Annons

Läsarfråga: Rekommenderad höjd på knopplist?

Hej!
Jag ska sätta upp en knopplist i hallen för ytterplagg och behöver hjälp. I vilken höjd ska jag sätta den? Finns det några rekommenderade mått eller tumregler? Jag kan inte bestämma mig och måste få upp den senast imorgon söndag.
/Josefin
En vanlig rikthöjd för hatthyllor / kapphyllor i byggprojekt är 180 cm över golvet.
En vanlig rikthöjd för knopplister som ska användas till ytterplagg är 160 cm över golvet.
En vanlig höjd för lägre kroklister (till barnkläder/ väskor / koppel etc) är 95-100 cm över golvet.


Optimalt mått är förstås inte bara beroende av vanlig räckvidd för en vuxen person och längden på de jackor som ska hänga på kroklisterna utan också på vad som kommer att finnas under den och hur rummet ser ut i övrigt.

Hänger kroklisten över ett skoställ (som i ditt fall) är det viktigt att kolla så att de ytterplagg ni oftast använder inte kommer att släpa i stövel- eller skoskaften så att de riskerar att bli smutsiga.

I din hall hade jag också utgått från spegelns hängning, för att undvika att kroklisten hamnar över spegelns ovankant, men det är förstås en smaksak. De gröna linjerna är var jag hade skruvat upp den. Lycka till!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.