Annons

LED leder armaturtrenden

På flera designmässor i höst har LED (som står för "Light Emitting Diodes") funnits med som en klart lysande trend i olika badrums- och kökssammanhang. En rejäl kontrast till de annars så naturliga och miljöinspirerade formerna som visats upp den senaste tiden. LED är en belysningsteknik med lysdioder som har oerhört lång brinntid, kräver lite ström och som kan användas både inom- och utomhus. Tidigare har de varit vanliga som infällda belysningar i golv och tak samt ute trädgårdar men nu har formgivarna även börjat använda dem som tillsatser i kranar för både kök och badrum. Ja, till och med för att belysa badkar, handfat och handtag (se tidigare inlägg om Brighthandles).

25594-65725594-65825594-656
Foto: WET Design

Vill du kika på ett riktigt exempel, ett helt badrum inrett med LED, så kan du åka till Hotel Knaust i Sundsvall. Just nu vet jag inte vilka svenska butiker som har tagit in LED-kranar och upplysta badkar i sina sortiment ännu men badrumsarmaturer med LED-teknik säljs bland annat hos Cardi i Umeå och Stockholm.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jonas skriver:

  Det här är ju fullständigt underbart. Jag bara måste ha en sådan kran. Tack för ett superbra tips!

 • Annika skriver:

  Hos Lundell Zetterberg i Shlm kanman hitta dörrhandtag med LEDbelysning.

 • My skriver:

  Handtagen finns även på PID och Inreda, kranarna och badrumsarmaturerna däremot är lite knepigare at få tag på i Sverige.

 • Jan Björnberg skriver:

  Nu finns det en leverantör för denna fantastiska köksarmatur i Sverige Botan Filter Tec
  http://www.byggfaktadocu.se/10/category/13/05/59/category_10.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.