Annons

Högst upp på önskelistan

Den traditionella Marimekko-skålen från Iittala står höst upp på min önskelista i jul. Den kanske är lite kitschig och det är möjligt att det inte passar in rakt  av därhemma, men skålen har ett högt affektionsvärde för mig. Den påminner om barndomens fredags- och lördagsmys framför TV’n med familjen och jag kan fortfarande komma ihåg ljudet från smågodiset som ramlade ner i skålen när mamma gjorde i ordning TV-brickan. Den funkar både till godis, som serveringsskål på bordet eller bara som dekoration. Frågan är bara, vilken färg är snyggast? Vad tycker ni?

25594-814
Foto: Marimekko

Kategorier:

Kommentarer

 • JoacimW skriver:

  De två i övre vänstra hörnet, aubergine eller turkos? Hade jag valt…

 • Elin skriver:

  Du har inte med den röda på bilden!? Jag skulle välja den färgen o använda den under jul-o adventstiden. Men jag skulle nöja mig med den tiden på året, du kanske vill använda den alltid? Den röda är, såvälsom Ittala-lyktorna.. dyrare.. Fin sida!

 • Melinda skriver:

  Den röda såklart! Rött glas regerar.

 • Stella skriver:

  Hehe, ja man kan äta hur mycket som helst… Du har öga för finsk design ser jag, härligt 🙂

 • Lisa skriver:

  Jag tycker att man måste ha två stycken och servera olika sorters karameller ur. Jag älskar dem också av samma skäl som du. Larameller smakar godare och mer förbjudet när de äts ur en skål som påminner om tiden när godis var något åtråvärt och efterlängtat.

 • Camilla skriver:

  Jag hade valt den ofärgade. Den passar in överallt till alla dukningar och i alla rum 🙂

 • mammaX skriver:

  Jag har en lite äldre marimekko skål som är sjuttiotals brun och den rockar!!

 • My skriver:

  Jag köpte en i frostat glas till min syster förra året, den är precis som den ofärgade som Camilla rekommenderar rätt neutral – men jag gillar de färgade också. Vi hade en grön när jag var liten, och även om grönt kanske är att ta det lite väl långt mot 70 så gillar jag starka färger. Lila, brun, turkos eller enkelt vit? Gooosh – beslutsångest är ordet. Och jag ska ju inte ens köpa den, bara önska mig i julklapp. Suck, jag är ambivalens personifierad just nu 😀

 • Sofia skriver:

  Jag har den turkosblåa och den är jättesnygg när ljuset faller på. Kul att du gillar Finlands stora designutbud. Go Finland! 🙂 /S

 • Anne-Maj skriver:

  Vad kostar en sån?

  Nu börjar jag fundera var jag sett skål när jag var liten.. vet jag vem det är! Min mammas faster, nu är hon död.. sorry…

 • My skriver:

  Designonline.se har ett specialerbjudande på skålen nu i november, där kostar den 199 kronor – annars ligger den runt 250 kronor i butik.

 • Kojja skriver:

  Jag gillar den turkosa.

 • fenix skriver:

  Jag är väldigt svag för mörkblått glas men den ljusgula var härlig!

  Och så får jag flashbacks från galet kitschiga Madonna Inn, som hade glas i restaurangen som påminner väldigt mycket om de där skålarna. Det tänker jag varje gång jag ser dem. 🙂

 • rödluvan skriver:

  oh my..i våras var jag på den iittalafabrik som tillverkar dessa skålar. det var väldigt många skålar =)liknar godisskål som man hittar hos mormor eller nåt.

 • rödluvan skriver:

  fast de skålarna var rosa!

 • My skriver:

  Ja, dessa skålar finns i massor med läckra färger – rosa säger du? Huh det gör det ju ännu svårare att välja 😉

 • Linda skriver:

  De två första färgerna (lila och turkos) är finast.

 • Anna skriver:

  Den genomskinliga e helt klart finast

 • Sacksack skriver:

  Hej. Oj. Helt omöjligt att välja färg. Alla är såå fina. Varför inte bara önska dig skålen, och sen blir det en överraskning vilken färg det blir…

 • Tess skriver:

  Alla är verkligen jättefina men måste man välja så väljer jag den abergine färgade.. men den genomskinliga är riktigt fin den med å den turkosa å den mörkblåa… hmmm

 • Linda skriver:

  Dom är lovely. Har en brun, en buteljgrön och en ljusblå. Fler ska det bli, tänk vad häftigt att servera efterrätt i olika såna. Om man köper en då och då blir det ju inte så kostsamt 🙂

 • bette skriver:

  själv är jag finländsk och jag klarar inte av att se dem! det verkar ju krylla av dem överallt nuförtiden. men kul att ni där på andra sidan tycker om finsk design! 😀

 • Julia skriver:

  Den genomskinliga är absolut vackrast, tycker jag! Men smaken är som baken. Läste att det fanns rosa också, den är säkert också fin!

 • Johan skriver:

  Min favorit är helt klart den RÖDA (som inte finns med på bilden, och som är dyrare än de andra för att det använder något slags trevlig röd som kostar mer…). Köpte några stycken senast jag hade anledning att åka Finlandsbåt, mkt billigare där.

 • Maian skriver:

  Den glasklara skålen är snyggast – låt godiset stå för färgen!

 • Felixlina skriver:

  Great work,webmaster,nice design!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.