En bubblig julfest för Göteborgsbloggarna

Igår arrangerade jag en julfest på mitt kontor i Victoriapassagen, för inrednings- och livsstilsbloggarna som bor i Göteborg. Uppslutningen var fantastisk och Sodastream lånade ut en bartender som bjöd oss på drinkar och visade upp deras nya kolsyremaskin Source. Här är några bilder från minglet.
Runt jul är den lilla gränden Victoriapassagen kanske som allra vackrast. Hela huset glittrar av all belysning och kvällen till ära hade vi tänt upp några extra marschaller för att leda gästerna rätt. Det bjöds på bubbliga drinkar, ett stort buffébord av hembakt julgodis (jag bad alla inbjudna bloggare ta med sig sitt favoritjulgodis och så bytte vi recept sinsemellan) och så hade vi en utlottning av en ny Sodastream och en fin tavla gjord av Göteborgsbloggaren och konstnären Linda Vagnelind.
Stort tack till alla bloggare som kom. Bor du i Göteborg och blev utan inbjudan, kontakta mig så ska jag se till att du får hänga på nästa gång vi träffas och hittar på något kul! Här är en länklista till gårdagens gäster: Avenymamma, Anna och Mia från Bloggkommentatorerna, Blackbird, By Emma, Bodil, Calinas, Designbird, Frilansfrida Guts to Communicate, Sandra och Sandra från Göteborgsbloggarna, Hannas Inspo, Hemtrender, Kråks stuga, Linda Vagnelind, Nancy and I, Svenska Blomsterbloggar, Sarah Widman, Ida från Alvhem Har jag missat någon länk, lägg en kommentar så skriver jag in er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Stämningsfullt

Å vad trevligt! :)
Såg ut att vara en himla massa gott att mumsa på (såg även på instagram).
Kram Vanja.

2012-12-12 @ 18:37:10
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Hildur - fixaodona.se

Snygga foton! Synd att jag inte kunde vara med, verkar ha varit ett underbart gäng på plats igår.

2012-12-12 @ 19:21:37
URL: http://www.fixaodona.se
Postat av: Emma - By Emma

Så fina bilderna blev!! Och vilken trevlig kväll!

Kram!

2012-12-12 @ 19:41:24
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Emma Johansson

Åh, ordnas det några liknande träffar för oss i Stockholm?!

2012-12-12 @ 19:52:16
URL: http://whatdecoratesmyday.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Vad härligt ni såg ut att ha det. Jag fick en idé också, som jag ska spara i min festmapp, nämligen den med vimplar på påsarna. Kul! Tack för den. :)

2012-12-12 @ 20:28:00
URL: http://whitemaskgirl.wordpress.com
Postat av: Terese werkelin

Hej från träningsbloggen!!
Sugen på att komma igång med träningen?!
Få lite tips inför det nya året eller att ta sig igenom snön inför vintern?
Kika in på min blogg så ska jag hjälpa dig nå dina mål till tusen procent!!
Hoppas du får en underbar kväll!

Kram från träningsbloggen!

2012-12-12 @ 20:38:56
URL: http://teresewerkelin.blogg.se
Postat av: Inredningshjälpen

Men åh så härligt mysigt det där såg ut!
Vilken fest ni ställde till med!

Kram Inredningshjälpen/A

2012-12-12 @ 20:45:15
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Fotograf Jenny Gunnarson - Tankar, foton & Musik

Fina Drinkar! :D

Nu kan du se mitt år i bilder på bloggen! :)

2012-12-12 @ 20:57:29
URL: http://penajs.spotlife.se
Postat av: Anna

Ser väldigt fint och trevligt ut :)

2012-12-12 @ 21:11:46
Postat av: Anna-Maria

Tack så mycket för igår! Det var jättemysigt.

2012-12-12 @ 21:36:59
URL: http://bloggkommentatorerna.se
Postat av: Mirella .

mysigt.

2012-12-12 @ 21:42:06
URL: http://mirellas.se/
Postat av: Hannasinspo

Tusen tack för igår Frida. Hemskt trevligt och fint initiativ!

2012-12-12 @ 22:08:37
URL: http://hannasinspo.com
Postat av: A.

Vilka fina bilder! Drinkarna ser goda ut också. Gjorde bartendern dem i Sodastreamern eller blandade han till dem med tillsatser och bubbelvatten "efteråt"? Nyfiken på hur han gick tillväga.

2012-12-12 @ 22:57:28
URL: http://www.flowersandthecity.blogg.se
Postat av: Anonym

Wow vilket party!! Varför ordnas det inte på andra orter?

2012-12-12 @ 23:03:07
URL: http://www.styleroom.se/blogs/
Postat av: lisasvilja

Det såg ut att vara en riktigt trevlig fest!

2012-12-12 @ 23:41:43
URL: http://lisasvilja.wordpress.com
Postat av: Calinas

Tack åter igen, Frida. Älskar bilderna, du är flink med din nya 5D! :)

2012-12-13 @ 07:20:32
URL: http://calinas.se
Postat av: Harald

Hej, Du som jobbar så mycket för Sodastream, hur ser du på att de tillverkas på av Israel ockuperad mark i den illegala bosättningen Mishor Adumin?

Mvh Harald.

2012-12-13 @ 08:34:44
Postat av: Sarah

Hej Frida,

Jag har aldrig kommenterat på din blogg, men känner att jag verkligen nu måste göra det. Jag ser att du har Sodastream som en av dina annonsörer och att du gång på gång (nästan pinsamt överdrivet) länkar de.

Min fråga är: hur har du hjärta nog att ge utrymme till ett företag som stödjer Israel och dess slaktande av palestinier och ett företag som tillverkas på ockuperad mark (israel slaktar barn och kvinnor, just för att de är framtiden och Israels mål är att förinta det palestinska folket). Du som dessutom väntar barn och är blivande mamma - israel döda 11 månades bebisar medvetet. Jag skäms över dig och hoppas att något riktigt illa händer ditt barn - det kommer dock onekligen göra så som du helt utan känsla för det rätta ger sodastream utrymme. Må den allsmäktige straffa dig ordentligt och ditt hjärtalösa arbete.

2012-12-13 @ 11:05:36
URL: http://Delshad.se
Postat av: Frida

Sarah och Harald: Ja, Sodastream är en av mina annonsörer i höst och jag har genomfört två tydligt sponsormärkta aktiviteter tillsammans med dem - men det betyder inte att jag har tagit ställning till deras påstådda produktion i Israel. Att Sodastream har anlitat mig för en föreläsning och att de har sponsrat en fest har heller inte kunnat undgå någon läsare av dessa två inlägg (det har inte varit fråga om smygreklam på något sätt) och texten har på intet sätt varit vilseledande mot dig som läsare. Tvärtom har vi haft ett väldigt öppet och ärligt samarbete till skillnad från hur vissa andra bloggare sköter liknande uppdrag med andra företag.

Sarah: Det är otäckt att du önskar mitt ofödda barn "något riktigt illa" för att jag låter Sodastream annonsera på min blogg. Jag har svårt att ta dig på allvar och bemöta dina argument när du håller diskussionen på en så låg nivå, även om ämnet i sig givetvis låter upprörande. Det du skriver om är dock inget jag känner till eller har granskat kritiskt och det är därför inget jag heller har tagit ett aktivt ställningstagande för eller emot. Jag önskar dig en god jul och riktigt många pepparkakor - så att du blir lite snällare 2013!

2012-12-13 @ 11:42:50
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Catherine

Know what is coming at Nordic Stockhom Durniture Fair :) http://delightfull.eu/blog/2012/12/stockholm-furniture-fair-news-the-statement-of-nordic-influence/

2012-12-13 @ 12:02:05
URL: http://www.delightfull.eu/blog
Postat av: Hannes

Sarah: Jag har heller aldrig kommenterat på den här bloggen, men känner att jag verkligen måste göra det nu. Du verkar vara en riktigt obehaglig människa som önskar "något riktigt illa" åt ett ofött barn. Jag blir rädd när jag läser din kommentar. De riktigt sjuka människorna lever uppenbarligen i Sverige.

2012-12-13 @ 12:19:07
Postat av: Marie

Sarah: För att vara en människa som försöker ge sken av att värna om de utsatta i världen måste jag säga att du fatalt misslyckas med att belysa problemet. I stället framstår du som elak och obehaglig med resultatet att inte någon tar din frågeställning seriöst.

Jag hoppas också på många pepparkakor för dig. Och i år tycker jag dessutom att tomten gör bäst i att hoppa över din skorsten och avvakta utvecklingen för 2013.

2012-12-13 @ 12:39:03
Postat av: Eva

Hur i hela fridens namn kan någon anonym människa önska ett ofött barn "riktigt illa"...det är väl inte en bit bättre än det, som Sara påstår, Israelerna gör...hoppas hon äter många pepparkakor, men troligtvis hjälper inte det den stackars människan!!!!

2012-12-13 @ 12:54:31
URL: http://bullfarmor.com
Postat av: Helena

Sarah: allvarligt talat. Du beklagar dig över slaktandet av kvinnor och barn i Palestina (vilket de flesta tycker är fruktansvärt). Men vad gör du själv med detta inlägg? Vad är ditt mål? Att något "riktigt illa" händer Fridas barn.... vilken jävla dubbelmoral rent ut sagt! Jag hoppas bara det här är ett väldigt dåligt pr-trick för att marknadsföra din blogg eller nåt. Usch!

2012-12-13 @ 13:10:39
URL: http://helenaaro.wordpress.com
Postat av: Marianne Persson

Får man lov att vara så fruktansvärt elak som du är Sarah? Skriv till Israel och be dem sluta med de grymma de håller på med istället för att gå på en ambitiös, arbetsam och duktig kvinna som Frida! Tusen kramar till dig Frida och ditt efterlängtade barn <3

2012-12-13 @ 13:18:55
Postat av: Iris //inredningskaos

Det var ingen som var anonym, där står både namn och blogglänk på kommentaren.. Vill man argumentera och ifrågasätta är det sin sak, men att gå till personangrepp på det viset som sarah gör får hela argumentet och sakfrågan att tappa sin mening.. Skilj på sak och person, och ät ytterligare en pepparkaka!

/iris

2012-12-13 @ 13:19:16
URL: http://inredningskaos.blogspot.com
Postat av: Sarah

Jag ska äta riktigt många pepparkakor, absolut Frida! Det är ju såååå gott.

Jag var i stundens hetta väldigt upprörd och extremt besviken över din bristande känsla för moraliskt (och medmännskligt) ansvar som stor bloggare och tog till lite för hårt, kanske.

Israel är faktiskt en tyrann som utsätter harmlösa barn och kvinnor för trauman som är fruktansvärt inhumana. Du som dessutom är blivande mamma, med ett liv i dig - borde kanske vara lite mer ödmjuk och ha stake nog att vägra ge detta skitföretag utrymme.

Som människa (och framförallt som stor bloggare bör man kanske tänka längre än näsan når och vara medveten om vilken kraft du har att påverka i negativ och positivt riktning...) Det är en skam att du stödjer Sodastream. En skam och någonting jag säker på att du senare kommer ångra och enormt skämmas över. Att stödja en ondska för alltid med sig sitt straff, kompis. Alltid. För så funkar universum och livets alla lagar.

2012-12-13 @ 13:32:36
URL: http://Delshad.se
Postat av: Sarah

Sedan att du skriver: "Det du skriver om är dock inget jag känner till eller har granskat kritiskt och det är därför inget jag heller har tagit ett aktivt ställningstagande för eller emot" är ju för guds skulle ännu mer av skam. Öppna ögonen och bilda dig lite mer innan du låter vilka företag som helst att sponsra dig. Läs på och ta medmänskligt ansvar.

2012-12-13 @ 13:40:26
URL: http://delshad.se
Postat av: Anna B

Sarah: Ett tips till dig är ju då att du nästa gång inte låter tangenterna smattra på och skriva något så vedervärdigt som att du önskar ett ofött barn något illa?! Hur kan du kräva Frida på medmänsklighet när du uppenbarligen skulle behöva utveckla din egen!? Lite träning i impulskontroll kanske vore något, tvi vale!

2012-12-13 @ 14:29:56
Postat av: Emma - By Emma

Men Sarah. Nu håller jag inte riktigt med dig i den politiska frågan. Eller inte alls om jag ska vara ärlig. Diskussionen kring att Israel ska vara den onda i konflikten är bara tröttsam och så otroligt vinklad i svenska medier. Men oavsett så gör du ett brutalt stort misstag här. Du outar din politiska ståndpunkt och så långt är ju allt ok. Hade du fortsatt med det så hade kanske folk läst vad du egentligen tycker. Nu är du så plump och uttrycker dig så fruktansvärt att det bara är det folk ser. Så nu fick du varken fram din åsikt eller får oss att bli negativt inställda till Sodastream utan bara till dig. Instämmer med flera här ovan. Ät många pepparkakor.

/ Emma

2012-12-13 @ 14:53:25
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Camilla

Jag stödjer verkligen inte Israel och tycker det är ett skitland som beter sig illa. Men för det vill jag INGA barn illa, INGA!
Sjukt lågt och oförsvarbart att skriva så Sarah! Blir förbannad på sådana korkade uttalanden. Och ville du att folk skulle uppmärksamma Israels usla beteende så misslyckades du totalt.

2012-12-13 @ 15:32:35
URL: http://hatverkaregatan.blogg.se
Postat av: Mia

Sarah: Hur tänker du när du önskar att ett ofött barn råkar ut för något hemskt, och samtidigt ber att vi ska tänka på de stackars barnen i Israel?!
Ett osmakligt sätt att locka/provocera läsare till att besöka din blogg?

Personligen älskar jag sodastream!

2012-12-13 @ 15:43:01
Postat av: Zara

Även om vissa kommentarer inte förtjänar att vara kvar, så är jag av det tycket att om man väljer att ha kommentering som en funktion i bloggen, så får man tillåta att det skrivs det ena och det andra. Sedan är det upp till att bemöta ev mindre intelligenta sådan på bra sätt, vilket du gjort med heder Frida!

Att ta bort, tenderar att skapa mer uppmärksamhet, så hellre bemöt på bra sätt, och sedan är det ju alltid skönt att ha uppbackning av flera som anser samma som en själv!

Heja Frida!

2012-12-13 @ 16:08:39
Postat av: Tess - NinaTess.com

Det är nu jag önskar att jag bodde i Göteborg. Att få träffa alla fina människor bakom dessa fantastiska bloggar.

2012-12-13 @ 17:09:07
URL: http://blog.ninatess.com
Postat av: M

Här har det tydligen urartat bland kommentarerna, tänker mig inte lägga mig i diskussionen men styrkekram till dig Frida. Du driver en av Sveriges största bloggar och har förmånen att snart bli mamma!!!

Det jag mest ville framföra är att nu ångrar man att man inte bloggar mer om inredning som är ett stort intresse och att man flytt Göteborg för huvudstaden. Om jag flyttar tillbaka och börjar blogga inredning får jag också vara med då? Skämt å sido. Ni såg ut att haft jätte trevligt!!

2012-12-13 @ 18:04:54
URL: http://mittlivsutmaning.blogg.se
Postat av: Emma - Från min sida sett

Åh så trevligt med en riktig bloggkväll! Vilket roligt initiativ! Synd att jag inte bor i Göteborg:)

Ha en fin kväll!

2012-12-13 @ 20:30:30
URL: http://franminsidasett.blogspot.com
Postat av: Blackbird

Först och främst vill jag tacka Frida för en fantastiskt trevlig kväll! Sedan vill jag vända mig till Sara: Självklart är det fruktansvärt med krig och mord. Oavsett om det gäller barn, kvinnor eller män. Det är svårt för oss att förstå, som lever i en skyddad värld. Att hoppa på Frida och önska hennes ofödda barn något illa är så fruktansvärt att jag inte kan finna ord för det. Dessutom kallar du henne obildad när hon förklarar att hon inte varit medveten om det du beskriver. Har du själv fullständig koll på allt du konsumerar eller stödjer. Jag har själv många israeliska vänner och vet hur mycket, som vinklats av media. Kanske är det du som ska läsa på lite mer innan du kommenterar!? Oavsett vilken politisk mening man för, så är det inte acceptabelt att uttala sig på det sättet som du gjort! Comes around goes around...!

Charlotte

2012-12-14 @ 11:24:20
Postat av: Sofia - Sofias Inredning

Ni såg ut att ha haft en himla mysig kväll! Jag fick ingen inbjudan till detta event, men jag hänger gärna med på nästa jippo! :)

2012-12-14 @ 13:31:21
URL: http://sofiasinredning.blogg.se
Postat av: Karro

Hej, nu har ju kommenteringen inte gått till schysst här. Det är ju dessutom ingen som verkar veta på vilket sätt Sodastream skulle stötta krigsförbrytelser/Israel på något sätt. Vill man få fram sin åsikt är det viktigt att lägga fram den objektivt och på ett trevligt sätt för att få en vettig diskussion. Sara: Jag förstår att är mycket personligt engagerad i saken men jag tycker att du bör ge Frida en ursäkt och kanske ge en bättre anledning till varför Sodastream är dåligt som företag. Trevlig helg alla och tack för en bra blogg Frida/Karro

2012-12-14 @ 18:30:55
URL: http://www.karros.se
Postat av: El Mika

Verkar ha varit ett riktigt fint gettogether-mingel, roligt att det ordnas även på västkusten :) El Mika har tidigare varit utspridd i olika städer och länder, men sedan ett par månader tillbaka är vi alla tre på plats i Götet. Vore kul att träffa fellow bloggers vid tillfälle.

2012-12-15 @ 15:07:34
URL: http://elmikas.blogspot.se/
Postat av: vendela

riktigt fina bilder du tar!

2012-12-16 @ 19:51:55
URL: http://vendelastertman.se
Postat av: Carina

Hej

Snyggt!
C & E vill gärna möta likasinnade :)
http://yash.se/

2012-12-18 @ 21:54:09
URL: http://yash.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL