Annons

Inred med dina favoritböcker

1. Böcker visar din personlighet och skapar en känsla av hemtrevnad. Låt en liten trave väl valda böcker ligga framme på vardagsrumsbordet, på köksbänken eller på sängbordet. Välj gärna böcker med vackra omslag, i olika storlekar och om varierande ämnen.

2. Istället för att bara proppa bokhyllan full, behandla dina böcker som konst. Lämna utrymme mellan några böcker. Gör som bokhandlarna för att dra ögat till hyllan, lägg några travar vertikalt låt andra stå horisontalt. Ställ in saker du tycker om mellan böckerna. Vackert glas, växter, keramik eller inramade foton.

3. Glöm inte bort att du kan använda böcker även för att inreda barnrum. Ställ fram dem så att de är lätta att komma åt, placera favoritböckerna på en sk. boklist. Använd ord och favoritcitat för att dekorera väggarna antingen genom att måla dem permanent på tapeten eller genom att fästa lösa bokstäver från ex. IKEA, järnaffären eller liknande ovanför sängen eller skrivbordet.

4. Köp vackra gamla böcker från antikvariat eller loppmarknader.

5. Lägg in en rolig och lättläst bok på en hylla inne i badrummet, häng en bok I ett vackert sidensnöre på en krok nära toaletten eller lägg en trave vackra fotoböcker vid badkaret.

6. Placera ut inredningsdetaljer som blickfång i hyllan. Tänk i tema och visuella trianglar. Tre liknande saker, en i varje udd.

 

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda V skriver:

  1. Vilken bok har du helst framme?

  2. Vilken av dina böcker tycker du mest om?

  3. Vilken bok skulle du helst vilja ha?

  🙂

 • insolens skriver:

  Om du ger mig en bokhylla stor nog att rymma alla mina böcker, trots att jag fyller den med en massa annat, så lovar jag att behandla alla mina böcker som konst. 😉 Bra idé dock, för en bokmalin som jag.

 • My skriver:

  Kul idé! Jag börjar. Hoppas fler svarar.

  1.) Läckra kokböcker med snygga bilder. Funkar både som aptitretare och blickfång. I vardagsrummet har jag Fogias rumsbord ”Bas 1” och under den stora glasytan har jag lagt flera olika inrednings- och designböcker men även en helt annan favorit ”50 år med Svensk Reklam” – den har förmodligen jordens snyggaste bokomslag. Jag gillar verkligen designen på framsidan.

  2.) Utseendemässigt är det nog ovanstående bok. Skönlitterärt? Wow, dont even get me started 😉 Jag har så många favoriter.

  3.) Hela inredningshyllan på Chapters tack 😉 Men just nu önskar jag mig Martha Stewarts ”Decorating for the Holidays”

 • Melinda skriver:

  1. Mina fotoalbum. Jag skulle gärna ha fler ”riktiga” fotoböcker också.

  2. Jag vägrar favorisera någon!

  3. Alla fotoböcker som finns! Äsch, jag vill ha alla böcker över huvud taget.

 • Camilla skriver:

  1. De flesta böckerna står i bokhyllan. Men inredningstidningar har jag liggandes framme.. typ överallt. Man måste ju alltid ha en nära till hands 😉 Men om jag skulle lägga fram en bok så skulle det nog bli Terence Conran- Litet utrymme mycket plats.

  2. Hmm.. jag vet inte.. men mina inredningsböcker är ju stora favoriter 😀

  3. Ganska så många..

 • AnnicaB skriver:

  Min make är skittrött på min ordning i bokhyllan. Eftersom vårt hus inte är så stort är den enda naturliga stället för bokhyllan vårt matrum. Jag tycker att det är ”oroligt” och grilligt med alla olika färger som bokryggarna har. Å andra sidan är jag en bokmal och bokköpare av stora mått.

  Jag kör feng-shui i bokhyllan 🙂 Böckerna är sorterade i färgordning… Vita ryggar ihop, svarta ihop från vintrött till rosa ihop osv osv, faktum är att det ger inte alls ett lika oroligt uttryck.

  Enda grejen ur feng-shuifilosofin jag nappat på – men den överger jag inte 🙂

 • AnnicaB skriver:

  PS – att maken är sur beror på att han aldrig har en susning om vilken färg en viss bok har. Han vill kunna leta på författare i bokstavsordning eller lika ”mossigt” sorteringssystem 🙂

 • Olga skriver:

  1. ”Din Trädgård” av Karin Berglund, fast det är mitt i vintern :)!
  2. ”Din Trädgård” ligger bra till, men just nu står den metafysiska ”The Disappearence of the Universe” extremt högt i kurs.
  3. ”Att göra en hemsida”, men den går inte att få tag på just nu.

 • Boella skriver:

  Your website is extremely interesting

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.