Annons

Nu kan du måla Falu-grönt

Den klassiskt svenska faluröda slamfärgen finns nu i en helt ny färgskala och mannen bakom Falu rödfärgs nya gröna kulör är en svensk återförsäljare bosatt i – Chile! För ett år sedan skickade Patricio Asenjo ett brev till Falu rödfärg och berättade om en nyupptäckt kulörblandning bestående av tre delar Falu Ocra och en del Falu svart. Den kallades Verde Musgo som betyder mossgrön på spanska. Falu Verde blev familjenamnet på sammanslagningen av vårt svenska kulturarv och en sydamerikansk färghandlares experimentlusta. 13 liter kostar ca 720 kr. Via inredningstidningen Alltihemmet.

25594-1118
Foto: Alltihemmet

Kategorier:

Kommentarer

 • Maian skriver:

  Tror Ernst använde den där gröna färgen i somras på Sommartorpet, snygg som attan är den!

 • Marmelad skriver:

  Slamfärg kan man göra i massor av olika kulörer, det är bara att börja koka själv ;-). Eller så kan man titta hos http://www.gysinge.nu, de har färdigblandade slamfärger i flera kulörer som också går att blanda inbördes om man vill!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.