärlor?

 • Ida skriver:

  Vilket fint fat och billigt var det ju också.

 • Louise skriver:

  Hej!
  Vilket lyxigt liv du verkar leva! Reser runt samtidigt som du pluggar och har samtidigt tid att leta efter vackra saker och dessutom skiva om dem och tipsa oss andra!
  Jättebra blogg!
  Men jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig med en sak… Sovrummet! Vad ska man göra åt det?
  Tack!

 • Fia skriver:

  Vad fint! Härligt vårigt ni har det! Aaaaavis!

 • Frida skriver:

  Tack för alla fina kommentarer om fatet! Eventuella tips på hur jag bäst får hem det i ett helt stycke emottages tacksamt. Det är ganska stort 🙂 …och omtåligt, förstås.

  Rebecca:
  Oja, det finns massor med små butiker. Ikväll ska vi ut och kika på fler inredningsbutiker, sist hittade vi mest kläder och skor. Utförliga rapporter kommer!

  Johanna:
  Tack för tipset, ska försöka hålla mig från glassen även om man blir rätt sugen på sånt nu när det är såhär varmt och skönt ute 🙂

  Louise:
  Visst är jag lyckligt lottad, men du ska veta att jag också har jobbat väldigt hårt för att få komma hit i vår. Det kanske inte syns via bloggen men alla ansökningshandlingar, formalian med visum, alla telefonsamtal, tjatet på IKEA för att ens få skriva uppsatsen, litteraturstudierna, stipendiehandlingarna och framför allt extraarbetet om helgerna för att kunna finansiera den här resan har också krävt sin beskärda del av min energi den senaste tiden 🙂 Jag är inte alls bortskämd på något sätt, däremot är jag envis som få 😉

  Ska fundera på tips om sovrummet!

 • Karin skriver:

  Angående glassen så måste jag bara flika in att det inte är något fel alls på den. Faktum är att jag har ätit ovanligt smaskig glass just i Kina, och då har jag rest runt i hela landet i tre olika omgångar och smakat av både här och där. Inga magproblem har jag drabbats av heller, för den delen. Den enda glassen du bör undvika är kinesisk pinnglass, dvs den med bilder av gröna/svarta/röda bönor på omslaget. Bilderna ljuger inte om innehållet om man säger så – men så är också traditionella kinesiska sötsaker gjorda av just såna ingredienser. Annars är det fritt fram! Jag måste också rekommendera att du köper på dig ett stort förråd av torkade och kryddade plommon, för det är fantastiskt gott att ha i fickan när energin tryter. Finns i varenda kiosk och är mycket nyttigare än godis.

  Hoppas du hinner njuta mycket av tiden där, för Kina är fantastiskt och man behöver inte vara ett dugg orolig som utlänning i landet. Kriminalitet riktad mot turister existerar i princip inte.

 • Terése skriver:

  Åh, så fint! Det fatet skulle passa perfekt hemma hos mig! 🙂

 • Bragemarianne skriver:

  Brilliant site. Cheers.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.