Annons

Bestick från Georg Jensen

Min syster fick Georg Jensens serie Vivianna i julklapp och efter att ha hållit i dem känns mina egna bestick väldigt slätstrukna. Danska Georg Jensens senaste kollektion ligger fint i handen och är sådär lyxigt tunga och rejäla. Tyvärr är de sådär lyxigt dyra och exklusiva också, men man kan ju alltid ha dem som samlingsobjekt och önska sig ähum… sisådär en gaffel per år, eller något i den stilen. Om ni får chansen någon gång och springer på en butik som säljer de här rostfria guldkornen, tveka inte – be att få provhålla dem. Ni kommer förstå vad jag menar direkt.

25594-1069
Foto: Georg Jensen

Kategorier:

Kommentarer

 • mamselamsen skriver:

  Är det ute med silver? Själv kör jag med Rosenholm… den tycker jag är skitsnygg.

 • Husmusen skriver:

  Absolut inte – silver är väl en klassiker inte sant?

 • Camilla skriver:

  Bo Bonfils och New York är nog mina favoriter.. Men det hänger nog mest på skedarna.. New York serien hade varit min absoluta favorit om det hade varit Bo Bonfils-sked med istället 😉 Den är inte så rund i formen som New York-skeden

 • ninni skriver:

  Jag är numera sedan några år tillbaka ägare till besticken New York – kompisarna hade skramlat till en startuppsättning med två av varje (kniv/gaffel/matsked) när jag fyllde år, och sen har jag fyllt på efterhand. Helt underbara att äta med!

  Vivianna kan jag faktiskt rekommendera som barnbestick. Jag köpte de små barn-/dessertbesticken (också kniv/gaffel/sked) till min gudson som doppresent. Kniven är väldigt enkel för ett barn som skall lära sig använda kniv för första gången. Och det är ju kul att han sedan kan få stora vuxenbestick om han så vill i framtiden.

 • ninni skriver:

  Ett tillägg till föregående inlägg: naturligtvis är det inte ute med silver, men själv har jag inte tålamod att hålla på och putsa och fixa. Jag vill ha enkla men snygga finbestick som jag kan slänga ner i diskmaskinen och använda varje dag. Jag håller mig inte med en finservis och finbestick, utan kör samma servis och bestick till vardags och till fest. Och jag dricker gärna julmust eller isvatten en vanlig måndag ur mina Orrefors-glas, jag vill ha guldkant på tillvaron även i vardagen.

  ”Vackrare vardagsvara” hette det väl en gång i tiden?

 • ninni skriver:

  Oj oj oj – jag ser till min förvåning och förskräckelse att url:en i mina två föregående inlägg är helt uppåt väggarna fel. Nicklas Daag har ingenting med mina inlägg att göra, det är bara länken till en sida jag var inne och tittade på tidigare idag. Korrekt url är https://mittlivsomkund.blogspot.com/.

  Snälla Husmusen, finns det något sätt att korrigera detta i efterhand?

 • mamselamsen skriver:

  Jajamen! ”Vackrare vardag” är ett underbart uttryck. Vi dricker alltid ur glas med ben.

 • Åsa skriver:

  Ja, vackrare vardag är helt klart att föredra före finbestick i silver och finservis som nästan aldrig används.
  Själv har jag haft Bo Bonfils i snart 12 år och tröttnar aldrig på dem. Men nu finns de både matta och blanka, och matt hade jag valt idag, men så är det… Håller med, de ska kännas i handen, tala om att ligga rätt i handen!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.