Annons

Sjuan i ny tappning

1955 designade den kända danska formgivaren och arkitekten Arne Jacobsen sin stol Sjuan som nu är en global designikon.  I är är det 50 år sedan stolen lanserades, och det jubiléet föranledde Danmarks Aids Foundation att utmana Fritz Hansen till att ta fram nya varianter av stolen och tolka designen som om den vore tillverkad under 2000-talet. En utmaning som resulterat i inte mindre än 13 nytappningar av Sjuan som stått på utställning vid Illums Bolighus i Köpenhamn. Nu i november lämnar stolarna Danmark och beger sig ut på turné. Första stoppet är London sedan åker de vidare på utställningar i Milano, New York och Tokyo innan de auktioneras ut våren 2006. Alla inkomster kommer att gå till danmarks Aids-kampanj.

sjuan i ny tappning
Foto: Sjuan Illums Bolighus

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Vilka fräschingar! Bra att de säljs för välgörande ändamål. 🙂 Har du tips på roliga pyssel och inredningssidor? Efterlyser ett inlägg om surftips. 🙂

 • My skriver:

  Ah! Bra idé. Jag ska genast fila på ett sådant.

 • Camilla skriver:

  Kul ideér 🙂

 • AnnicaB skriver:

  Fräscht minst sagt! Jag är en äkta Sjuanfreak så den utställningen skulle jag vilja se. Lite annorlunda än våra svartlaserade hemma 🙂

 • Mia skriver:

  Vilka snygga stolar de gjort. Jag måste säga att jag är imponerad hur du hittar allting. Xtra rolig läsning när man inte är på hemmaplan i skandinavian.

 • cecilia skriver:

  Jag gillar sjuan, men Myran ännu mer. Synd bara att den alltid hittas i alla ”ängsliga” heminredningsreporgage. Kul idé att modernisera den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.