Annons

Ordning och reda i garderoben

10 tips för att organisera din garderob
1) Börja med att tömma ut innehållet i den eller de garderober du ska organisera.
2) Lägg dina kläder på sängen eller ett stort bord där du har överblick.
3) Torka ur garderoben med varmt vatten, såpa och en ren trasa, både på insidan och utsidan.
4) Gå tillbaka till dina kläder, sortera dem och var kritisk. Vilka kläder använder du ofta? Vilka kläder skulle kunna läggas undan eller vinterförvaras i en kartong på förrådet till nästa sommar? Finns det något du kan ge till Myrorna? Finns det något du kan sälja på blocket.se?
5) Tvätta de kläder som inte är rena eller nytvättade.
6) Stryk de skjortor och byxor som är skrynkliga.
7) Laga eventuella hål, sy fast alla knappar som sitter löst och släng sådant som inte går att använda.
Obs! Var inte sentimental.
8) Dela sedan garderoben i tre zoner, om du har fler än en kan du separera dem sinsemellan enligt devisen: en för ytterplagg och varma tröjor, en för byxor och jeans samt en för tröjor och t-shirts.
9) Gruppera sedan kläderna inom varje ?zon? efter färg. Har du svårt för det, sortera efter dess nyans. Mörka kläder på en sida, ljusa på en annan.
10) Köp doftpåsar och placera på en av hyllorna. Det finns alltifrån billiga i papper för ca 50 kronor till doftkrus eller tygvarianter som kostar lite mer.
Extratips för att utnyttja garderoben mer effektivt
1) Köp en spegelvägg eller en mindre spegel (ex. IKEA Enger 39 kronor eller Lots 69 kr/4 delar) och sätt upp den med självhäftande kuddar på insidan av garderobsdörren för ett luftigare intryck.
2) Köp speciella galgar för byxor för att spara plats i små utrymmen (ex IKEA Brallis 39 kr) som rymmer fem par på en galge.
3) Köp en hängare till dörren, (ex. IKEA Grundtal, 69 kr) för att utnyttja alla delar av garderoben maximalt.
4) Köp lådor och kartonger för allt löst du behöver förvara på hyllorna (sockar, underkläder, smycken, bälten osv.) märk dem med bilder på utsidan så blir det lättare att hitta och mer organiserat.
5) Köp en sats med självhäftande krokar att fästa på insidan av dörren, eller en lång hängare (ex. IKEA Gorm, 29 kr), för halsband och armband.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  hej!

  gud vad lycklig jag blev när jag läste din kommentar, hoho! jag är rätt ny på blogg.se och har fortfarande inte riktigt börjat skriva seriöst. jeanstjejerna var nog det första, och det om handväskorna. tack för berömmet, det värmde otroligt. ska kika in din blogg nu 🙂

  /a

 • My skriver:

  Vad kul! Hoppas du gillar min blogg 🙂

 • Linnea skriver:

  tänk vad många garderober man måste ha om det ska se så luftigt ut… 4 plagg per stång.
  Hmm, försöker organisera min lite då och då, men har nog förmycket kläder är jag rädd. Skulle snarare behöva 20 kvm dressingroom =) men det är ändå nyttigt att försöka då och då.

 • Dominicstina skriver:

  I LOVE THIS VERY PAGE PLEASE KEEP UP THE GOOD AND WONDERFUL JOB.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.