Annons

Inredningsnyheter v.27/2024

I efterdyningarna av 3 Days of Design i Köpenhamn har det släppts en del pressreleaser och nyheter även denna vecka. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste branschsnackisarna inom inredning.


Danska Garde Hvalsoe har visat upp nyheten Koshido Cabinet designad av OEO Studio. En garderob inspirerad av japansk estetik och nordiskt hantverkskunnande, tillverkad av europeisk valnöt och frostat glas. Så fin!


Inredaren Lotta Agaton lanserar en egen kollektion plädar och kuddar i höst. Sneak peek via hennes instagramkonto.Danska Le Klint har lanserat en ny lampa som fått namnet SPOT. Det vipp-bara huvudet med ett handtag gör att ljuset kan riktas på olika sätt, men också att en och samma modell kan användas både som bords, golv eller vägglampa (det följer med en särskild krok).


Jag fick en prototyp av Sami Kallios svarvade Chub Bowl som inflyttningspresent när vi hade installerat oss på nya kontoret för ett år sedan. Därför blev jag extra glad av nyheten att danska Normann Copenhagen nu tagit skålen i produktion. Både i trärent (som jag fick) och i spännande lasyrer. Den röda känns som ett utropstecken!


Varuhuset NK satsar på egen merch och har bland annat tagit fram en serie handgjorda läderprodukter med monogram från företagets arkiv. Tillverkas i Sverige. Finns i flera olika kulörer.


Danska textil- och mönsterformgivaren Helene Blanche har öppnat sin första soloutställning med akvareller. ”Chiaroscuro” visas på konstgalleriet Gether Contemporary (Flaesketorvet 77-79) i Köpenhamn. Tips om du planerar en resa dit i sommar!


Louis Poulsen har skickat ut en pressrelease i veckan om att de lanserar den klassiska PH-lampan i fyra helt nya färgställningar under hösten 2024. Burgundy, Dusty Indigo, Pale Blush och Pale Pewter.

Notiser
– IKEA’s senaste reklamkampanj har fått kritik för att vara snarlik en kampanj som ölföretaget Corona gjorde 2014.
– Svenska textilproducenter bildar ny förening.
– Inredningskedjan Iems stängde i fredags sin butik i köpcentrumet Tuna Park. Men bara några dagar efter stängningen meddelades att man ångrat sig och att butiken öppnar igen i september, rapporterade Eskilstuna-Kuriren och Dagens handel.
– Ny undersökning om svenskarnas intresse för museibesök visar att svenska män vill gå på museum med sin partner medan kvinnorna vill helst gå med sina vänner… Läs mer här.Sist men inte minst. Veckans klickraket på Hemnet är en gård med renoveringsbehov i Arvidsjaur – som fick 22 000 besök på bara några dagar. Spekulant? Läs mer här! Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.

Kommentarer

  • Christina Norlin Janson skriver:

    Så fin chub bowl du fick. Spännande att den på bilden ser lika mycket konvex som konkav ut!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.