Annons

Adventsstjärnor med ursprung från H&M

Visste du att adventsstjärnorna blev populära i Sverige redan under 1930-talet? Då tillverkades de för hand av pappers- och missionsbokhandlare i Herrnhut, Tyskland men blev väldigt dyra i inköp för oss svenskar på grund av exportkostnaderna så Björn Wennberg och Erling Persson (även grundare av klädföretaget H&M) startade en billigare massproduktion 1941. Den klassiska, sjuuddiga stjärnan i orangefärgat papper är alltså deras skapelse. De var ensamma om tillverkningen långt in på 1950-talet då pappersmodellen fick konkurrens av varianter tillverkade i träspån, halm, näver och metall. Idag är valmöjligheten enorm. 
Dessa nygamla pappersstjärnor vars mönster har inspirerats av Marocko kommer från Inreda.

25594-75425594-756
Foto: Inreda

Kategorier:

Kommentarer

  • Mia skriver:

    Vilken rolig information, hade inte en aning om det där!

  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *