Annons

IQlight

IQlight är en världsberömd svensk lampa formgiven av designern Holger Ström. Trots att den är baserad på en enda modul kan den formas till 21 olika varianter beroende på hur man väljer att montera bitarna. Ett paket IQlight innehåller 30 moduler och finns att köpa från internetbutiken Designonline för 775 kr (gratis frakt). Kolla in deras sida för att se vilka alla olika figurer och modeller man kan skapa med IQlight .

25594-75325594-752
Foto: Designonline

Kategorier:

Kommentarer

 • Holger Ström skriver:

  Jag skulle bra gärna vilja vara svensk, men jag är dansk, til og med stammer min familie fra Norge.
  Lampen IQlight har jeg tegnet i 1972, da jeg arbejdede i Kilkenny Design Workshops i Irland (1970-1976). Kilkenny Design Workshops eksisterede fra 1964 til 1988, og var vistnok de første statsstøttede design værksteder. Hvis nogen er interesserede i KDW, vil jeg gerne fortælle mere. IQlight’s geometri er baseret på afledninger af Archimedes’ halvregulære polyedre (den rhombiske triacontaeder)(the rhombic triacontahedron).
  Hälsningar från / hilsen fra / greetings from
  Holger Strøm

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.