Annons

Inredningsnyheter v 30/2023

Sista söndagen i juli har snart passerat. Här kommer en snabb summering av vecka 30’s inredningsnyheter och snackisar för dig som vill hålla lite koll från hängmattan!


Anrika Grand Hôtels i Stockholm firar 150 år i år med att ge ut en exklusiv coffee table-bok, fylld med bilder på deras tjusiga interiörer. Boken “A tribute to the past, present and future” kommer att säljas exklusivt för 1 595 kronor i hotellets butik Grand Affections, och finnas i samtliga rum.


Köpenhamns Tivoli och designföretaget Kay Bojesen har samarbetat för att ta fram ett nytt picnic-bestickset (i begränsad upplaga) som ska fullända de goda matupplevelserna i det fria.


Andreas Engesvik har designat en serie nya ljuslyktor för svenska Orrefors.


I veckan kom en pressrelease från Lagerhaus som lanserar en kampanj i höst med design från hjärtat av Göteborg. Bl a släpper de en fin molnlampa i glas av Emilia Claesson. Stora objekt i glas är komplicerat. Både att ta fram mer komplexa ritningar och att tillverka verktyg till produktionen. Därför har processen pausats i omgångar och faktiskt tagit tre hela år från idé till produkt!


En aktuella kampanj värd att uppmärksamma är danska Gubi som har lanserat en begränsad upplaga av sin populära fåtölj Pacha Lounge Chair av Pierre Paulin (klädd i överskottstyger) där hela 100% av förtjänsten oavkortat går till UNICEFs arbete för att skydda och förbättra tillvaron för barn i krisdrabbade områden. Foto: courtesy of Gubi och UNICEF featuring Young Hopes.

Notiser
– IKEA’s reklamskämt om OS-damernas köp av sängar gick inte riktigt hem…
– Danska ILVA är i hetluften på grund av sina kritiserade reor och rabattkampanjer.
– Åhléns ägare Ayad Al-Saffar följer upp förvärvet av inredningskedjan Casa i våras med att köpa den belgiska varuhuskedjan Inno.

– BHG-ägda Nordic Nest växlar upp sitt globala PR-arbete för att nå ut internationellt.
– Och String Furniture söker content producer (länk till annons)



Till sist. Visste du att det är tradition att astronauter som åker ut i rymden har med sig några föremål med koppling till hemlandet och sig själva i sin packning? Den svenske astronauten Marcus Wandt visste att han ville ha med sig något från IKEA för att representera Sverige i rymden. I sommar har ESA-astronauten varit på IKEA Museum i Älmhult för att överlämna en berest insexnyckel, som nu finns att beskåda i deras permanenta utställning.

Kommentarer

  • […] nyheter från sommaren? Här hittar du länkar till tidigare svep för vecka 32, vecka 31, vecka 30, 29 och […]

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.