Annons

Rolig julklapp till hunden

Mina föräldrars hund ska få hemmagjorda hundkex i jul. Jag testade att baka dem igårkväll efter ett recept från en hundtidning och även om det tog sin tid var det en rolig grej att göra. Här är några foton på vad jag ska överraska henne med när vi kommer dit på julafton. Hundsnacks á la Husmusen.

25594-1023
25594-1022
Foto: Privat – Husmusen

På den här sidan hittar du liknande recept (som jag dock modifierade något eftersom vovven i fråga inte gillar ärtor eller majs). Om det inte faller dig i smaken finns det fler varianter. Vill du göra kex till en katt har BoomKatz bra recept på tonfisksnacks. Hinken köpte jag på Buketten för 39 kronor. För att skära ut kexen använde jag en särskild cookiecutter med formen av ett hundben.

Kategorier:

Kommentarer

 • Natalie skriver:

  Vilken smart idé att ge bort just hemmagjorda hundkex istället för köpta. Blir ju lite mer personligt och igenomtänkt på det viset.

  Jag har själv bakat hundkex till mina hundar en gång med smak av leverpastej. Både jag och hundarna blev nöjda över resultatet 😀

  https://www.zoonen.com/res/user/180577/galleri/482222/hundkex_orig_SE.jpg

 • Anne-Maj skriver:

  Oj, oj det är en av skälen jag tittar in här. Jag får massa tips och inspiration! Tack att husmusen finns till!

 • Elenore skriver:

  Åh va snäll du är som bakar egna kex till vovven. Jag har faktikst oxå tänkt göra det men det får vänta tills efter jul tror jag…

 • Helena skriver:

  Gulligt. 🙂 Apropå något helt annat: Du minns stekformshjärtarna från Hemtrevligt du tipsade om? Jag ville ju ha såna, men nöjde mig med en vanlig pepparkaksform för 25 kr i stället för att punga ut med nästan 200 kr för varan inkl. porto. Det gick bra att steka pannkakor på det sättet: https://foto.dagar.se/helena/051219.htm

 • Camilla skriver:

  Åh vad fint, och vilken kanonidé! Trots att Ebbot är en tonårig, löptiksjagande terrier är han värd något sånt fint! 😉

 • Husmusen skriver:

  Åh Helena, det kanske funkar med ägg också? Måste testa!

 • Linda skriver:

  Vilken gullig present till vovven! Men han/hon får väl inte hela hinken på en gång 😉

 • Hanna skriver:

  Vilka fina kex!

 • Lovisa skriver:

  Detta är så kul =) Måste prova kattkakorna!

 • Madde skriver:

  Hej!
  försökte hitta recepten du sa fanns till katter,med tonfisk,, men hittade inte de,, snälla,maila mig om nån har recept på kattgodis man kan göra själv =) kikar kanske inte här igen,så skriv gärna till min gmail =)
  [email protected]
  tack på förhand!!!

 • Sandra skriver:

  Hej!!
  Det fanns jätte fina recept=) Kan du va snäll o göra mer recept med mat kanske. För min hund är inte så jätte förtjust i hundben.
  Tack på¨förhand. Är bara ett barn så du vet.

 • Jimcarmen skriver:

  Thanks for the info!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.