Annons

Adventsstjärnor med ursprung från H&M

Visste du att adventsstjärnorna blev populära i Sverige redan under 1930-talet? Då tillverkades de för hand av pappers- och missionsbokhandlare i Herrnhut, Tyskland men blev väldigt dyra i inköp för oss svenskar på grund av exportkostnaderna så Björn Wennberg och Erling Persson (även grundare av klädföretaget H&M) startade en billigare massproduktion 1941. Den klassiska, sjuuddiga stjärnan i orangefärgat papper är alltså deras skapelse. De var ensamma om tillverkningen långt in på 1950-talet då pappersmodellen fick konkurrens av varianter tillverkade i träspån, halm, näver och metall. Idag är valmöjligheten enorm. 
Dessa nygamla pappersstjärnor vars mönster har inspirerats av Marocko kommer från Inreda.

25594-75425594-756
Foto: Inreda

Kategorier:

Kommentarer

  • Mia skriver:

    Vilken rolig information, hade inte en aning om det där!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.