Annons

Inredningsnyheter v 24/2024

Det har varit designdagar i Köpenhamn och pressreleaserna har poppat som popcorn i inboxen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll.


Örsjö Belysning har lanserat en ny lampa under vinjetten ”Upcycled”. Lampan “Essence” är tillverkad av spillmaterial från Örsjös’ s övriga tillverkning och designad by Marie-Louise Hellgren.


Kasthall har släppt en ny mattkollektion som fått namnet Landskab, formgivna av danska Cecilie Manz. De slätvävda mattorna, Gryn och Korn, beskrivs som ”väldigt tunna, täta, torra och hårda som knäckebröd”. Talande adjektiv.


Från och med den 12 juni 2024 erbjuder Stolab nu hela 20 års garanti på sina Lilla Åland i björk.


Under @ 3daysofdesign presenterade svenska Orrefors flera designsamarbeten bland annat med Andreas Engesvik, Claesson Koivisto Rune, Monica Förster, LAYER & Benjamin Hubert och Lena Bergström.


Efter Vega-stolen och Foyer-serien fortsätter Carl Hansen sitt samarbete med Vilhelm Lauritzen Architects genom att presentera Radio House-spegeln som formgavs av Vilhelm Lauritzen för den kungliga foajén i Köpenhamns radiohus år 1945. Nu finns den att köpa även för allmänheten. Kolla in detaljerna!

Notiser
– Bo Bedre har en bra trendspaning från Köpenhamn för den som vill få sig lite dansk inspiration till livs.
Johanna Bradford har lånat bilder från Laura Short och visar fina sevärdheter från Köpenhamnsdagarna.
– String Furniture har haft premiärvisning av det nya modulsystemet Center Center formgivet av svenska Form Us With Love (FUWL).
– I höst lanseras ”Jotex Design Collab”. Sex välkända modedesigners har fått fria händer att skapa nya mattor, bland andra Bea Szenfeld, Lars Wallin och Ida Sjöstedt. Mattorna finns att köpa exklusivt på jotex.se från och med den 29 augusti 2024.
– Sommarnöjen har köpt Extrahuset, som är experter på funktionella attefallshus och hus för camping- och hotellanläggningar. Extrahuset kommer att fortsätta verka under sitt varumärke och med befintliga nyckelmedarbetare.Till sist har Fritz Hansen och Cecilie Manz lanserat en ny serie klädda matstolar som fått namnet Monolit. Fler bilder här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.