Annons

Tips på enkla servettringar

Matbloggaren Anne bad mig om råd tidigare idag, hon ville ha tips på "enkla men pyssliga" servettringar till en middag. Dedikerad Husmus som jag är tog jag mig an uppgiften med glädje. Här bjuder jag på tre mycket lätta tips som alla kan klara av. Från halvavancerat till superlätt. Färg och form kan varieras med valet av grundmaterial beroende på valt tema och planerad mat. Jag hoppas att det kan hjälpa lite:

25594-1103
1) Halvavancerad
– Ofärgat snöre (finns på ex. Claes Ohlsson, IKEA, Åhléns, Ica, Coop eller i pappershandeln)
– En bukett tulpaner (finns på ex. Buketten, ICA Maxi för 29-49 kronor buketten)

Vira snöret runt servetten ochstick ned en avklippt tulpan. Ställ en skål med vatten på bordet dit gästerna kan lägga blommorna när de börjat äta, då har du fixat blickfånget också. Klart!

25594-1099
2) Enkel
– Valfritt vackert sidenband, glitterband, tygband eller liknande. Baksidan kan fästas med en enkel raksöm, tråckling för hand, tyglim eller säkerhetsnål. Välj gärna det bredare alternativet av sidenbanden.

Måtta och klipp av en lagom längd på sidenbandet, linda i en cirkel runt servetten och fäst med valfritt alternativ av ovanstående förslag (nål, lim eller söm). Klart!

25594-1104
3) Superlätt
– Vanligt skrivarpapper eller kartong i två valfri färger (finns på Ica, Coop, Åhléns eller valfri bokhandel)
– Stans från Ordning och Reda eller Fiskars alterbativt en vanlig enkel hålslagare.
– Papperslim

Klipp ut en lagom lång och bred bit av papper eller kartong, limma fast konfetti från stansat papper eller töm hålslagaren på kontoret och limma fast de små runda cirklarna i ett roligt mönster. Klart!

Foton och idé: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • Anita skriver:

  Mmmm, vad fiffig du är! Så enkelt, men ändå så fint.

 • Anne skriver:

  Du är sannerligen en ängel, lilla Husmus 🙂 Och jag som faktiskt har köpt breda band.. perfekt. Du får väl säga till om du behöver recept-tips istället 😉

 • Sandra skriver:

  Jättefint!

 • Sanna skriver:

  Hjälp mig snälla rara Husmus!
  Gifter oss här under året och skulle jättegärna ha din hjälp med olika ideér på dukning, inbjudningskort etc. Jag är hyfsat händig och tycker det är roligt att pyssla men har JÄTTEDÅLIGT med egna ideér.

  //bruden

 • Lisa skriver:

  Jag är som nöjd med att Buketten finns med på ett hörn då och då;)

 • Husmusen skriver:

  Tack allihopa, Anne I’ll get back to you on that one. Ska ha middag med min syster och hennes pojkvän i slutet av januari och behöver tips på något riktigt lättlagat men fancy 😉
  Har ju tid på mi att träna tills dess.

  Sanna:
  Jag ska fundera ut några tips och skriva en post om det 🙂 Absolut.

 • Nilla skriver:

  Vad fint du har gjort!
  Jag minns inlägget om när du köpte på dig mängder av siden-presentband för att ta med hem till Sverige. och inlägget om att du köpt en punch/stans med. Kul när man kan hitta så många användningsområden.

  Det där med vackra dukningar är dock väldigt lågprioriterat hemma hos oss (småbarnsföräldrar)…

 • Y skriver:

  Tack för tipset med tulpanerna! Blev jättefint på min 30-årsfest! Tack tack!

 • Haakonalida skriver:

  Very nice site. Will sure visit again.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.